Neler Yeni

MASAÜSTÜ PCYE SU DÖKÜLDÜ

OUTRA

80+
Dün gece 11 gibi pcye üst ızgaradan azıcık su döküldü. Daha sonra pecete ve pamuk yardımıyla hemen ıslak kısımları narince kurulayıp bilgisayarcı komşumuzu çağırdım. O birkaç sefer denedikten sonra açtı pcyi ama ben o gittikten sonra kapadım. Tekrar açmaya çalıştığımda "reboot and select proper boot device" ve bundan daha uzun bi yazı geldi ekrana. Youtube'da gördüklerimi denedim, dedikleri gibi biosdan m.2 ssd'mi felan seçtim ama açamadım. Windows sorunları çözemedi vs diyor sürekli. Ne yapmam gerekir?

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Dün gece 11 gibi pcye üst ızgaradan azıcık su döküldü. Daha sonra pecete ve pamuk yardımıyla hemen ıslak kısımları narince kurulayıp bilgisayarcı komşumuzu çağırdım. O birkaç sefer denedikten sonra açtı pcyi ama ben o gittikten sonra kapadım. Tekrar açmaya çalıştığımda "reboot and select proper boot device" ve bundan daha uzun bi yazı geldi ekrana. Youtube'da gördüklerimi denedim, dedikleri gibi biosdan m.2 ssd'mi felan seçtim ama açamadım. Ne yapmam gerekir?
Sistem özellikleri nelerdir

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
neden sordunuz ? yanlış anlamayın sistem özelliklerinin su dökülmesi ile alakası nedir ?
İçerde harddisk var mı? Ben aynı sorunu 3 pcde yaşadım tamamında Windows kurulu diskte sorun yaşadım ve her bios aynı olmadığından anakart da önemli.
Bu yüzden sordum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Öncelikle biosa girmenizi ve first boot device yazan yerde windows kurulu diskinizi seçin
Sata ssd kullanıyorsun galiba, kabloları kontrol et bir de.

OUTRA

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İçerde harddisk var mı? Ben aynı sorunu 3 pcde yaşadım tamamında Windows kurulu diskte sorun yaşadım ve her bios aynı olmadığından anakart da önemli.
Bu yüzden sordum

Öncelikle biosa girmenizi ve first boot device yazan yerde windows kurulu diskinizi seçin
m2 ssd oldugunu yazmistim. baska diskim yok zaten. onu sectim ve zaten biosa ilk girdigimde de hangi diskle baslatilmasini istedigimi soruyor. diskimi sectigimde acilma erkanina gidiyor ama hicbir zaman sorunu cozemiyor.

Mertmax

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,094
İsim
Mert Enes Deniz
İlgilendiği Kategoriler
Playstation,Racing,Pc toplama
m2 gitmiş olabilir. Geçmiş olsun benzer bir durumu HDD ile yaşadım. Değişim gerekebilir.

OUTRA

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu yüzden sordum

ayrica first boot device yazan bir yer bulamadim, boot option #1 var ve zaten tek secenegim m.2 ssd

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
m2 ssd oldugunu yazmistim. baska diskim yok zaten. onu sectim ve zaten biosa ilk girdigimde de hangi diskle baslatilmasini istedigimi soruyor. diskimi sectigimde acilma erkanina gidiyor ama hicbir zaman sorunu cozemiyor.
Yapma ya...
Umarım diske zarar gelmemiştir, başka çözüm fikri olan arkadaşlar varsa yazar şimdi ama benim çözüm fikri gelemdi aklıma.

Top Bottom