Neler Yeni

Maksim Gorki neyi savunur?

Bugra5211

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
398
İsim
Buğra Çorbacı
Şuan Maksim Gorki'nin "Arkadaş" adlı kitabını okuyorum. Daha kitabın 21. sayfasında olmama rağmen derin bir sosyalizm savunuculuğu hissettim. Sizin bu konuda görüşleriniz nelerdir?

Dahası  
Reaksiyon skoru
993
İsim
Yuzarsef
Sosyalizm den çok bence halkçılığı ve emekçiliği savunuyor. Direkt olarak sosyalizmi savunduğunu düşünmüyorum kitabın ilerleyen bölümlerinde dikkat ettikçe bunu fark ediyorsun ve de ne sosyalizmi ne de türevlerini savunmadığını sadece herkesin kendi hakkını almasını istediğini düşündürüyor. Tabi bu benim kişisel kanaatim. Kitabı bitirdikten sonra da Prens ve Son Çar adlı eserlere bakmanı tavsiye ederim. Birden fazla kişinin bir fikri farklı bakış açıları ve söylemler ile savunduğunu fark edeceksin. Son olarak da Sahipler Ve Köleler kitabını verdiğim sıra ile okursan emin ol hayata bakışın değişecektir.

Bugra5211

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
398
İsim
Buğra Çorbacı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sosyalizm den çok bence halkçılığı ve emekçiliği savunuyor. Direkt olarak sosyalizmi savunduğunu düşünmüyorum kitabın ilerleyen bölümlerinde dikkat ettikçe bunu fark ediyorsun ve de ne sosyalizmi ne de türevlerini savunmadığını sadece herkesin kendi hakkını almasını istediğini düşündürüyor. Tabi bu benim kişisel kanaatim. Kitabı bitirdikten sonra da Prens ve Son Çar adlı eserlere bakmanı tavsiye ederim. Birden fazla kişinin bir fikri farklı bakış açıları ve söylemler ile savunduğunu fark edeceksin. Son olarak da Sahipler Ve Köleler kitabını verdiğim sıra ile okursan emin ol hayata bakışın değişecektir.
Bilmiyorum bana böyle bir izlenim verdi. Belki de ortada bir monarşi olduğu için böyle sanmış olabilirim.(arkadaşı prens Şakro'dan bahsediyorum) Önerilerini dikkate alacağım,teşekkür ederim.

Top Bottom