Neler Yeni

Maliye Bakanlığı: "Avrupa'da akaryakıt satışında en ucuz 4'üncü ülkeyiz!"

Dahası  
Reaksiyon skoru
7,133
İsim
Burak Karadağ
Tek kalemde litresi 6 lira artan benzin ve motorin zammı ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığı, yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada "Yapılan artışa rağmen ülkemiz halen benzinde de motorinde de Avrupa'da en ucuz 4'üncü ülke konumundadır" denildi.

Konuyla ilgili Bakanlıktan yapılan açıklama şu şekilde;

"AVRUPA'DA EN UCUZ 4'ÜNCÜ ÜLKE KONUMUNDAYIZ"​

Diğer ürünlerde de bu ürünlerin ÖTV tutarlarında yapılan artış oranları esas alınarak artış yapılmıştır. Artışlar, 2016 yılından itibaren meydana gelen enflasyon artışının çok altındadır. Yapılan artışa rağmen ülkemiz halen benzinde de motorinde de Avrupa'da en ucuz 4'üncü ülke konumundadır. Sınır komşumuz Yunanistan'da benzin 2,057 dolar, motorin 1,861 dolar iken vergi artışları sonrası ülkemizde benzin 1,303 dolar, motorin ise 1,239 dolardır."

"2016 YILINDAN BERİ VERGİ ARTIŞI YAPILMAMIŞTIR"​

mehmet-simsek-4.jpg

Son düzenleme:

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Tek kalemde litresi 6 lira artan benzin ve motorin zammı ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığı, yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada "Yapılan artışa rağmen ülkemiz halen benzinde de motorinde de Avrupa'da en ucuz 4'üncü ülke konumundadır" denildi.

Diğer ürünlerde de bu ürünlerin ÖTV tutarlarında yapılan artış oranları esas alınarak artış yapılmıştır. Artışlar, 2016 yılından itibaren meydana gelen enflasyon artışının çok altındadır. Yapılan artışa rağmen ülkemiz halen benzinde de motorinde de Avrupa'da en ucuz 4'üncü ülke konumundadır. Sınır komşumuz Yunanistan'da benzin 2,057 dolar, motorin 1,861 dolar iken vergi artışları sonrası ülkemizde benzin 1,303 dolar, motorin ise 1,239 dolardır."

Biz dolarla mı benzin alıyoruz?

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,823
İsim
Doruk

mehmet-simsek-4.jpg
Yunanistanda asgari ücret dolar bazında iki katımız

Charles Darwin

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,153
İsim
Alpaslan Çevikel
İki milleti karşılaştırmasını yapalım.

Türkiye'de bir asgari ücretli vatandaş aldığı maaş ile benzinin litre fiyatını 33₺ üzerinden baz alırsak maaşı ile alacağı toplam litre 350 litredir.

Yunanistan ülkesinde bir asgari ücretli 780€ maaşı ile alacağı toplam litre 390 litredir. (Litre fiyatını 2€ üzerinden baz aldım)

Fransa ülkesinde bir asgari ücretli 1.600€ maaşı ile alacağı toplam litre 865 litredir. (Litre fiyatını 1.85€ üzerinden baz aldım normalde internette 1.75€ yazıyor tabii siteden siteye farklılık gösterebilir gerçekte olmayabilir)

Neyse çok anlatmaya gerek yok.

Son düzenleme:

majorw0w

80+ Silver
Kamuda tasarrufa da gidilsin samimiyetlerine güvenelim. Gereksiz makam aracını sat gitsin israf önlensin.

Charles Darwin

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,153
İsim
Alpaslan Çevikel
Biz dolarla mı benzin alıyoruz sayın bakan?
Yunanistanda asgari ücret dolar bazında iki katımız
Bunlar alıyor Fransa'da ki benzinin fiyatını Türk parasına vuruyor aaa çok pahalı diyorlar milleti böyle kandırıyorlar
Kamuda tasarrufa da gidilsin samimiyetlerine güvenelim. Gereksiz makam aracını sat gitsin israf önlensin.
Tasarruf mu itibardan tasarruf olmaz mesela camiye bile koruma ordusu ile giderim hele hele kendi ülkemin içinde çünkü itibar önemli ☺️

Recep Tayyip Erdoğan'ın borçlanma yetkisini 1 trilyon 457 milyar 288 milyon 394 bin 30 liraya çıkaran düzenleme, TBMM Genel Kurulu'nda AKP ve MHP'li milletvekillerinin oylarıyla kabul edildi.

Son düzenleme:

BATTLEFIELD

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,433
İsim
Selman
İki milleti karşılaştırmasını yapalım.

Türkiye'de bir asgari ücretli vatandaş aldığı maaş ile benzinin litre fiyatını 33₺ üzerinden baz alırsak maaşı ile alacağı toplam litre 350 litredir.

Yunanistan ülkesinde bir asgari ücretli 780€ maaşı ile alacağı toplam litre 390 litredir. (Litre fiyatını 2€ üzerinden baz aldım)

Fransa'da ülkesinde bir asgari ücretli 1.600€ maaşı ile alacağı toplam litre 865 litredir. (Litre fiyatını 1.85€ üzerinden baz aldım normalde internette 1.75€ yazıyor tabii siteden siteye farklılık gösterebilir gerçekte olmayabilir)

Neyse çok anlatmaya gerek yok.
Alım gücü denilen şeyi onlar da biliyor elbet ama yok saymak işlerine geliyor. Nasıl olsa sayı gösterince inanıyor bizim millet.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1

mehmet-simsek-4.jpg
Yani dediği bir açııdan ama tek bir açıdan doğru da kendisinden böyle bir açıklama beklemezdim .
Tüm siyasilerden bile beklerdim ama kendisinden çok beklemezdim.

Bura.K

80+ Silver
Adam yanlış bir sey dememiş. Mazotu, benzini dolar ile ithal ediyoruz aynı diğer ülkeler gibi. Bize ağır geldiği kadar kasaya da ağır geliyor. Diğer ülkelerin eklediği kâr marjı bize kıyas daha fazla.

Ama bunu söyleyiş biçimi yanlış. Sanki ucuzmuşta alabiliyormuşuz gibi.

Ülkenin bu durumundan çıkabilmek için vergi arttırımı şart. Bunu ben kadar sizde biliyorsunuz. Devletin su anda hiçbir şeye ayırabilecek kaynağı yok…

Charles Darwin

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,153
İsim
Alpaslan Çevikel
Cumhurbaşkanı olsam milletvekili, bakan, cumhurbaşkanı vs. hepsinin maaşını en düşük maaşa sabitler devletten aldıkları yardımları destekleri keserim ayrıca bir cumhurbaşkanı olarak en fazla konvoyda bir makam aracı toplam 4 tane koruma aracı ve motorsikletli bir kaç kişi olur ölürsem de ölürüm zaten çok iyi bir lider olursan halkından seni öldürecek birisi zor çıkar neden böyle bir yazı yazdım bilmiyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
7,133
İsim
Burak Karadağ
Adam yanlış bir sey dememiş. Mazotu, benzini dolar ile ithal ediyoruz aynı diğer ülkeler gibi. Bize ağır geldiği kadar kasaya da ağır geliyor. Diğer ülkelerin eklediği kâr marjı bize kıyas daha fazla.

Ama bunu söyleyiş biçimi yanlış. Sanki ucuzmuşta alabiliyormuşuz gibi.

Ülkenin bu durumundan çıkabilmek için vergi arttırımı şart. Bunu ben kadar sizde biliyorsunuz. Devletin su anda hiçbir şeye ayırabilecek kaynağı yok…
Ülkenin bu durumundan çıkabilmek için. devletin şuanda hiç bir şeye ayırabilecek kaynağı yok diyorsun fakat bir kaç gün önce Cumhurbaşkanlığı için günlük 18 milyon ₺ lik ek bütçe çıkarttılar? Üçkağıtçıların bu yüzsüzlüğüne ne demeliyiz peki? Adamlar Maybach S600 lerle yüzlerce koruma ile geziyor utanmadan.

Kara*

80+ Silver
Tabi efendim, onların parasıyla bizim paramız eş değer olduğu için her şey ucuz anca kuru kuru böyle laflarla gurur duyarız. Veya açlıkla gurur duyarız...

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,864
Üyeler
164,738
Son üye
soloqqer
Top Bottom