Neler Yeni

Matematiğim Kötü Yazılımcı Olabilirmiyim?

ByEfe04

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,874
İsim
Efe Kıcır
Matematiğin çok büyük bir kısmı bütündür. Her ne kadar konu konu ayırsanda konular arasındaki ilişkiyi ayıramazsın sadece algoritma bilmek gerekiyormuş diyorsun ama o algoritma konusunun altından neler çıkar. Algoritmanın tanımına bak derim, teorik matematik bilmezsen algoritma mantığını öğrenmen zor.
Matematikle aram cidden yok ama algoritma konusuna sadece yoğunluk versem ve evde videolar izleyerek ufaktan program yapmaya çalışsam felan git gide kendimi geliştirerek basarabilirmiyim ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yazılımcıyım , matematik sadece üniversite için önemli. Yazılım konusunda ilkokul diploması olan bir kişi bile bu işi öğrenebilir. Yazılımda matematik değil matematiğin "mantığı" önemli , "şununla şunu çarparsan bu olur" gibi. İngilizce konusuna gelirsek B.2 seviyesi orta ingilizce yeterli olur -ki eğer Türkiye'de yaşıyorsan. Genelde her şey ingilizce olur , kod yazma uygulamaları ve yazdığın kodlar vs
. Onun dışında hangi alanda gelişmek istersen o alanda gereken dilleri kullanman lazım örnek ; Web tasarımcı ve programcısı olmak istersen HTML , CSS , PHP , SQL , MySQL gibi. Bu kural şaşmaz. Gidip web programcısı olmak isteyen birine C dilleri öğretilmez.
Hocam ben size anlatayım tam olarak gelecek için düşüncelerimi şuan okuduğum okulda yazılım dersleri var fakat benim dediğim gibi sayısal derslerim çok çok kötü sözel i yapabiliyorum üstüne düşerek fakat dediğiniz gibi matematiğin aslında ben böyle denklem dir problemdir çarpma bölme üslü sayılar vs yani matematiğin mantik konusu degilde sayısal tarafını hiç yapamıyorum ama mantık konusu ve algoritma oluşturma yani şu kodu eğer şunla kullanırsam bunu yapabilirim buda bunu çalıştırmamı sağlar gibi bunları eğer çalışıp kafa yorarsam yapbilirim istediğim meslek aslında herhangi bir programın kodlarını yazmak yenilikler getirmek felan ama büyük bir hevesle istediğim bu işi derslerim kötüye gide gide gözümde büyütmeye başlıyorum ve başaramayacagimi düşünmeye başlıyorum :(

Redmental

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,183
İsim
RML
Matematikle aram cidden yok ama algoritma konusuna sadece yoğunluk versem ve evde videolar izleyerek ufaktan program yapmaya çalışsam felan git gide kendimi geliştirerek basarabilirmiyim ?

Hocam ben size anlatayım tam olarak gelecek için düşüncelerimi şuan okuduğum okulda yazılım dersleri var fakat benim dediğim gibi sayısal derslerim çok çok kötü sözel i yapabiliyorum üstüne düşerek fakat dediğiniz gibi matematiğin aslında ben böyle denklem dir problemdir çarpma bölme üslü sayılar vs yani matematiğin mantik konusu degilde sayısal tarafını hiç yapamıyorum ama mantık konusu ve algoritma oluşturma yani şu kodu eğer şunla kullanırsam bunu yapabilirim buda bunu çalıştırmamı sağlar gibi bunları eğer çalışıp kafa yorarsam yapbilirim istediğim meslek aslında herhangi bir programın kodlarını yazmak yenilikler getirmek felan ama büyük bir hevesle istediğim bu işi derslerim kötüye gide gide gözümde büyütmeye başlıyorum ve başaramayacagimi düşünmeye başlıyorum :(
Yazılımda karşına çıkacak ve sana bela olacak tek sayısal kısım , Veri algoritmaları. Dediğim gibi temelden eğitim alıp iyi bir üniversiteye gidebilirsin. 1 sene geç gidersin ama düzgün bir yere gidersin. Ayrıca sana orda "yazılım" değil "mühendis" kavramını köküne kadar öğretecekler. Yazılım kısmı yine sana kalıyor yani.

Matematikle aram cidden yok ama algoritma konusuna sadece yoğunluk versem ve evde videolar izleyerek ufaktan program yapmaya çalışsam felan git gide kendimi geliştirerek

Ara girmiş oluyorum kusura bakma kardeşim ama benden sana tavsiye otur sayısal derslere çalış istediğin bölüm sayısal boş vakitlerinde yazılımla uğraş matematiği kafana takma. Zaten mantık kısmını yapabilirim demişsin biraz pratikle işlem yeteneğini geliştirirsin üniversite sınavında daha iyi netler yaparsın.
Bu arada yine söylüyorum formüllerin ispatlarına falan bak sana nasıl farklı düşüneceğini öğretiyor algoritma kurarken işine yarar.

kaplanharun

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Arkadaşlar derslerim açıkça söyleyeyim hiç iyi değil özellikle matematik diğer derslerin üzerine düşünce yapabiliyorum ancak matematik ve fizik ile aram uzaktan yakından yok ve istediğim meslek yazılımcılık daha ayrıntılı olarak düşünmedim fakat istediğim şey bir program geliştirmek yani şöyle herhangi bir oyun veya programın kodlarını yazmak ama dediğim gibi matematiğim hiç yok internetten baktığıma göre birçok kişi az da olsa lazım diyor birçok kişide lazım değil mantığını kullanarak da yapılır diyor siz ne dersiniz?
Bikere zaten matematiği kötü olan yazılım yapamaz diye bir şey yok ancak gerekli üniversite eğitimini alamazsın .yazılım için sana çok matematik gerekmez ancak iyi yazılım eğitimi için matematiğe gerek var.

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,347
İsim
Diyarhan
Okuduğun okulda yazılım olması güzel. Yazılım bölümüne girerken ekstra puanın olur. Kolaylık sağlar.
Bilgisayar Programcılığı okuyorum, ve genelde yazılımla ilgileniyoruz. Matematik dersi almadım, matematik gerektiren bir şeyde görmedim henüz.
Dgs ile üst levele atlayacakmısın? 😄

Yazılım sonuçta bir dildir bunun için İngilizce ve kodlama dili yeter. Matematik okul için lazım ama temel matematikten zarar gelmez.

ByEfe04

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,874
İsim
Efe Kıcır
Bikere zaten matematiği kötü olan yazılım yapamaz diye bir şey yok ancak gerekli üniversite eğitimini alamazsın .yazılım için sana çok matematik gerekmez ancak iyi yazılım eğitimi için matematiğe gerek var.
Hocam üniversite okumadan da hatta ilkokul mezunu yazılımcı bile varmış yani aslında evdede öğrenilebilecek meslek ancak tabii ki daha iyi maaş ve daha bilgili bir yazılımcı olmak için üniversite şart benim de ordaki en büyük dezavantajım derslerim kötü ingilizce sevdigim ve yapabildiğim bir ders mesela en sevdiğim ders de diyebilirim edebiyat i da çalışınca yapabilirim ve coğrafyadan anlıyorum biraz üniversite sınavında ne yapacağım hiç bilmiyorum liseyi bile inşallah kalmadan bitirebilirim

kaplanharun

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Hocam üniversite okumadan da hatta ilkokul mezunu yazılımcı bile varmış yani aslında evdede öğrenilebilecek meslek ancak tabii ki daha iyi maaş ve daha bilgili bir yazılımcı olmak için üniversite şart benim de ordaki en büyük dezavantajım derslerim kötü ingilizce sevdigim ve yapabildiğim bir ders mesela en sevdiğim ders de diyebilirim edebiyat i da çalışınca yapabilirim ve coğrafyadan anlıyorum biraz üniversite sınavında ne yapacağım hiç bilmiyorum liseyi bile inşallah kalmadan bitirebilirim
Dediğim gibi eğer üniversitesini okucaksan edebiyatın tatihin önemi yok
Azcık üstüne düş sayısalları hallet ilginde varsa başarırsın

ByEfe04

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,874
İsim
Efe Kıcır
Dediğim gibi eğer üniversitesini okucaksan edebiyatın tatihin önemi yok
Azcık üstüne düş sayısalları hallet ilginde varsa başarırsın
Bakacağım bakalım en azından 2 sene de olsa üni gerçekten şart Türkiye için 4 yillikda bile iş bulunamazken 2 sıkıntılı ama hiç okumamaktan daha iyidir her türlü çok araştırıp evde deneye deneye de yazılım yapmaya çalışacağım

Yazılımda karşına çıkacak ve sana bela olacak tek sayısal kısım , Veri algoritmaları. Dediğim gibi temelden eğitim alıp iyi bir üniversiteye gidebilirsin. 1 sene geç gidersin ama düzgün bir yere gidersin. Ayrıca sana orda "yazılım" değil "mühendis" kavramını köküne kadar öğretecekler. Yazılım kısmı yine sana kalıyor yani.
Hocam birde siz yazılımcısınız daha iyi bilirsiniz haliyle daha 0 bilgim var sıfırdan başlayacagım program yazmaya basit bir şekilde nasıl başlamalıyım hangi programlar gereklidir evde kendimi geliştirmek istiyorum

kaplanharun

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Bakacağım bakalım en azından 2 sene de olsa üni gerçekten şart Türkiye için 4 yillikda bile iş bulunamazken 2 sıkıntılı ama hiç okumamaktan daha iyidir her türlü çok araştırıp evde deneye deneye de yazılım yapmaya çalışacağım
Sana tavsiyem fırsatın varsa yurtdışını araştır ingilizcenle ve yazılım isteğinle çalış çabala daha iyi yerlere gelirsin yurtdışında(zaten 7-8 ay sonra bende çıkıcam)

Hocam birde siz yazılımcısınız daha iyi bilirsiniz haliyle daha 0 bilgim var sıfırdan başlayacagım program yazmaya basit bir şekilde nasıl başlamalıyım hangi programlar gereklidir evde kendimi geliştirmek istiyorum
C# ile başla udemy gibi kurslardan eğitim alabilirsin

Redmental

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,183
İsim
RML

ByEfe04

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,874
İsim
Efe Kıcır
Sana tavsiyem fırsatın varsa yurtdışını araştır ingilizcenle ve yazılım isteğinle çalış çabala daha iyi yerlere gelirsin yurtdışında(zaten 7-8 ay sonra bende çıkıcam)

C# ile başla udemy gibi kurslardan eğitim alabilirsin
Hocam Almanya'da 2 tane amcam ve yengemler var aslında sürekli bir isteğim vardı hem gidip görmek hemde çalışmak için buraya göre çok çok daha iyi ve yüksek maaşlı olduğu için sadece oraya alışmak ve insanlarla iletişim kurmak uzun sürer ve sıkıntılı geçermi diye düşünüyorum sonuçta hem yazılım yapıp hemde insanlarla iletişim kuramamak sıkıntı

XF17K

80+
Matematik ve İngilizce olmadan hem üniversiteyi bitiremezsin hem de yazılımda ilerlemen zor. Matematik, soyut düşünebilmek ve algoritma kurabilmek için gerekli. Eğer gerçekten yazılımcı olmak istiyorsan matematiğim kötü diye bırakmanın anlamı yok. Gerçekten yazılımcı olmak istiyorsan matematiğini geliştir ve yazılımcı ol. Hiçbir şey sana engel olamaz. Ayrıca her şeyin bir sırası var. Lisede yazılım çalışman mantıksız. Matematiğini ve İngilizce'ni geliştir. İyi bir üniversite kazan, yazılım öğrenmek için zaten vaktin olacak.

Ülkenin en iyi yazılımcılarından birisi olacaksan bırak okulu sende ortaokul mezunu yazılımcı ol. Allah aşkına kaç tane dediğin gibi adam var ilkokul mezunu yazılımcı olan. Edebiyat coğrafya diyorsun kardeşim sen yanlış yoldasın söyleyeyim bak sanki biraz kolaya kaçma eğiliminde birisi gibisin bence. Biraz gerçekçi olmak lazım sen sözel ya da tm öğrencisisin benim totom sayısal seçmeye yiyor adam gibi çalışırım diyorsan seç sayısalı ol yazılımcı yoksa çok zor. Bak ben çok iyi bir tm öğrencisiydim edebiyat hocalarım sayısal seçmemem için yalvardı sırf tm seçeyim diye bir sürü kitap verdiler ama ben sayısal seçtim fiziğim sıfırdı bir yerlerimi yırttım yapacağım diye yine yapamadım orası ayrı :) ama ben istediğim bölümü kazandım en yakın arkadaşım tm hazırlanıp dilden yerleşti bu şekilde örnek çok ama senin dediğin adamlardan neredeyse yok. Sen matematiği vs bahane etme üniversite sınavında da matematikten soru geldi diye bahane uyduramayacağına göre otur ders çalış.

Matematik ve İngilizce olmadan hem üniversiteyi bitiremezsin hem de yazılımda ilerlemen zor. Matematik, soyut düşünebilmek ve algoritma kurabilmek için gerekli. Eğer gerçekten yazılımcı olmak istiyorsan matematiğim kötü diye bırakmanın anlamı yok. Gerçekten yazılımcı olmak istiyorsan matematiğini geliştir ve yazılımcı ol. Hiçbir şey sana engel olamaz. Ayrıca her şeyin bir sırası var. Lisede yazılım çalışman mantıksız. Matematiğini ve İngilizce'ni geliştir. İyi bir üniversite kazan, yazılım öğrenmek için zaten vaktin olacak.
Aynen öyle 👍🏻

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,125
Üyeler
164,441
Son üye
enes uzumluoglu
Top Bottom