Neler Yeni

Mavi ekran alıyorum. Yardım lazım.

aerys_00

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
İlker Akkaya
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Erişim engelşi koymuşsun ne yaparken mavi ekran alıyosun
Hocam az önce lolde 10 dakika içinde 2 defa mavi ekran verdi. Bazen google da iken bile verdiği oluyor. Belli bir uygulamada değil.
Linki düzelttim sanırım tekrar deneyebilir misin ?

EmreE38

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
189
İsim
EmreE
Ya yazılımsaldır ya da donanımsal bişidir büyüj ihtimalle yazılımsal driver win falan güncellmi

FTR-Emir

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
143
İsim
Emir
Hata kodunu paylaş

Overrate

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
133
İsim
Mehmet sunal
"DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (d1)" hatası ve rtwlane.sys sürücüsü öne çıkıyor. Bu durum, ağ kartı sürücünüzün sisteminizde istikrarsızlığa neden olduğunu ve mavi ekran hatalarına yol açtığını doğruluyor.

Bu dosyalarda dikkatimi çeken bir diğer nokta ise, bazı hataların "ntoskrnl.exe" dosyasıyla ilişkilendirilmiş olması. Bu dosya, Windows çekirdeğinin temel bir parçasıdır ve genellikle donanım veya sürücü sorunları nedeniyle hatalar verir. Bu da ağ kartı sürücünüzün sistemin çekirdeğiyle etkileşimde sorun yaşadığına işaret edebilir.

Önerilerim:

• Sürücü güncelleme/değiştirme: Ağ kartınız için en güncel ve Windows 11 ile uyumlu sürücüyü kullandığınızdan emin olun. Eğer zaten en güncel sürücüyü kullanıyorsanız, önceki bir sürümü denemek veya farklı bir üreticiden (örneğin, Intel veya Broadcom) bir ağ kartı kullanmak sorunu çözebilir.
  • Donanım kontrolü: Ağ kartınızın fiziksel olarak hasar görüp görmediğini kontrol edin. Mümkünse, farklı bir PCIe yuvasına takmayı deneyin.
  • Windows güncellemeleri: Windows 11'in en son güncellemelerini yüklediğinizden emin olun. Microsoft, bu güncellemelerle sürücü uyumluluğu ve sistem kararlılığı ile ilgili sorunları gideriyor olabilir.
  • BIOS güncellemesi: Anakartınızın BIOS'unu güncellemek de yardımcı olabilir. Ancak BIOS güncellemesi riskli bir işlem olabilir, bu nedenle dikkatli olun ve üreticinin talimatlarını dikkatlice izleyin.
  • Temiz kurulum: Eğer diğer çözümler işe yaramazsa, Windows 11'i temiz bir şekilde yeniden yüklemeyi düşünebilirsiniz. Bu, tüm sistem dosyalarınızı yenileyecek ve olası yazılım çakışmalarını ortadan kaldıracaktır.
Mesaj otomatik birleştirildi:

gemini proya analiz ettirdim

Top Bottom