Mag forge 101m fanları nasıl takacağım ?

v3ys

80+
Reaksiyon skoru
91
Arkadaşlar sistem topluyorum ve kasam mag forge 101m elimde bir tek işlemci eksik şuan. Diğer her parçada okeyim fakat şu fanların bağlantısını nasıl yapcağımı söyler misniz ?
Anakartım x570 A Pro

Anakarta bağlayacaksın da ilk defa yapıyorsan video izlemen daha sağlıklı olur. :)

B450M S2H var fan çoğaltıcı aldım hocam. Yer bulamadım. :D
Senin anakartında yer var fanlar için. Oraya bir bak derim.

Arkadaşlar sistem topluyorum ve kasam mag forge 101m elimde bir tek işlemci eksik şuan. Diğer her parçada okeyim fakat şu fanların bağlantısını nasıl yapcağımı söyler misniz ?
Anakartım x570 A Pro
Valla şöyle billurlu biri bunu güzelce anlatırsa iyi olur.Ben de okurum.
Arkada kontrolcüsü var mı kasanın?
100r'de vardı ama 101m'yi bilmiyorum

Arkada kontolcu var ama ne yapacağımı hiç bilmiyorum daha önce hiç kasa yeni kasa toplamadım ama fan dışında sıkıntı çekmiyeceğim fakat o fanlarda kontolcu falan var yeni şeylerden pek anlamıyorum nasıl yapacağım yardımcı olursanız?
Valla şöyle billurlu biri bunu güzelce anlatırsa iyi olur.Ben de okurum.
Arkada kontrolcüsü var mı kasanın?
100r'de vardı ama 101m'yi bilmiyorum

Arkada kontolcu var ama ne yapacağımı hiç bilmiyorum daha önce hiç kasa yeni kasa toplamadım ama fan dışında sıkıntı çekmiyeceğim fakat o fanlarda kontolcu falan var yeni şeylerden pek anlamıyorum nasıl yapacağım yardımcı olursanız?
Gerçekten benim de bilgisayar toplarken karışık bulduğum tek yer fan bağlantıları kısmı
Sanırım fanların ucunda iki tane çıkış bulunuyor değil mi?

Gerçekten benim de bilgisayar toplarken karışık bulduğum tek yer fan bağlantıları kısmı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

kasayı çıkarıp baktım dostum fan kontrolcüde altı tane giriş yeri var 4 tane fanı oraya takmışlar birde ekstradan fanlarda bir kablo daha var 4 delik var ucunda onları nereye takacam acaba ?

kasayı çıkarıp baktım dostum fan kontrolcüde altı tane giriş yeri var 4 tane fanı oraya takmışlar birde ekstradan fanlarda bir kablo daha var 4 delik var ucunda onları nereye takacam acaba ?
O 4 delikli olanlar PWM girişli güç kabloları olması lazım.Bu PWM girişlerini anakarta montajlaman gerekiyor.Anakart üzerinde ise Cha_fan isimli pinler bulunuyor.Anakartın baya donanımlı olduğu için muhtemelen 4 tane Cha_fan girişi olacaktır.Anakartının kitapçığında görebilirsin Cha_fan yuvalarının nerede olduğunu.
Bu arada 4 delikli dediğin kablonun fotoğrafını atabilir misin mümkünse?

• Beğen
Reaksiyonlar: v3ys
O 4 delikli olanlar PWM girişli güç kabloları olması lazım.Bu PWM girişlerini anakarta montajlaman gerekiyor.Anakart üzerinde ise Cha_fan isimli pinler bulunuyor.Anakartın baya donanımlı olduğu için muhtemelen 4 tane Cha_fan girişi olacaktır.Anakartının kitapçığında görebilirsin Cha_fan yuvalarının nerede olduğunu.
Dostum atmak istiyorum ama telefonum yok :D
Fakirlik naparsın ıphone 4
internetten bulup atmaya çalıacağım

bu fan kontolcü

Ekler

• Ekran Görüntüsü (23).png
    Ekran Görüntüsü (23).png
    934.7 KB · Hit: 25
Dostum atmak istiyorum ama telefonum yok :D
Fakirlik naparsın ıphone 4
internetten bulup atmaya çalıacağım
Pc olsun da telefonu halledersin,problem değil:D
Atacağın fotoğraf seninkilerle tamamen aynı olsun ama

bu fan kontolcü
Fan kontrolcü fotoğrafını değil,o 4 delikli girişin fotosunu atman gerekiyor

• Beğen
PC olsun da telefonu halledersin,problem değil:D
Atacağın fotoğraf seninkilerle tamamen aynı olsun ama

Fan kontrolcü fotoğrafını değil,o 4 delikli girişin fotosunu atman gerekiyor
tam olarak bunlar kendileri

Ekler

• resim_2020-12-17_112949.png
    resim_2020-12-17_112949.png
    726.4 KB · Hit: 23
  • Ekran Görüntüsü (25).png
    Ekran Görüntüsü (25).png
    875 KB · Hit: 21
tam olarak bunlar kendileri
Tamam çok basit.Üstte sana anlattığım gibi yap,dediğim gibi o ilk fotodaki elinde tuttuğun kablo güç kablosu ve onu anakarta bağlaman gerekiyor.Ben yanlış yönlendirmemek adına emin olmak için fotoğraf istedim.hayırlı olsun yeni bilgisayarınız.

• Beğen
Tamam çok basit.Üstte sana anlattığım gibi yap,dediğim gibi o ilk fotodaki elinde tuttuğun kablo güç kablosu ve onu anakarta bağlaman gerekiyor.Ben yanlış yönlendirmemek adına emin olmak için fotoğraf istedim.hayırlı olsun yeni bilgisayarınız.
Çok teşekkür ederim dostum bir de işlemci alsam artık . 3700x in fiyatının biraz düşmesini bekliyorum da.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,165,379
Üyeler
185,088
Son üye
Matteo
Geri