Neler Yeni

Macbook işimi görür mü?

Reves9

80+
Arkadaşlar merhaba, yakın zamanda yurt dışına çıkıp hayat mücadelesine atılmak istiyorum. Bunu yaparken bir yandan da ufak ufak videolar çekip bunları Youtube da paylaşmak istiyorum. Bunu yaparken gerçekten profesyonel bir hedefim veya amacım yok. Kendime dijital bir günlük oluşturmak istiyorum. Anlayacağınız üzere aşırı ağır render yapmayacağım. Bana biraz şarjının uzun gitmesi, bir de dediğim render işlerini kaldırması yeterli. Telefon olarak iphone, kulaklık olarak da airpods kullanıyorum. Ekosistemdeyim denebilir. Videoları iphone üzerinden çekeceğim için macbook'a aktarma konusunda daha rahat olur sanırım. Herhangi bir oynamıyorum ki zaten buna en azından bir süre vaktim olacağını da sanmıyorum. Bu belirttiğim işlemler için bana macbook yeterli gelir mi? Ayrıca dediğim gibi oyun oynamadığım için ve şarjının uzun gitmesi önemli olduğu için macbook düşünüyorum. Bir de videoları aktarmanın daha kolay olacağını düşündüğüm için tabii ki.

Düşündüğüm model de bu;

Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
Andaç
Merhaba,

Fazlasıyla yeterli olacaktır. Ben bahsettiğiniz cihaz ile her gün 8 saat mesai yapıyordum 3 ay önceye kadar, sonra güzel bir fırsat yakaladığımdan dolayı m2 li versiyonuna geçtim. Gayet güzel ve yeterli bir cihaz.

Reves9

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Merhaba,

Fazlasıyla yeterli olacaktır. Ben bahsettiğiniz cihaz ile her gün 8 saat mesai yapıyordum 3 ay önceye kadar, sonra güzel bir fırsat yakaladığımdan dolayı m2 li versiyonuna geçtim. Gayet güzel ve yeterli bir cihaz.
Hocam geçtiğiniz M2 cihaz 8GB mı 16 GB mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
Andaç
Hocam m2 16/256 modeli, gün boyunca yazılım geliştirme mesaimi bu cihazla geçiriyorum. Önceki cihazım m1 8/256 idi, aralarında çok büyük bir fark ile karşılaşmadım açıkçası.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ek olarak; çalıştığım şirketin eğitim videolarını hem bu cihazdan ekran videosu ile çekiyorum, bir de basit seviyede render alıyorum. Hiçbir şekilde pişman etmiyor o açıdan da.

Reves9

80+
Hocam m2 16/256 modeli, gün boyunca yazılım geliştirme mesaimi bu cihazla geçiriyorum. Önceki cihazım m1 8/256 idi, aralarında çok büyük bir fark ile karşılaşmadım açıkçası.
Hocam açıkçası kararımı M2 yönünde değiştirdim. 8/256 modeli 34 bin civarında 16/256 modeli 43 bin lira. Aradaki 9 bin farka değer mi arada kaldım. Depolama benim için önemli değil, zaten ayda 40 liraya iCloud alsam beni uzun süre götürür. Fakat sizce aradaki 9 bin farkı vermeye değer mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
Andaç
Hocam açıkçası kararımı M2 yönünde değiştirdim. 8/256 modeli 34 bin civarında 16/256 modeli 43 bin lira. Aradaki 9 bin farka değer mi arada kaldım. Depolama benim için önemli değil, zaten ayda 40 liraya iCloud alsam beni uzun süre götürür. Fakat sizce aradaki 9 bin farkı vermeye değer mi?
İnanın ki elinize alıp uzun bir süre kullansanız çok büyük fark yaratacak, yani oh be 8gb ramde ne kadar boğuluyormuşum demezsiniz. Fakat benim önerim yine de 16 ram almanız olur. Çünkü etkinlik monitörü üzerinden 8 ram kullanırken kontrol ediyordum, ram kullanabilmek için ssd ile veri takası yapıyordu, 16 ram kesinlikle daha uygun ve daha uzun ömürlü olacaktır.

Reves9

80+
İnanın ki elinize alıp uzun bir süre kullansanız çok büyük fark yaratacak, yani oh be 8gb ramde ne kadar boğuluyormuşum demezsiniz. Fakat benim önerim yine de 16 ram almanız olur. Çünkü etkinlik monitörü üzerinden 8 ram kullanırken kontrol ediyordum, ram kullanabilmek için ssd ile veri takası yapıyordu, 16 ram kesinlikle daha uygun ve daha uzun ömürlü olacaktır.
Çok teşekkür ederim hocam, alıp en azından 5 yıl kullanmak istiyorum. 16/256 modelini alacağım sanırım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
Andaç
En mantıklısı ve sağlıklısı olur hocam, 5 yıl rahatlıkla sizi idare edecektir. Ek olarak bir de önceden hiç mac deneyimi yaşamadıysanız, bilgisayarın sessizliği uzun bir süre size güzel hisler yaşatacaktır :)

Top Bottom