Valla şöyle billurlu biri bunu güzelce anlatırsa iyi olur.Ben de okurum.Arkadaşlar sistem topluyorum ve kasam mag forge 101m elimde bir tek işlemci eksik şuan. Diğer her parçada okeyim fakat şu fanların bağlantısını nasıl yapcağımı söyler misniz ?
Anakartım x570 A Pro
Valla şöyle billurlu biri bunu güzelce anlatırsa iyi olur.Ben de okurum.
Arkada kontrolcüsü var mı kasanın?
100r'de vardı ama 101m'yi bilmiyorum
Gerçekten benim de bilgisayar toplarken karışık bulduğum tek yer fan bağlantıları kısmıArkada kontolcu var ama ne yapacağımı hiç bilmiyorum daha önce hiç kasa yeni kasa toplamadım ama fan dışında sıkıntı çekmiyeceğim fakat o fanlarda kontolcu falan var yeni şeylerden pek anlamıyorum nasıl yapacağım yardımcı olursanız?
Gerçekten benim de bilgisayar toplarken karışık bulduğum tek yer fan bağlantıları kısmı
Sanırım fanların ucunda iki tane çıkış bulunuyor değil mi?
kasayı çıkarıp baktım dostum fan kontrolcüde altı tane giriş yeri var 4 tane fanı oraya takmışlar birde ekstradan fanlarda bir kablo daha var 4 delik var ucunda onları nereye takacam acaba ?Gerçekten benim de bilgisayar toplarken karışık bulduğum tek yer fan bağlantıları kısmı
Sanırım fanların ucunda iki tane çıkış bulunuyor değil mi?
O 4 delikli olanlar PWM girişli güç kabloları olması lazım.Bu PWM girişlerini anakarta montajlaman gerekiyor.Anakart üzerinde ise Cha_fan isimli pinler bulunuyor.Anakartın baya donanımlı olduğu için muhtemelen 4 tane Cha_fan girişi olacaktır.Anakartının kitapçığında görebilirsin Cha_fan yuvalarının nerede olduğunu.Mesaj otomatik birleştirildi:
kasayı çıkarıp baktım dostum fan kontrolcüde altı tane giriş yeri var 4 tane fanı oraya takmışlar birde ekstradan fanlarda bir kablo daha var 4 delik var ucunda onları nereye takacam acaba ?
Dostum atmak istiyorum ama telefonum yokO 4 delikli olanlar PWM girişli güç kabloları olması lazım.Bu PWM girişlerini anakarta montajlaman gerekiyor.Anakart üzerinde ise Cha_fan isimli pinler bulunuyor.Anakartın baya donanımlı olduğu için muhtemelen 4 tane Cha_fan girişi olacaktır.Anakartının kitapçığında görebilirsin Cha_fan yuvalarının nerede olduğunu.
Bu arada 4 delikli dediğin kablonun fotoğrafını atabilir misin mümkünse?
bu fan kontolcüO 4 delikli olanlar PWM girişli güç kabloları olması lazım.Bu PWM girişlerini anakarta montajlaman gerekiyor.Anakart üzerinde ise Cha_fan isimli pinler bulunuyor.Anakartın baya donanımlı olduğu için muhtemelen 4 tane Cha_fan girişi olacaktır.Anakartının kitapçığında görebilirsin Cha_fan yuvalarının nerede olduğunu.
Bu arada 4 delikli dediğin kablonun fotoğrafını atabilir misin mümkünse?
Pc olsun da telefonu halledersin,problem değilDostum atmak istiyorum ama telefonum yok
Fakirlik naparsın ıphone 4
internetten bulup atmaya çalıacağım
Fan kontrolcü fotoğrafını değil,o 4 delikli girişin fotosunu atman gerekiyorbu fan kontolcü
tam olarak bunlar kendileriPC olsun da telefonu halledersin,problem değil
Atacağın fotoğraf seninkilerle tamamen aynı olsun ama
Mesaj otomatik birleştirildi:
Fan kontrolcü fotoğrafını değil,o 4 delikli girişin fotosunu atman gerekiyor
Tamam çok basit.Üstte sana anlattığım gibi yap,dediğim gibi o ilk fotodaki elinde tuttuğun kablo güç kablosu ve onu anakarta bağlaman gerekiyor.Ben yanlış yönlendirmemek adına emin olmak için fotoğraf istedim.hayırlı olsun yeni bilgisayarınız.tam olarak bunlar kendileri
Çok teşekkür ederim dostum bir de işlemci alsam artık . 3700x in fiyatının biraz düşmesini bekliyorum da.Tamam çok basit.Üstte sana anlattığım gibi yap,dediğim gibi o ilk fotodaki elinde tuttuğun kablo güç kablosu ve onu anakarta bağlaman gerekiyor.Ben yanlış yönlendirmemek adına emin olmak için fotoğraf istedim.hayırlı olsun yeni bilgisayarınız.