Neler Yeni

Mahmut Efendi Hz. (K.S) Ebedi Aleme Kavuştu

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

Suwariba

80+ Silver
Kızım olsa karışık okula ben de yollamayacağım. Ben de karşıyım. Oğlumu da karışık okula yollamak istemiyorum.
İki cins birbirine ilgi duyuyor kalben ve ders dinlemek zor oluyor.
Japonya mıydı başka bir ülke miydi nereydi ülkeyi hatırlayamadım şimdi ama kızları ve erkekleri ayırıp eğitim verince sonuç iyileşmiş verim artmış.
Sadece eğitimin önemli olduğunu düşünmüyorum, sosyal hayat da önemli. Eğitim alıp mesleğe başladıktan sonra mesela doktor oldunuz, hasta karşı cins gelirse mesela siz eğitim hayatınız boyunca hiç okulda bi kızla veya erkekle konuşmadınız, nasıl iletişim kurcaksınız? okul dışında sosyalleşebilirler dersek, sınav senelerinde (12. 8. sınıf gibi) zaten okul geç bitiyor, hafta sonu kurs oluyor ve eve gelip ders çalışman gerekiyor. diğer sınıf seviyelerinde de madem eğitime bukadar önem veriyorsunuz, o sınıf seviyelerinde de ders çalışmanız gerekecek. Okulda teneffüsler olur çünkü belli bi süreden sonra dikkat dağılıyor, teneffüslerde çocukların hava alıp sosyalleşmesi gerek diye düşünüyorum.

Saki

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
Saki Yapıcı
Allah rahmet eyleyin. Mekanını âli kılsın.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sadece eğitimin önemli olduğunu düşünmüyorum, sosyal hayat da önemli. Eğitim alıp mesleğe başladıktan sonra mesela doktor oldunuz, hasta karşı cins gelirse mesela siz eğitim hayatınız boyunca hiç okulda bi kızla veya erkekle konuşmadınız, nasıl iletişim kurcaksınız? okul dışında sosyalleşebilirler dersek, sınav senelerinde (12. 8. sınıf gibi) zaten okul geç bitiyor, hafta sonu kurs oluyor ve eve gelip ders çalışman gerekiyor. diğer sınıf seviyelerinde de madem eğitime bukadar önem veriyorsunuz, o sınıf seviyelerinde de ders çalışmanız gerekecek. Okulda teneffüsler olur çünkü belli bi süreden sonra dikkat dağılıyor, teneffüslerde çocukların hava alıp sosyalleşmesi gerek diye düşünüyorum.
İllaki insan sosyalleşecek ama bunu helal yollarla yapması lazım. Bir erkekle kadının oturup kendi cinsiyle olduğu gibi rahat hareket edip aşırı bir samimiyet kurması caiz değildir.

Suwariba

80+ Silver
Allah rahmet eyleyin. Mekanını âli kılsın.

İllaki insan sosyalleşecek ama bunu helal yollarla yapması lazım. Bir erkekle kadının oturup kendi cinsiyle olduğu gibi rahat hareket edip aşırı bir samimiyet kurması caiz değildir.
Laik bir ülkede yaşadığımızı hatırlatmak isterim, her ne kadar sözde laik olsada sonuçta laik. Size göre haram olan şey inanmayan birine göre gayet normal olabilir. Tevhidi Tedrisat kanunu ile eğitimde laiklik sağlanmıştır. Şahsen eğitimde laikliği destekliyorum.

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Neden kadın ile erkeğin aynı sınıfta eğitim görmesine karşı?
Sünnette böyledir. Allah resulünün zamanında sahabenin kadınları ve erkekleri de tesettür ayetleri indikten sonra böyle davranırlardı. Mescid-i Nebevi'ye giriş kapıları dahi ayrıydı. Kadınlar ayrı kapıdan, erkekler ayrı kapıdan girerdi. Kadınlar camiye namaz kılmaya geldiklerinde erkekler ön safta dururlardı, kadınlar arka safta dururlardı. Namaz bittikten sonra erkekler otururdu, dışarı çıkmazlardı. Kadınlar çıkar, daha sonra erkekler çıkardı. Günlük hayatta zaruret harici iletişim olmazdı. Haremlik-selamlık ilişkisine dikkat edilirdi.

Sokakta yürürken dahi sıkış tıkış olmamaya özen gösterirlerdi. Böyle çok örnek vardır sahih nakillerle gelmiş. Ayrıca özellikle günümüzdeki eğitim kurumlarının durumu ortada. Flört, sevgili muhabbetinden geçilmiyor. Erkekler kadınları, kadınlar erkekleri gözleriyle süzüyor. Göz de kulak da çok kere günaha giriyor. Bunlara uygun ortamı oluşturan karma eğitim. Biyoloji ortada, insanın karşı cinse ilgisi vardır. Sedd-i zerai gereği caiz görülmüyor. Benim kalbim temiz gibi bahanelerin ise herhangi bir geçerliliği yok. Allah resulünün ve sahabenin kalbi temiz değil miydi? Onlar dahi dikkat ediyorsa bizim ne ayrıcalığımız var? Onlardan daha mı masumuz biz? Hayır.

Siz bu düşünceye katılıyor musunuz?
Benim katılıp katılmamam bir şeyi değiştirmez. Sünnetten çıkan sonuç böyle. Fitnenin engellenmesi asıl maksat.

Saki

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
Saki Yapıcı
Laik bir ülkede yaşadığımızı hatırlatmak isterim, her ne kadar sözde laik olsada sonuçta laik. Size göre haram olan şey inanmayan birine göre gayet normal olabilir. Tevhidi Tedrisat kanunu ile eğitimde laiklik sağlanmıştır. Şahsen eğitimde laikliği destekliyorum.
Müslüman biri bir şey söyleyince direk deniliyor ki: e inanmayanlar da var onlar şöyle der falan filan, e o zamn o inanmayanlar bir şey söyleyince neden bizim bir şey deme hakkımız olmuyor?

Sünnette böyledir. Allah resulünün zamanında sahabenin kadınları ve erkekleri de tesettür ayetleri indikten sonra böyle davranırlardı. Mescid-i Nebevi'ye giriş kapıları dahi ayrıydı. Kadınlar ayrı kapıdan, erkekler ayrı kapıdan girerdi. Kadınlar camiye namaz kılmaya geldiklerinde erkekler ön safta dururlardı, kadınlar arka safta dururlardı. Namaz bittikten sonra erkekler otururdu, dışarı çıkmazlardı. Kadınlar çıkar, daha sonra erkekler çıkardı. Günlük hayatta zaruret harici iletişim olmazdı. Haremlik-selamlık ilişkisine dikkat edilirdi.
Hocam vallahi helal olsun size. Bu forumda dini bilgisi iyi olup da moderatör olan birini görünce çok mutlu oldum

Suwariba

80+ Silver
Teşekkürler bilgilendirdiğiniz için

Müslüman biri bir şey söyleyince direk deniliyor ki: e inanmayanlar da var onlar şöyle der falan filan, e o zamn o inanmayanlar bir şey söyleyince neden bizim bir şey deme hakkımız olmuyor?

Hocam vallahi helal olsun size. Bu forumda dini bilgisi iyi olup da moderatör olan birini görünce çok mutlu oldum
Sizin bir şey deme hakkınız olmadığını nerde söyledim? inanmayanlarında inananlarında bir şey söylemeye hakkı vardır ama laiklik anayasadaki ilk 3 maddenin birinde güvence altına alınmıştır. Ve ilk 3 madde değiştirilemez. Bizim söylediklerimiz saygısızlığa varmadıkça fikir özgürlüğüdür diye düşünüyorum, ayrıca karma eğitim olmayan okullar da var. İsteyen o okullara gönderebilir. Ama o okullara göndermek istemeyen de istediği bi karma eğitim olan okula gönderebilir. Dediğiniz caiz değildir lafına karşılık yazdım ben laiklik konusunu. Karma eğitimin olduğu bir okula göndermek isteyeni de istemeyeni de engellemeyiz. Ek olarak Kerem hocamın dini bilgisi hayran kalınılacak seviyede, Onun yazılarını okuyabilirsiniz.

Junaiun

80+ Bronze
Ben yaşantımda aşırı gerekli olmadığı sürece kadınlarla konuşmuyorum. Konuşurken de yüzlerine-gözlerine bakmadan konuşuyorum.
Doktor olsaydım kadın hasta gelse yine yüzüne bakmadan konuşurdum.
Okul konusunda ise kız-erkek aynı sınıfta olmasını zaten onaylamıyorum.
Kızım olursa ilerde devlet okuluna yollamayı hiç düşünmüyorum.
Oğlumun da devlet okuluna gitmesine gönlüm razı değil. Hele bi o günlere ulaşalım.
Okusun meslek sahibi olsun derdim yok. Okul bitirmeden meslek sahibi olan kişiler tanıyorum.

Herkesin yaşantısı aynı değil.

Son düzenleme:

Suwariba

80+ Silver
Ben yaşantımda aşırı gerekli olmadığı sürece kadınlarla konuşmuyorum. Konuşurken de yüzlerine-gözlerine bakmadan konuşuyorum.
Doktor olsam kadın hasta gelse yine yüzüne bakmadan konuşurdum.
Okul konusunda ise kız-erkek aynı sınıfta olmasını zaten onaylamıyorum.
Kızım olursa ilerde devlet okuluna yollamayı hiç düşünmüyorum.
Oğlumun da devlet okuluna gitmesine gönlüm razı değil. Hele bi o günlere ulaşalım.
Okusun meslek sahibi olsun derdim yok. Okul bitirmeden meslek sahibi olan kişiler tanıyorum.

Herkesin yaşantısı aynı değil.
Haklısınız herkesin yaşantısı aynı değil. Benim yaşantım sizinkine uymuyor. Bende çocuğum olursa dini konularda karışmamayı düşünüyorum. Benim düşüncelerimde sizin düşüncelerinize uymuyor. Farklılıkların olmasında hiçbir sıkıntı görmüyorum, yeter ki farklı düşüncedeki insanlar birbirinin özgürlüklerine ve tercihlerine saygı duysunlar

Junaiun

80+ Bronze
Haklısınız herkesin yaşantısı aynı değil. Benim yaşantım sizinkine uymuyor. Bende çocuğum olursa dini konularda karışmamayı düşünüyorum. Benim düşüncelerimde sizin düşüncelerinize uymuyor. Farklılıkların olmasında hiçbir sıkıntı görmüyorum, yeter ki farklı düşüncedeki insanlar birbirinin özgürlüklerine ve tercihlerine saygı duysunlar
Saygı meselesi her konuda olamaz. İslam'da yasak olan veya İslam'a ters olan şeyleri kesinlikle kalben onaylamam ve saygı duymam.
Özgürlük meselesinde de aynı düşünüyorum. Açık açık ahlaksızlık yapılmasına müsade edemeyiz.

Suwariba

80+ Silver
Saygı meselesi her konuda olamaz. İslam'da yasak olan veya İslam'a ters olan şeyleri kesinlikle kalben onaylamam ve saygı duymam.
Özgürlük meselesinde de aynı düşünüyorum. Açık açık ahlaksızlık yapılmasına müsade edemeyiz.
mesela örnek verir misiniz?

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Kızım olsa karışık okula ben de yollamayacağım. Ben de karşıyım. Oğlumu da karışık okula yollamak istemiyorum.
İki cins birbirine kalben ilgi duyuyor ve ders dinlemek derse odaklanmak zor oluyor.
Bu durumda aynı cinstekiyle mi evlendireceksin?

Bu nasıl bir geri kalmışlık. Çocuğunun sosyal kalmasını engelliyorsun. Yaş 20 olunca ünide kızlarla nasıl iletişim kuracak?

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom