Neler Yeni

Yardım Maaş eksik yatması hk.

bosbelesbiri

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,555
İsim
ali
Dostlar Isparta'da yaşıyorum,29 ağustosta işe girmiştim kasiyer olarak burda kurumsal bi market var.Burdur-Dinar-Isparta olmak üzere 3 ilde aktif ve yıllardır tanınan bir yer burda.Her neyse 29 ağustosta çalışmaya başladım ve o ay 2-3 günlük maaşımı aldım eksiksiz sıkıntı olmadı. Eylül ayının 1 inden itibaren 23 gün daha çalıştım. Yani Eylül'ün 23 ünde çalışıp 24'ünde istifa dilekçemi verdim o gün işe gitmedim.Üniversite vs çıktı ek tercihlerle okula gidiyorum şuan.Az önce maaşım yattı ve 22 günlük maaş yatmış 1 günümü kesmişler.Şimdi birde şöyle durum var bi pazar cenazemiz vardı o gün işe gitmedim 8 buçuk saat çalışıcaktım o gün ama izin aldım. (Bu market haftalık 45 saat yerine 50 saat çalıştırıyor ama yinede asgari ücret alıyoruz.) O 8 buçuk saat için mağaza müdürü maaşından kesmeyelim dedi alacak verecek kalmasın dedi mağazanın tadilatı vardı ben full'düm birde o gün sabah 9 akşam 10 idi mesai bitişim ancak müdür öyle dediği için ve tadilat olunca gece 1 buçuğa kadar mağaza kaldım.Üstüne çıktığım günde işte mesaim 17.30 da bitiyordu 8 de mi ne çıkmıştım tam 8 buçuk saati doldurdum yani. Buna rağmen maaşımdan kesilmiş o 1 gün.Yarın arayıp soracağım insan kaynaklarına-muhasebeye vermezlerse paramı yasal yollarla alabilir miyim? Ha 566 tl için kimseye dilenilmez belki ama o kadar çalışma saati, 17-18 saat tadilat dahil mesai yapıp üstüne sabah 9'da tekrar işimin başına geçtim emeğimin karşılığını almak istiyorum yani yaşım da 18 daha. Ayın 24'ünde dilekçe de ise maaşımı vs tam aldım diye yazdırdılar ama maaş da yeni yattığı için o dilekçe tarihiyle uyuşmuyor zaten o yüzden biyere başvursam bile sıkıntı olmaz diye düşündüm.

Son düzenleme:

yusufi7

80+
Okurken ayar oldum hakkınızı arayın 3 5 kuruş parasında değilim diyip geçmeyin parasında olun bu insanlar böyle böyle zengin oluyorlar zaten
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dostlar Isparta'da yaşıyorum,29 ağustosta işe girmiştim kasiyer olarak burda kurumsal bi market var.Burdur-Dinar-Isparta olmak üzere 3 ilde aktif ve yıllardır tanınan bir yer burda.Her neyse 29 ağustosta çalışmaya başladım ve o ay 2-3 günlük maaşımı aldım eksiksiz sıkıntı olmadı. Eylül ayının 1 inden itibaren 23 gün daha çalıştım. Yani Eylül'ün 23 ünde çalışıp 24'ünde istifa dilekçemi verdim o gün işe gitmedim.Üniversite vs çıktı ek tercihlerle okula gidiyorum şuan.Az önce maaşım yattı ve 22 günlük maaş yatmış 1 günümü kesmişler.Şimdi birde şöyle durum var bi pazar cenazemiz vardı o gün işe gitmedim 8 buçuk saat çalışıcaktım o gün ama izin aldım. (Bu market haftalık 45 saat yerine 50 saat çalıştırıyor ama yinede asgari ücret alıyoruz.) O 8 buçuk saat için mağaza müdürü maaşından kesmeyelim dedi alacak verecek kalmasın dedi mağazanın tadilatı vardı ben full'düm birde o gün sabah 9 akşam 10 idi mesai bitişim ancak müdür öyle dediği için ve tadilat olunca gece 1 buçuğa kadar mağaza kaldım.Üstüne çıktığım günde işte mesaim 17.30 da bitiyordu 8 de mi ne çıkmıştım tam 8 buçuk saati doldurdum yani. Buna rağmen maaşımdan kesilmiş o 1 gün.Yarın arayıp soracağım insan kaynaklarına-muhasebeye vermezlerse paramı yasal yollarla alabilir miyim? Ha 566 tl için kimseye dilenilmez belki ama o kadar çalışma saati, 17-18 saat mesai yapıp üstüne sabah 9'da tekrar işimin başına geçtim emeğimin karşılığını almak istiyorum yani yaşım da 18 daha. Ayın 24'ünde dilekçe de ise maaşımı vs tam aldım diye yazdırdılar ama maaş da yeni yattığı için o dilekçe tarihiyle uyuşmuyor zaten o yüzden biyere başvursam bile sıkıntı olmaz diye düşündüm.
Hak arama kısmında da imkanınız varsa gidin şirkete konuşun

bosbelesbiri

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,555
İsim
ali
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Okurken ayar oldum hakkınızı arayın 3 5 kuruş parasında değilim diyip geçmeyin parasında olun bu insanlar böyle böyle zengin oluyorlar zaten
Evet öyle,yarın arayıp soracağım kasiyer olarak girdim ama her işi yapıyodum bi nevi diğer kurumsal yerler gibi ama en azından onların birçoğu maaşını fazla alıyor onlarda bildiğime göre(emin değilim ama). Haftalık 5 saat fazla çalışıp hemde her işe koşturup üstüne param eksik yatınca sinirlendim bende😀.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hak arama kısmında da imkanınız varsa gidin şirkete konuşun
Yarın ya arayacağım ya gideceğim 5-10 dakikalık yol zaten sıkıntı yok

GirayHan

80+ Platinum
Dostlar Isparta'da yaşıyorum,29 ağustosta işe girmiştim kasiyer olarak burda kurumsal bi market var.Burdur-Dinar-Isparta olmak üzere 3 ilde aktif ve yıllardır tanınan bir yer burda.Her neyse 29 ağustosta çalışmaya başladım ve o ay 2-3 günlük maaşımı aldım eksiksiz sıkıntı olmadı. Eylül ayının 1 inden itibaren 23 gün daha çalıştım. Yani Eylül'ün 23 ünde çalışıp 24'ünde istifa dilekçemi verdim o gün işe gitmedim.Üniversite vs çıktı ek tercihlerle okula gidiyorum şuan.Az önce maaşım yattı ve 22 günlük maaş yatmış 1 günümü kesmişler.Şimdi birde şöyle durum var bi pazar cenazemiz vardı o gün işe gitmedim 8 buçuk saat çalışıcaktım o gün ama izin aldım. (Bu market haftalık 45 saat yerine 50 saat çalıştırıyor ama yinede asgari ücret alıyoruz.) O 8 buçuk saat için mağaza müdürü maaşından kesmeyelim dedi alacak verecek kalmasın dedi mağazanın tadilatı vardı ben full'düm birde o gün sabah 9 akşam 10 idi mesai bitişim ancak müdür öyle dediği için ve tadilat olunca gece 1 buçuğa kadar mağaza kaldım.Üstüne çıktığım günde işte mesaim 17.30 da bitiyordu 8 de mi ne çıkmıştım tam 8 buçuk saati doldurdum yani. Buna rağmen maaşımdan kesilmiş o 1 gün.Yarın arayıp soracağım insan kaynaklarına-muhasebeye vermezlerse paramı yasal yollarla alabilir miyim? Ha 566 tl için kimseye dilenilmez belki ama o kadar çalışma saati, 17-18 saat tadilat dahil mesai yapıp üstüne sabah 9'da tekrar işimin başına geçtim emeğimin karşılığını almak istiyorum yani yaşım da 18 daha. Ayın 24'ünde dilekçe de ise maaşımı vs tam aldım diye yazdırdılar ama maaş da yeni yattığı için o dilekçe tarihiyle uyuşmuyor zaten o yüzden biyere başvursam bile sıkıntı olmaz diye düşündüm.
üzüldüm.

baştan aslında bu şartları kabul ederek girmişsin fakat en azından bir sor durumu izah et. temelli boşverirsen daha da fazlasını yaparlar. işçiyi emekçiyi ezmekten parasını yemekten haz alır böyle firmalar.

2 aydır yeni eleman olduğun için ihbar tazminatı verip işten çıkarabilirler kıdem alamazsın. ilk 6 ay biraz dişini sık derim.

bosbelesbiri

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,555
İsim
ali
üzüldüm.

baştan aslında bu şartları kabul ederek girmişsin fakat en azından bir sor durumu izah et. temelli boşverirsen daha da fazlasını yaparlar. işçiyi emekçiyi ezmekten parasını yemekten haz alır böyle firmalar.

2 aydır yeni eleman olduğun için ihbar tazminatı verip işten çıkarabilirler kıdem alamazsın. ilk 6 ay biraz dişini sık derim.
Hocam şuan çalışmıyorum zaten üniversiteye başladım.Evet şartları kabul etmiştim ancak birde yeni eleman olunca bi tık ezme peşindelerdi işte..

GirayHan

80+ Platinum
Hocam şuan çalışmıyorum zaten üniversiteye başladım.Evet şartları kabul etmiştim ancak birde yeni eleman olunca bi tık ezme peşindelerdi işte..
o parayı ödemek zorundalar ek olarak fazla mesai ücretlerini de alırsın.

sendika avukatlarına danışırsan ücretsiz avukat sağlarlar. ama bu dediğim ücretleri alabilmen için iş mahkemesine dava açman lazım.

bosbelesbiri

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,555
İsim
ali
o parayı ödemek zorundalar ek olarak fazla mesai ücretlerini de alırsın.

sendika avukatlarına danışırsan ücretsiz avukat sağlarlar. ama bu dediğim ücretleri alabilmen için iş mahkemesine dava açman lazım.
Valla sağol ama çok uğraşmak istemiyorum o 1 günlük ücreti verselerde kafi🙂

GirayHan

80+ Platinum
Valla sağol ama çok uğraşmak istemiyorum o 1 günlük ücreti verselerde kafi🙂
o halde yetkililerle görüşmekten başka çaren kalamıyor. türkiyede ne yazık ki hak hukuk yok. umarım insiyatif alırlar ve ödemeni yaparlar. 1 gün yine iyi aylık maaşını alamayan insanlar var.

bahtın açık olsun.

bosbelesbiri

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,555
İsim
ali
o halde yetkililerle görüşmekten başka çaren kalamıyor. türkiyede ne yazık ki hak hukuk yok. umarım insiyatif alırlar ve ödemeni yaparlar. 1 gün yine iyi aylık maaşını alamayan insanlar var.

bahtın açık olsun.
inşallah hocam malesef sistem kötü hayırlısı

•KoRkMaZ•

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
450
İsim
Hasan Korkmaz
İlgilendiği Kategoriler
OYUN VE BİLGİSAYAR PARÇALARI
kağıt imzaladıysan bişey yapamazsın malesef. bu arada pazar günleri resmi tatil yani çalışmak zorunda değilsin eğer çalışırsanda 2x yazılması gerekir. böyle şeyleri çıkmadan önce konuşmanız lazımeğer anlaşmazlık varsa da dilekçeye maaşımın ve mesaimin eksik yatırılması sebebiyle istifa ediyorum diye yazıp yönetime vereceksin. kurnazlar tamam deyip sana birkaç kağıt imzalatmaya çalışırlar her zaman onları kesinlikle imzalamamalısın. sonra da şikayette bulunacaksın. mesai ve maaşın eksik yattığı tespit edilincede hepsini+tazminatını aalbilirsin.

Aliemin84

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Ali Emin
kağıt imzaladıysan bişey yapamazsın malesef. bu arada pazar günleri resmi tatil yani çalışmak zorunda değilsin eğer çalışırsanda 2x yazılması gerekir. böyle şeyleri çıkmadan önce konuşmanız lazımeğer anlaşmazlık varsa da dilekçeye maaşımın ve mesaimin eksik yatırılması sebebiyle istifa ediyorum diye yazıp yönetime vereceksin. kurnazlar tamam deyip sana birkaç kağıt imzalatmaya çalışırlar her zaman onları kesinlikle imzalamamalısın. sonra da şikayette bulunacaksın. mesai ve maaşın eksik yattığı tespit edilincede hepsini+tazminatını aalbilirsin.
Hocam bende sokta calisirken boyle bi durumla karsilastim. Ne mesai ucreti var nede calistiginin karşılığı valla. Kagit konusuda ise girmeden once tam 80 tane kagida imza attiriyorlar mecbur.🥲

•KoRkMaZ•

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
450
İsim
Hasan Korkmaz
İlgilendiği Kategoriler
OYUN VE BİLGİSAYAR PARÇALARI
Hocam bende sokta calisirken boyle bi durumla karsilastim. Ne mesai ucreti var nede calistiginin karşılığı valla. Kagit konusuda ise girmeden once tam 80 tane kagida imza attiriyorlar mecbur.🥲
önemli olan çıkarken. o kağıtta parayı ve mesailerin hepsini aldığınızı kabul etmiş oluyorsunuz hocam

bosbelesbiri

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,555
İsim
ali
önemli olan çıkarken. o kağıtta parayı ve mesailerin hepsini aldığınızı kabul etmiş oluyorsunuz hocam
Ama ben kağıdı imzaladım da benim maaşı bu gece yattı tamamını alacağımı düşünüyodum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

Forum istatistikleri

Konular
1,007,652
Üyeler
159,656
Son üye
rtuiopkl987
Top Bottom