Neler Yeni

Macbook hakkında bilgiye ihtiyacım var

TheBalta

80+
Reaksiyon skoru
35
Merhaba arkadaşlar,
tez yazmak ve günlük işler için macbook almak istiyorum sizce almalı mıyım?
eğer almak mantıklı ise cihaz önerir misiniz?

Hangi versiyonu almayı düşünüyorsun, senin amacın için oldukça mantıklı eğer prizden uzak bi şekilde kullanma niyetin varsa

Bütçene bağlı, eğer oyun oynamayacaksan m1 bile hala yeterli bir cihaz ama m1 almak için gündelik işler haricinde hiçbir şey yapmaman lazım. Daha güncel olsun dersen m3 alınabilir, m2 ve m4 bence gereksiz. M2 çok ara bir model M4 ise air versiyonunu alacaksan cayır cayır yanıyor. aynı 14. nesil inteller gibi. Fansız macbookta bir yere kadar.

Hayır oyun oynamicam oynanırsada sims gibi orta halli oyunlar için bi cihaz arıyorum ve macbook modelleri hakkında hiçbişey bilmiyorum önerilerinizi bekliyorum.
Hangi versiyonu almayı düşünüyorsun, senin amacın için oldukça mantıklı eğer prizden uzak bi şekilde kullanma niyetin varsa
Bütçene bağlı, eğer oyun oynamayacaksan m1 bile hala yeterli bir cihaz ama m1 almak için gündelik işler haricinde hiçbir şey yapmaman lazım. Daha güncel olsun dersen m3 alınabilir, m2 ve m4 bence gereksiz. M2 çok ara bir model M4 ise air versiyonunu alacaksan cayır cayır yanıyor. aynı 14. nesil inteller gibi. Fansız macbookta bir yere kadar.

Hayır oyun oynamicam oynanırsada sims gibi orta halli oyunlar için bi cihaz arıyorum ve macbook modelleri hakkında hiçbişey bilmiyorum önerilerinizi bekliyorum.
Başta dediğim gibi, bütçenize göre macbook air m3 orta halli bir tercih olacaktır. Daha fazla bütçeniz varsa macbook pro m4 veya macbook pro m4 pro modeli tercih edilebilir. M4 max günlük işler için bir seçenek değil, fiyatı çok uçuk.

Başta dediğim gibi, bütçenize göre macbook air m3 orta halli bir tercih olacaktır. Daha fazla bütçeniz varsa macbook pro m4 veya macbook pro m4 pro modeli tercih edilebilir. M4 max günlük işler için bir seçenek değil, fiyatı çok uçuk.
Aga ben yazılımcıyım 2-3 tane teknoloji aynı anda çalıştırıyorum. Normal işlemleri de aynı zamanda yapıyorum. m1 air 16 gb yetiyor. m4 pro çok gereksiz gündelik işler için. Hele max uzay mekiği gibi bir şey.

Ben m3 air kullanıyorum gündelik işler için gayet yeterli. Uzun ömürlü olacağını da düşünüyorum.

Aga ben yazılımcıyım 2-3 tane teknoloji aynı anda çalıştırıyorum. Normal işlemleri de aynı zamanda yapıyorum. m1 air 16 gb yetiyor. m4 pro çok gereksiz gündelik işler için. Hele max uzay mekiği gibi bir şey.
Bende oyun tasarımıyla uğraşıyorum. M4 max öyle bir cihaz ki takılmayı bırak 2-3 fps kaybettiğini bile görmedim o kadar stabil. M4 pro bile fazlasıyla işime yarardı ama öğrenci indirimi, taksit derken aldım artık.

laptop istiyorsan macbook air m2 16 ram 2. el

sıfır istiyorsan m4 çipli macbook air

masaüstü istiyorsan macmini m4

aga ben de yazılımcıyım 16" 18gb lik m3 pro yetmiyor. 32 liğe geçeceğim.

Merak ettiğim tam olarak ne yapıyorsun yetmiyor.
Çalıştığım proje büyük neredeyse tamamını localden çalıştırıyorum. microservice kullanıyoruz. her birinin ayrı db si backendi vs var. geliştirme ortamı için ram yetmiyor.ek olarak ısınıyor baya.

Ama frontend yazıyorsan yanda da localde dockerda db ve backendi ayağa kaldırırsın. bunu benim 8gb ramli m1 de yapıyor zaten.

M2 air 16b ram versiyonu al hem tasarımı yeni ve güncel hem de gündelik isler için diğer versiyonlarla arasında bir güç farkı hissetmezsin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,088,773
Üyeler
173,066
Son üye
LıNE
Geri