Neler Yeni

Mahmut Efendi Hz. (K.S) Ebedi Aleme Kavuştu

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

123kral14

80+ Silver
tarikatçı olmadığım için ve tarikatlarda hep sıkıntı çıktığı için bir şey demiyorum
Allah rahmet eylesin

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Sünnete ve ilme olan tutkunluğuyla ön plana çıkan biridir kendisi. Günümüz tarikatlarının pek çoğundan farklı bir hüviyete sahipti oluşturmaya çalıştığı yapı, rasyonel bir zemini vardı. Allah mekanını cennet eylesin. Şu hadisi paylaşmak isterim:
  • Allah’ın sâlih kulları birbiri ardından âhirete göçer; geride arpa ve hurmanın döküntüleri gibi değersiz kimseler kalır. Allah Teâlâ da onlara hiçbir önem vermez. (Buhârî, Rikâk 9; Dârimî, Rikâk 11)

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,711
İsim
Enes
Instagram
@stereocrypex
Steam
✪SoloTürk
Twitter
rulerkoala
Discord
stereohearts#1401
Keşke konumunu kullanarak kız öğrencilerin eğitimini engelleyeceğine toplumu öğrenimlerine teşvik etseydi. Mekanı cennet olsun ne diyelim

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Keşke konumunu kullanarak kız öğrencilerin eğitimini engelleyeceğine toplumu öğrenimlerine teşvik etseydi.
Kendisini son derece seven binlerce kadın takipçisi var hocam. Kadın ihvanı erkeklerin neredeyse iki katı. Kız öğrencilerinin eğitimini engelleme gibi bir girişimi yok. Onları hâkir de görmüyor. Bilakis her gittiği mahalleye hem kadın hem erkek medresesi açtırırmış. Son derece ehemmiyet verirmiş buna. Kendisinin karşı olduğu şey kadın-erkek karışık şekilde karma eğitim görmek. Bunların olduğu üniversite gibi kurumlara gidilmesine sıcak bakmıyor. Ayrıca sadece kadınlara yönelik değil. Erkeklerin gitmesine de sıcak bakmıyor. Fakat kadınlara bir tık daha hususiyet gösterdiği doğrudur. Tavrı sadece eğitim konusunda böyle değil ayrıca.

Suwariba

80+ Silver
Kendisini son derece seven binlerce kadın takipçisi var hocam. Kız öğrencilerinin eğitimini engelleme gibi bir girişimi yok. Onları hâkir de görmüyor. Bilakis her gittiği mahalleye hem kadın hem erkek medresesi açtırırmış. Son derece ehemmiyet verirmiş buna. Kendisinin karşı olduğu şey kadın-erkek karışık şekilde karma eğitim görmek. Bunların olduğu üniversite gibi kurumlara gidilmesine sıcak bakmıyor. Ayrıca sadece kadınlara yönelik değil. Erkeklerin gitmesine de sıcak bakmıyor. Fakat kadınlara bir tık daha hususiyet gösterdiği doğrudur. Tavrı sadece eğitim konusunda böyle değil ayrıca.
Neden kadın ile erkeğin aynı sınıfta eğitim görmesine karşı? siz bu düşünceye katılıyor musunuz? İlk soruyu sordum çünkü adamı iyi tanıyorsunuz galiba. İkinci soruda düşüncelerinizi merak ettiğim için.

Junaiun

80+ Bronze
Neden kadın ile erkeğin aynı sınıfta eğitim görmesine karşı? siz bu düşünceye katılıyor musunuz? İlk soruyu sordum çünkü adamı iyi tanıyorsunuz galiba. İkinci soruda düşüncelerinizi merak ettiğim için.
Kızım olsa karışık okula ben de yollamayacağım. Ben de karşıyım. Oğlumu da karışık okula yollamak istemiyorum.
İki cins birbirine kalben ilgi duyuyor ve ders dinlemek derse odaklanmak zor oluyor.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom