Masaüstünden laptop a geçmek

EmirTunca

80+
Reaksiyon skoru
53
Elimde ryzen 5 1600 ve rx 580 8gb lık bir kasa ve 24 inç bir monitör var ama taşınabilirlik açısından laptop almayı düşünüyorum sizce intel i7 10.nesil işlemcili gtx 1660ti lı laptop a geçsem sorun yaşar mıyım masaüstünden sonra beni memnun eder mi birde ömrü ne kadar olur yani laptoplar bildiğim kadarıyla bir kaç sene kullandıktan sonra cid performans kaybı yaşıyormuş.

10750H fazla ısınan bir CPU, modellere bağlı birazda.

Termal macun ve tozlanmadan onları halledersen pek kayıp olmaz.

Elimde ryzen 5 1600 ve rx 580 8gb lık bir kasa ve 24 inç bir monitör var ama taşınabilirlik açısından laptop almayı düşünüyorum sizce intel i7 10.nesil işlemcili gtx 1660ti lı laptop a geçsem sorun yaşar mıyım masaüstünden sonra beni memnun eder mi birde ömrü ne kadar olur yani laptoplar bildiğim kadarıyla bir kaç sene kullandıktan sonra cid performans kaybı yaşıyormuş.
Sorun yaşamazsın. 1660ti laptoplar çok iyi idare eder. Kulanıma bağlı olarak 10 sene bile kullanabilirsin. Önümüzde 4-5 sene de çıkan oyunları da oynatır.

Rx 580 de sorunlu olduğu için ısınmaya alışığım ekran boyutundan falan rahatsız olur muyum performans kaybı dediğim gibi yaşanır mı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sorun yaşamazsın. 1660ti laptoplar çok iyi idare eder. Kulanıma bağlı olarak 10 sene bile kullanabilirsin. Önümüzde 4-5 sene de çıkan oyunları da oynatır.
Güzel cevaplamışsınız teşekkür ederim cevaplarınızı bekliyorum

Rx 580 de sorunlu olduğu için ısınmaya alışığım ekran boyutundan falan rahatsız olur muyum performans kaybı dediğim gibi yaşanır mı

Performans kaybı 1-2 sene de yaşanacak bir şey değil merak etme. 15 inç laptoplar küçük gelebilir. 17 inç laptoplar gayet iyi geniş ekran sunuyor.

Teşekkürler

7 sene laptop kullandım seyahat yada başka bir yere giderken iyi oluyor ancak öyle bir sıkıntın yoksa ben evdeyken hep masada kullandım sıcaklık problemi çoğu laptopta var illaki, açıkçası masaüstünden farksız kullandım 15 inç küçük cidden keşke masaüstü alsaydım dedim.Ve ay sonunda masaüstüne geçiş yapıyorum.Aynı ekran kartlı laptop ve masaüstünde aynı performansı bekleme.

17inç 1660 lı laptoplar da 15 inç e göre çok daha pahalı bilemedim aradı fiyat farkı çok geldi

Oyun performansı açısından masaüstüne göre her zaman düşük seviyede olacaktır. Isınması da cabası. Küçük ekranı da var tabii ki. Ben olsam sistemimi satardım parça şeklinde satarsan daha karlı olursun. Uzun sürer ama kar edersin. 2.el de güzel fırsatlar oluyor adama acil nakit lazım oluyor gözü dönüyor veriyor zararına. Seyehat etmeyen biriysen masaüstüyle devam et.

Geri