Neler Yeni

Macbook Air M2 vs Asus Vivobook S15 OLED vs HP Victus 16

Henry

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Fatih Huseyinoglu
Uni icin laptop bakiyorum. Yuksek ihtimal bilgisayar muhendisligi icin kullanilacak.
Aklimda MacBook Air M.2 16 GB - 256 GB var. Ancak SSD'sinin 512 GB'lara gore daha yavas olmasi beni dusunduruyor ve MacBook'lar bilgisayar muhendisligi icin uygun olur mu? Bazi programlari desteklemedigini biliyorum, cok sorun olur mu? PC muhendisliginde MacBook kullananlar varsa bilgilendirebilir mi?

Bir de ASUS Vivobook S15 Snapdragon islemcili - 16 GB RAM - 1TB SSD'li olan modeli dusunuyorum ancak onun da cogu uygulamalari desteklememesi beni dusunduruyor.
Sizce bu X86 tabanli Win laptoplar icin daha erken mi?

Son olarak HP Victus 16 - 4070 - 11800H - 16 GB modelide aklimda, ancak Gaming bir PC'nin uni icin ne kadar uygun olacagini bilemiyorum. Pil sorunlari, tasima sorunlari illaki olacaktir diye dusunuyorum.

Oyun oynanmayacak ya da az oynanacak. MacBook alirsam GFN ile de halledebilirim. Oyun tarafini dusunmeden cevap verirseniz sevinirim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

HP Victus 11800h degil 13700h. Yanlis yazdim.

PolarB

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
Arda gül
Aman hocam snapdragondan uzak durun ve yazılım konusuna gelince bilmiyorum ama suan victus alırsanız şarjı 1.5 2.5 saat kadar anca gider daha iyisini bulun bence düşük model bir rog strix g16 yada rog zephyrus g14-16 tercih edilebilir oyun bilgisayarlarından pil ömrü beklememk lazım he ama tabi pil ömrünün babası apple

Henry

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Fatih Huseyinoglu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aman hocam snapdragondan uzak durun ve yazılım konusuna gelince bilmiyorum ama suan victus alırsanız şarjı 1.5 2.5 saat kadar anca gider daha iyisini bulun bence düşük model bir rog strix g16 yada rog zephyrus g14-16 tercih edilebilir oyun bilgisayarlarından pil ömrü beklememk lazım he ama tabi pil ömrünün babası apple
M1 PRO 2021 dusunuyordum ancak fiyatima uygun macbook air m2 var. HP Victus ise cok guclu bir laptop, kararsizim valla.

PolarB

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
Arda gül
M1 PRO 2021 dusunuyordum ancak fiyatima uygun macbook air m2 var. HP Victus ise cok guclu bir laptop, kararsizim valla.
Victus kağıt üzerinde güçlü bir laptop mac işinizi görür m3 ler indirime giriyor onu takib ederseniz cok uyguna alabilirsiniz

Henry

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Fatih Huseyinoglu
Victus kağıt üzerinde güçlü bir laptop mac işinizi görür m3 ler indirime giriyor onu takib ederseniz cok uyguna alabilirsiniz
Peki M1 PRO mu M3 Air mi? M1 PRO'nun hem ekrani hem fanli olmasi beni cekiyor. Black friday'de guzel indirim dusurebilir miyim acaba?

EmirhanBayramFK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
790
İsim
Emirhan Bayram
İlgilendiği Kategoriler
Yurt İçi Alışverişler-E-Ticaret-Pazaryerleri-Tüketici Hakem Heyetleri-Donanım/Yazılım
Oyun ile çok aram yok ise kesinlikle Mac alırdım. Bilgisayar derslerinde o monster laptop fan sesleri kulaklarımda çınlıyor...

Henry

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Fatih Huseyinoglu

EmirhanBayramFK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
790
İsim
Emirhan Bayram
İlgilendiği Kategoriler
Yurt İçi Alışverişler-E-Ticaret-Pazaryerleri-Tüketici Hakem Heyetleri-Donanım/Yazılım
16 gb'li guzel bir mac dusurmek istiyorum ancak 16gb olunca fiyatlar da ucuyor. Aklimda M1 Pro 2021, M2 Air ve M3 Air var.
M1 Pro'nun ekrani iyi, o yuzden daha cok ona yakinim. Siz ne dersiniz?
Derslerde aman aman bir proje geliştirme yapmayacaksın. Ama ram önemli tabii ki. Yerinde olsaydım güncel cihaz ve ekranı iyi olanı alırdım. (*2017 üzeri yeni mac cihazlarında yükseltme yapılmıyormuş.)Sebibi ise ram yükseltmesini ilerde yapabileceksin ama ekran veya cpu yükseltmesi yapman için cihazı değiştirmen gerekecek. Bu arada VS Studio derleceyicisinin desteği macos ta kesilmiş muadil uygulamalar olacaktır tabii ki ama VS Studio gibi bir derleyiciye eşdeğer olmayacaktır.( Kullanamayacağın anlamına gelmiyor kullanabilirsin Visual Studio 'yu.)

Son düzenleme:

Henry

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Fatih Huseyinoglu
Derslerde aman aman bir proje geliştirme yapmayacaksın. Ama ram önemli tabii ki. Yerinde olsaydım güncel cihaz ve ekranı iyi olanı alırdım. Sebibi ise ram yükseltmesini ilerde yapabileceksin ama ekran veya cpu yükseltmesi yapman için cihazı değiştirmen gerekecek. Bu arada VS Studio derleceyicisinin desteği macos ta kesilmiş muadil uygulamalar olacaktır tabii ki ama VS Studio gibi bir derleyiciye eşdeğer olmayacaktır.( Kullanamayacağın anlamına gelmiyor kullanabilirsin Visual Studio 'yu.)
Bildigim kadariyla Mac'lerde ram yukseltmesi yapilamiyor, yanlisim mi var? Guzel fiyata M2 Air 16GB ve M3 Air 16GB buldum. Aralarinda 100 euro fark var. Deger mi?

yusoxdxd

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Yusuf
Uni icin laptop bakiyorum. Yuksek ihtimal bilgisayar muhendisligi icin kullanilacak.
Aklimda MacBook Air M.2 16 GB - 256 GB var. Ancak SSD'sinin 512 GB'lara gore daha yavas olmasi beni dusunduruyor ve MacBook'lar bilgisayar muhendisligi icin uygun olur mu? Bazi programlari desteklemedigini biliyorum, cok sorun olur mu? PC muhendisliginde MacBook kullananlar varsa bilgilendirebilir mi?

Bir de ASUS Vivobook S15 Snapdragon islemcili - 16 GB RAM - 1TB SSD'li olan modeli dusunuyorum ancak onun da cogu uygulamalari desteklememesi beni dusunduruyor.
Sizce bu X86 tabanli Win laptoplar icin daha erken mi?

Son olarak HP Victus 16 - 4070 - 11800H - 16 GB modelide aklimda, ancak Gaming bir PC'nin uni icin ne kadar uygun olacagini bilemiyorum. Pil sorunlari, tasima sorunlari illaki olacaktir diye dusunuyorum.

Oyun oynanmayacak ya da az oynanacak. MacBook alirsam GFN ile de halledebilirim. Oyun tarafini dusunmeden cevap verirseniz sevinirim.

HP Victus 11800h degil 13700h. Yanlis yazdim.
Hocam Macbooklar artık Visual Studio desteklemeyecekmis bende sabah öğrendim eğer dersinde onu işlerseniz çok sıkıntı olur o riske girmeye gerek var mı

EmirhanBayramFK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
790
İsim
Emirhan Bayram
İlgilendiği Kategoriler
Bildigim kadariyla Mac'lerde ram yukseltmesi yapilamiyorum, yanlisim mi var? Guzel fiyata M2 Air 16GB ve M3 Air 16GB buldum. Aralarinda 100 euro fark var. Deger mi?
Evet pardon apple yine yapmış yapacağını sanırım *2017 sonrası cihazlarda yükseltme işlemi yapılamıyormuş. Öğrenci indirimi yapılan siteler var oralardan daha uyguna alman mümkün hocam. Yüksek ramli modeli seçmen daha mantıklı o halde.

yusoxdxd

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Yusuf
Evet pardon apple yine yapmış yapacağını sanırım *2017 sonrası cihazlarda yükseltme işlemi yapılamıyormuş. Öğrenci indirimi yapılan siteler var oralardan daha uyguna alman mümkün hocam. Yüksek ramli modeli seçmen daha mantıklı o halde.

Hocam kullanabiliyorsun uygulamayı sadece desteğini kesiyor. Visual studio 2024 var mesela şuan 2025 için çıkmayacak gibi düşünebilirsin. Şöyle düşün Windows da hala visual studio 2016 kullanan bir ton insan hoc

Son sürümü kullanman gerekirse napacaksin hocam

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,340
Üyeler
164,479
Son üye
Naknak1967
Top Bottom