Neler Yeni

masa içi pc tasarımı

mrtcn008

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
mertcan
beyler kasa almaktansa köyde atölyemde masa yapmayı düşünüyorum bilgisayar için. Sizce doğru bir kararmıdır fakat öyle yüksek sistem olmayacak
- AMD RYZEN 5 3500X MPK 3.6GHz 35MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7nm İşlemci
- GIGABYTE B450M S2H 3600MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI VGA mATX Anakart
- 2 Adet x GSKILL 8GB Ripjaws V Siyah 3200MHz CL16 DDR4 Single Kit Ram
- GIGABYTE GeForce GTX 1660 SUPER GAMING OC 6GB GDDR6 192 Bit Ekran Kartı
- COOLER MASTER MWE 650W 80+ Bronze V2 2xEPS 120mm Fanlı PSU
- SEAGATE 480GB Barracuda Q1 SATA 3.0 2.5" SSD (550MB Okuma / 500MB Yazma)

Şu şekilde bir sistem olcak sadece hoş bir görüntü ve yer kaplamaması için düşünüyorum
Şöyle bir şey yapmayı düşünüyorum. Fakat şu kullanılan camı bilmiyorum farklı modeller kullanılıyor bilen varsa yazabilirse iyi olur
maxresdefault.jpg

Keremdiyola

80+ Bronze
beyler kasa almaktansa köyde atölyemde masa yapmayı düşünüyorum bilgisayar için. Sizce doğru bir kararmıdır fakat öyle yüksek sistem olmayacak

Şu şekilde bir sistem olcak sadece hoş bir görüntü ve yer kaplamaması için düşünüyorum
Şöyle bir şey yapmayı düşünüyorum. Fakat şu kullanılan camı bilmiyorum farklı modeller kullanılıyor bilen varsa yazabilirse iyi olur
Alıntıyı görüntüle
Konudan anlamıyorum ama ısı sıkıntısı falan olmazsa reis bide sıvı soğutma kullansan iyi olur da sıkıntısı olmazsa tadından yenmez

-RutHleSs-

80+ Gold
En İyi Cevap
4

Alıntıyı görüntüle
Havalandırmayı ayarlayabilirseniz düşüncede güzel pratikte de güzel olabilir.

mrtcn008

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
mertcan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

mrtcn008

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
mertcan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Havalandırmayı ayarlayabilirseniz düşüncede güzel pratikte de güzel olabilir.
yanlarda zaten fan için açıcam bide farklı noktalarda havalandırma yeri açıp toz filtresi koyucam
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bence de gereksiz 3 el üst üste mıd gecerken hs yesem camın içinden geçerim ekran kartını ejderya kanı ile bularım.
jaksldjşasldk yok lan ben daha öyle masaya vurmuşluğum yok oyun deyip geçerim.

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,141
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Anakartı monte ederken direk tahtaya koyma, anakartın içinden çıkan sarı yükseltme ayaklıkları için yuva yap öyle koy gerisi kolay zaten Fanlar vs vidalıcan geçeceksin.
Cam ise temperli alma normal cam al ama kalım olsun milimetresi.
Ayrıca herhangi bir arızadan kolay müdahale edebilmek için açılır kapanır şekilde olmalı.
Üst camı mesela çıkarılabilir şekilde ayarlarsan iyi olur.
Bir de masaya bir şey dökülme ihtinaline karşı güzel silikonla ya da başka bir çözüm bul aklıma bu kadarı geldi daha önce böyle bir şey yapmadım.

mrtcn008

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
mertcan
Anakartı monte ederken direk tahtaya koyma, anakartın içinden çıkan sarı yükseltme ayaklıkları için yuva yap öyle koy gerisi kolay zaten Fanlar vs vidalıcan geçeceksin.
Cam ise temperli alma normal cam al ama kalım olsun milimetresi.
Ayrıca herhangi bir arızadan kolay müdahale edebilmek için açılır kapanır şekilde olmalı.
Üst camı mesela çıkarılabilir şekilde ayarlarsan iyi olur.
Bir de masaya bir şey dökülme ihtinaline karşı güzel silikonla ya da başka bir çözüm bul aklıma bu kadarı geldi daha önce böyle bir şey yapmadım.
aynen cam açılmayacak şekilde olcak alttan aynı çekmece gibi olcak kablolar çıkınca rahatça çıkarabileceğim şekilde yapcam

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,141
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Eğer sıvı soğutma kullanacaksanız, aklıma geldi, resimdeki gibi parçaları uzak tutma daha kompakt olsun ve yakın olsunlar, kablo ne kadar uzun olursa soğutma o kadar kötüleşir. Ya da camları ses yalıtımlı yapıp güçlü, ses çıkaran bir pompa ile kullanmalısınız.

mrtcn008

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
mertcan
Eğer sıvı soğutma kullanacaksanız, aklıma geldi, resimdeki gibi parçaları uzak tutma daha kompakt olsun ve yakın olsunlar, kablo ne kadar uzun olursa soğutma o kadar kötüleşir. Ya da camları ses yalıtımlı yapıp güçlü, ses çıkaran bir pompa ile kullanmalısınız.
sistem o kadar yüksek bir sistem değil aslında sıvı soğutmaya gerek yok gibi şuanlık ileriki zamanda param oldukça yükseltirim diye düşünüyorum

cLarq

80+ Gold
En İyi Cevap
3
yanlarda zaten fan için açıcam bide farklı noktalarda havalandırma yeri açıp toz filtresi koyucam
Mesaj otomatik birleştirildi:

jaksldjşasldk yok lan ben daha öyle masaya vurmuşluğum yok oyun deyip geçerim.
2.5k lık monutorun tek yumrukta amel defterini kapadım sonra babam dedi hazırmısın dedi ben dedim neye baba sen kolpacino izlemedinmi dedi sıcıyodu agzıma

Top Bottom