Hangi versiyonu almayı düşünüyorsun, senin amacın için oldukça mantıklı eğer prizden uzak bi şekilde kullanma niyetin varsa
Bütçene bağlı, eğer oyun oynamayacaksan m1 bile hala yeterli bir cihaz ama m1 almak için gündelik işler haricinde hiçbir şey yapmaman lazım. Daha güncel olsun dersen m3 alınabilir, m2 ve m4 bence gereksiz. M2 çok ara bir model M4 ise air versiyonunu alacaksan cayır cayır yanıyor. aynı 14. nesil inteller gibi. Fansız macbookta bir yere kadar.
Başta dediğim gibi, bütçenize göre macbook air m3 orta halli bir tercih olacaktır. Daha fazla bütçeniz varsa macbook pro m4 veya macbook pro m4 pro modeli tercih edilebilir. M4 max günlük işler için bir seçenek değil, fiyatı çok uçuk.Hayır oyun oynamicam oynanırsada sims gibi orta halli oyunlar için bi cihaz arıyorum ve macbook modelleri hakkında hiçbişey bilmiyorum önerilerinizi bekliyorum.
Aga ben yazılımcıyım 2-3 tane teknoloji aynı anda çalıştırıyorum. Normal işlemleri de aynı zamanda yapıyorum. m1 air 16 gb yetiyor. m4 pro çok gereksiz gündelik işler için. Hele max uzay mekiği gibi bir şey.Başta dediğim gibi, bütçenize göre macbook air m3 orta halli bir tercih olacaktır. Daha fazla bütçeniz varsa macbook pro m4 veya macbook pro m4 pro modeli tercih edilebilir. M4 max günlük işler için bir seçenek değil, fiyatı çok uçuk.
Bende oyun tasarımıyla uğraşıyorum. M4 max öyle bir cihaz ki takılmayı bırak 2-3 fps kaybettiğini bile görmedim o kadar stabil. M4 pro bile fazlasıyla işime yarardı ama öğrenci indirimi, taksit derken aldım artık.Aga ben yazılımcıyım 2-3 tane teknoloji aynı anda çalıştırıyorum. Normal işlemleri de aynı zamanda yapıyorum. m1 air 16 gb yetiyor. m4 pro çok gereksiz gündelik işler için. Hele max uzay mekiği gibi bir şey.
aga ben de yazılımcıyım 16" 18gb lik m3 pro yetmiyor. 32 liğe geçeceğim.Aga ben yazılımcıyım 2-3 tane teknoloji aynı anda çalıştırıyorum. Normal işlemleri de aynı zamanda yapıyorum. m1 air 16 gb yetiyor. m4 pro çok gereksiz gündelik işler için. Hele max uzay mekiği gibi bir şey.
Merak ettiğim tam olarak ne yapıyorsun yetmiyor.aga ben de yazılımcıyım 16" 18gb lik m3 pro yetmiyor. 32 liğe geçeceğim.
Çalıştığım proje büyük neredeyse tamamını localden çalıştırıyorum. microservice kullanıyoruz. her birinin ayrı db si backendi vs var. geliştirme ortamı için ram yetmiyor.ek olarak ısınıyor baya.Merak ettiğim tam olarak ne yapıyorsun yetmiyor.