Neler Yeni

Masaustu Bilgisayarıma kahve döküldü yardım

arasjr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
647
İsim
Aras Şimşek
bilgisayarımın üsteki acma kapama duğmesinden asagı dogru kahve dokuldu baktıgımda ekran kartımın bazı noktalarında kahve sıcrama ızlerı var dı anakartıma da gelmıs olabılır bılmıyorum ama ıslemcım calısıyordu bılgısayarın dırekt gucunu kestım ve kurutma makınesıyle kuruttum ekran kartımı aynı pc ye taktıgımda goruntu vermedı ama ekran kartımı baska bır bılgısayara taktım orada da goruntu verdı ama oyunlarda kasıyordu anlamadım lutfen yardım edın ne yapmam lazım

not: ekran kartımın fanları bıle calısmıyordu harıcı bır sısteme taktım ekran kartı fanların donuyordu

kahve dokulen sısteme baska saglam bı ekran kartı taktım ama o da goruntu vermedı fakat ekran kartı fanım ve ısıgım yanıyordu ama goruntu yoktu sorun tam olarak ne cok karıstı ben anlayamadım ne yapmam gerekıyor lutfen yardım edın
Mesaj otomatik birleştirildi:

lütfen yardım edınn

muhammetdd

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
654
İsim
Muhammet
Geçmiş olsun. Maalesef buradan çözüm bulabileceğini pek sanmıyorum. Çünkü pek çok sebebi olabilir, ama anakart gitmiş gibi görünüyor.

idkidc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Bs
Muhtemelen anakart, parça parça denemeden sorunu bulman pek mümkün görünmüyor. Öncelik anakart ve psu olmalı.

arasjr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
647
İsim
Aras Şimşek
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Geçmiş olsun. Maalesef buradan çözüm bulabileceğini pek sanmıyorum. Çünkü pek çok sebebi olabilir. Ama anakart gitmiş gibi görünüyor.
hocam anakart gıtse ıslemcı fanı doner mı bi de degısık bı ekran kartı taktım aynı anakarta fanı dondurdu ekran kartı ısıgını yaktı ama goruntu vermedı kahve dokulen ekran kartını farklı bı ankartlı pc ye taktım fan dondu goruntu geldı ama normalde gta 5 ı cok ıyı oynatan ekran kartı kasmaya basladı oyunu oynatmadı kahve dokulen ekran kartı kahve dokulen anakartlı sıstemde hıc calısmıyor zaten ne goruntu verıyor nede fan cevırıyor

Muhtemelen anakart, parça parça denemeden sorunu bulman pek mümkün görünmüyor. Öncelik anakart ve psu olmalı.
hocam kahve dokulen ekran kartını farklı sısteme taktım goruntu geldı fakat gta 5 ı rahat oynatan ekran kartı kasmaya basladı neden acaba belkı o pc de drıverlerı yoktu ondan mı yoksa ekran kartında da mı sıkıntı gorunmekte

idkidc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Bs
hocam anakart gıtse ıslemcı fanı doner mı bi de degısık bı ekran kartı taktım aynı anakarta fanı dondurdu ekran kartı ısıgını yaktı ama goruntu vermedı kahve dokulen ekran kartını farklı bı ankartlı pc ye taktım fan dondu goruntu geldı ama normalde gta 5 ı cok ıyı oynatan ekran kartı kasmaya basladı oyunu oynatmadı kahve dokulen ekran kartı kahve dokulen anakartlı sıstemde hıc calısmıyor zaten ne goruntu verıyor nede fan cevırıyor

hocam kahve dokulen ekran kartını farklı sısteme taktım goruntu geldı fakat gta 5 ı rahat oynatan ekran kartı kasmaya basladı neden acaba belkı o pc de drıverlerı yoktu ondan mı yoksa ekran kartında da mı sıkıntı gorunmekte
Ekran kartında da anakartta da devre elemanları zarar görmüş olabilir. Elektronikten devre kartından vs. anlayan bir bilgisayarcı problemini çözebilir.

muhammetdd

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
654
İsim
Muhammet

Arkadaşın dediği gibi diğer sisteme parça parça deneyerek ilerle. En sağlıklı o şekilde bulabilirsin.

arasjr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
647
İsim
Aras Şimşek
Ekran kartında da anakartta da devre elemanları zarar görmüş olabilir. Elektronikten devre kartından vs. anlayan bir bilgisayarcı problemini çözebilir.
hocam sımdı garantıye mı gondermek mantıklı burada olan bı bılgısayarcıya gostermek mı

idkidc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Bs

Ddu ile eski kartın driverini silip kendi driverinizi kurup deneyin eğer sorun düzelirse muhtemelen sizin sorununuz anakartta.

arasjr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
647
İsim
Aras Şimşek
Arkadaşın dediği gibi diğer sisteme parça parça deneyerek ilerle. En sağlıklı o şekilde bulabilirsin.
nasıl yapabılırım hocam bı yardımcı olsanız lutfen

Ddu ile eski kartın driverini silip kendi driverinizi kurup deneyin eğer sorun düzelirse muhtemelen sizin sorununuz anakartta.
bana dıger pc de oyunu kasma sebebı drıver gıbı gelıyor hocam ekran kartında sıkıntı olsa goruntu vermez dıye tahmın edıyor pc de ekran kartına baktım dxdıagdan ekran kartı bellegını goruyor ama ısmı bıle yazmıyor ekran kartının drıverı olmadıgından

idkidc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Bs
hocam sımdı garantıye mı gondermek mantıklı burada olan bı bılgısayarcıya gostermek mı
Garanti süreci hakkında bir bilgim yok fakat muhtemelen 1-2 hafta sürecektir işleminiz ve sıvı dökülmesi olduğu için ve anakartın ya da ekran kartının bu tarz ip sertifikaları olmadığı için yani bir garanti kapsamında değerlendirilmeyeceği kullanıcı hatası olduğu için yine masrafı cebinizden karşılamanız gerekeceğini düşünüyorum fakat bu süreçler hakkında daha bilgili arkadaşlar yardımcı olursa daha iyi olur.

arasjr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
647
İsim
Aras Şimşek
Garanti süreci hakkında bir bilgim yok fakat muhtemelen 1-2 hafta sürecektir işleminiz ve sıvı dökülmesi olduğu için ve anakartın ya da ekran kartının bu tarz ip sertifikaları olmadığı için yani bir garanti kapsamında değerlendirilmeyeceği kullanıcı hatası olduğu için yine masrafı cebinizden karşılamanız gerekeceğini düşünüyorum fakat bu süreçler hakkında daha bilgili arkadaşlar yardımcı olursa daha iyi olur.
hocam suan kuramaya bıraktım yarın denedıgımde sorunun cozulme ıhtımalı var mıdır sızce ?

idkidc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Bs
İşlemcinizin o/b ekran kartı mevcutsa sisteminizi bir de o şekilde çalıştırmayı deneyin. Anakart hariç diğer parçalarınızda bir sorun olmadığından emin olalım önce. 2. olarak diğer bilgisayara kendi ekran kartınızın driverini kurup deneyin.

hocam suan kuramaya bıraktım yarın denedıgımde sorunun cozulme ıhtımalı var mıdır sızce ?
Düşük bir ihtimal ama mümkün tabii ki.

arasjr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
647
İsim
Aras Şimşek
İşlemcinizin o/b ekran kartı mevcutsa sisteminizi bir de o şekilde çalıştırmayı deneyin. Anakart hariç diğer parçalarınızda bir sorun olmadığından emin olalım önce. 2. olarak diğer bilgisayara kendi ekran kartınızın driverini kurup deneyin.

Düşük bir ihtimal ama mümkün tabii ki.
AMD Ryzen 5 5500 Altı Çekirdek 3.60 GHz İşlemci

Asrock A520M-HVS AMD AM4 DDR4 Micro ATX Anakart

işlemci ve anakartım bu hocam bunda var mıdır acaba

ekran kartında bı sıkıntı olsa goruntu vermez demı hocam yanı sadece oyun performansına yansıcak bır sıkıntı yoktur ya da boyle bır sey olması mumkun mu ?

Top Bottom