Neler Yeni

Manevi mutluluk nasıl sağlanır ? Bunalımdayım

GTX 1060

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
336
İsim
Asus Dual GTX 1060
İlgilendiği Kategoriler
Masaüstü bilgisayar tavsiyeleri
Dostlar yaş 19, küçükken maddi durumumuz kötüydü aklımın ucundan geçirmediğim benim için ultra lüx sayılan ulaşmam dediğim birçok şeye şuan sahibim yıllarca sanayi de çalıştım 7 yaşımdan beri çalışıyorum hep ne istediysem aldım ama bi türlü mutlu olamıyorum şimdi de ne istesem anında ulaşabiliyorum ama hiç bi şey mutlu etmiyor her şey geçici zevk gibi geliyor bir şeye seviniyorum sonra geçiyor

DEHB mi dersiniz Psikolojik sorun mu dersiniz ne dersiniz bilmiyorum ama son zamanlarda bu durum beni rahatsız ediyor maddi olarak istediğim her şeye ulaşabiliyorum ama manevi rahatlığa mutluluğa ulaşamıyorum.
2023 Clio equilibre otomatik arabam (aile arabası değil kendime ait, ailenin ayrı var)
15 pro Max telefonum
1 adet üst seviye akustik gitar 1 adet elektro gitarım
1 orta seviye beyaz sistemim var (gtx 1060 + i3-12100f)
Evlenecek olursam babadan hazırda 1 ev 1 cadde üstü dükkan
Heves edip aldığım 2 adet havalı tüfek + ok yay seti + kamp ekipmanları
Xbox konsol seti
Salcano Bisiklet
Kıyafetlerimi hep beyaz seçiyorum kot ceketim ayakkabım kemerim dahi hep beyaz (hastalık gibi biraz)
Daha aklıma gelmeyen bir çok şey var
Her hafta farklı şehirlerde günibirlik gezmeye gidiyorum 10 dan fazla şehir gezdim (haftaiçi para kazanıyorum haftasonu yiyorum)
Çok sosyal değilim çevremdeki yakın arkadaşım dediğim kişi sayısı bi elin parmaklarını geçmez
Birde akraba ilişkileri de yok maalesef insanların amcaoğlu dayıoğlu ilişkilerini görünce aşırı kıskanıyorum bizimkiler hepsi bana düşmanmış gibi bakıyor.

kheyam

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
32
İsim
Muhammed Tosun
Yani hocam keşke benimde öyle para kazanıp sahip olduğun şeylere ulaşma şansım olsa...
Bana nasıl para kazanıldığını öğretebilir misin ?

pallass

80+
Yanlış anlamayın ama tek sebebi dertsizlik diyebilirim.
Şuan sahip olduğunuz şeyler milyonların "hayali".
İçinizdeki manevi boşluğu neyle doldurmanız gerektiğini soylememe de gerek yoktur heralde.
Sosyal çevre meselesinde de aşağı yukarı herkes aynı. Geri kalanların çoğu sahte. Hayalinizdeki akraba iliskiler için de aynı şey geçerli.
Sorununuz psikolojik değil.
Şükür edecek çok şeyiniz var.

Osmantrk

80+
Dostlar yaş 19, küçükken maddi durumumuz kötüydü aklımın ucundan geçirmediğim benim için ultra lüx sayılan ulaşmam dediğim birçok şeye şuan sahibim yıllarca sanayi de çalıştım 7 yaşımdan beri çalışıyorum hep ne istediysem aldım ama bi türlü mutlu olamıyorum şimdi de ne istesem anında ulaşabiliyorum ama hiç bi şey mutlu etmiyor her şey geçici zevk gibi geliyor bir şeye seviniyorum sonra geçiyor

DEHB mi dersiniz Psikolojik sorun mu dersiniz ne dersiniz bilmiyorum ama son zamanlarda bu durum beni rahatsız ediyor maddi olarak istediğim her şeye ulaşabiliyorum ama manevi rahatlığa mutluluğa ulaşamıyorum.
2023 Clio equilibre otomatik arabam (aile arabası değil kendime ait, ailenin ayrı var)
15 pro Max telefonum
1 adet üst seviye akustik gitar 1 adet elektro gitarım
1 orta seviye beyaz sistemim var (gtx 1060 + i3-12100f)
Evlenecek olursam babadan hazırda 1 ev 1 cadde üstü dükkan
Heves edip aldığım 2 adet havalı tüfek + ok yay seti + kamp ekipmanları
Xbox konsol seti
Salcano Bisiklet
Kıyafetlerimi hep beyaz seçiyorum kot ceketim ayakkabım kemerim dahi hep beyaz (hastalık gibi biraz)
Daha aklıma gelmeyen bir çok şey var
Her hafta farklı şehirlerde günibirlik gezmeye gidiyorum 10 dan fazla şehir gezdim (haftaiçi para kazanıyorum haftasonu yiyorum)
Çok sosyal değilim çevremdeki yakın arkadaşım dediğim kişi sayısı bi elin parmaklarını geçmez
Birde akraba ilişkileri de yok maalesef insanların amcaoğlu dayıoğlu ilişkilerini görünce aşırı kıskanıyorum bizimkiler hepsi bana düşmanmış gibi bakıyor.

Merhaba psikolog veya psikiyatri değilm sadece fikirlerimi belirteceğim izninle. Hala çalışıyor musun bilmiyorum ama (bana göre) materyalistlikten ziyade insanı mutlu eden şey amaç, hedef, gelişim belki de şuanda çalıştıgın iş seni mutlu etmiyor ? Veya geleceğe dair bir hedefin yok ? Bir şeylere sahip olmak veya satın alabilmek geçici bir motivasyon ve mutluluk sağlıyor (en azından benim için) Bence kendine odaklanmalısın, sevdiğin şeyleri okumalısın araştırmalısın veya spor yapmalısın beynini ve bedenini olabildiğince yormalısın ki beynin bugun görevimi yaptım kodunu verebilsin bu sayede mutlu olmaman için bir sebep yok. Ayrıca yine kendi fikrimi belirtiyorum altını çizerek çünkü formdaki saldırgan arkadaşlarım bazı şeyleri anlamıyor ve sinirleniyorum neyse günümüz teknoloji ağları instagram twitter veya youtube bunların kullanımı bizi çok etkiliyor biraz araştırmanı öneririm bu konuda. Yeterli düzeylerde kontrollu kullanırsan daha mutlu olabileceğini düşünüyorum ( belki de az kullanıyorsun varsayımsal konuşuyorum şuanda seni tanımadıgım için.) daha uzar gider aslında ...

GTX 1060

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
336
İsim
Asus Dual GTX 1060
İlgilendiği Kategoriler
Masaüstü bilgisayar tavsiyeleri
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yani hocam keşke benimde öyle para kazanıp sahip olduğun şeylere ulaşma şansım olsa...
Bana nasıl para kazanıldığını öğretebilir misin ?
yani hocam yıllardır çalışıyorum biriktiriyorum + çalıştığım için ailem de destek oluyordu öyle böyle geldik buralara.

Top Bottom