ByEfe04
80+ Platinum
- En İyi Cevap
- 5
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 11,874
- İsim
- Efe Kıcır
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Matematikle aram cidden yok ama algoritma konusuna sadece yoğunluk versem ve evde videolar izleyerek ufaktan program yapmaya çalışsam felan git gide kendimi geliştirerek basarabilirmiyim ?Matematiğin çok büyük bir kısmı bütündür. Her ne kadar konu konu ayırsanda konular arasındaki ilişkiyi ayıramazsın sadece algoritma bilmek gerekiyormuş diyorsun ama o algoritma konusunun altından neler çıkar. Algoritmanın tanımına bak derim, teorik matematik bilmezsen algoritma mantığını öğrenmen zor.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Hocam ben size anlatayım tam olarak gelecek için düşüncelerimi şuan okuduğum okulda yazılım dersleri var fakat benim dediğim gibi sayısal derslerim çok çok kötü sözel i yapabiliyorum üstüne düşerek fakat dediğiniz gibi matematiğin aslında ben böyle denklem dir problemdir çarpma bölme üslü sayılar vs yani matematiğin mantik konusu degilde sayısal tarafını hiç yapamıyorum ama mantık konusu ve algoritma oluşturma yani şu kodu eğer şunla kullanırsam bunu yapabilirim buda bunu çalıştırmamı sağlar gibi bunları eğer çalışıp kafa yorarsam yapbilirim istediğim meslek aslında herhangi bir programın kodlarını yazmak yenilikler getirmek felan ama büyük bir hevesle istediğim bu işi derslerim kötüye gide gide gözümde büyütmeye başlıyorum ve başaramayacagimi düşünmeye başlıyorumYazılımcıyım , matematik sadece üniversite için önemli. Yazılım konusunda ilkokul diploması olan bir kişi bile bu işi öğrenebilir. Yazılımda matematik değil matematiğin "mantığı" önemli , "şununla şunu çarparsan bu olur" gibi. İngilizce konusuna gelirsek B.2 seviyesi orta ingilizce yeterli olur -ki eğer Türkiye'de yaşıyorsan. Genelde her şey ingilizce olur , kod yazma uygulamaları ve yazdığın kodlar vs
. Onun dışında hangi alanda gelişmek istersen o alanda gereken dilleri kullanman lazım örnek ; Web tasarımcı ve programcısı olmak istersen HTML , CSS , PHP , SQL , MySQL gibi. Bu kural şaşmaz. Gidip web programcısı olmak isteyen birine C dilleri öğretilmez.
Mesaj otomatik birleştirildi: