Lord Lokky
80+
- Reaksiyon skoru
- 12
- Konu Sahibi Konu Sahibi
@ufuk arslan
İlk minidump dosyasına göre;
Bugün saat 12:03 te çökmüş ve ram kaynaklı bir hata olarak gözüküyor
Çözümü: Windows+R tuşuna basıp çıkan kutucuğa cmd yazarak entera bas. Gelen siyah ekrana verifier yaz
Create standard settings seçeneğini seçip sonrakine tıkla. Gelen ekranda Automatically select unsigned drivers seçeneğini seçip sonraki de.
No unsigned drivers were found yazısı gelirse uygulamayı kapatabilirsin. Ama eğer unsigned driver found gibi bir seçenek gelirse windowsun otomatik silip tekrar kurmasına izin ver.
İkinci minidump dosyasına göre;
Bugün saat 12:15 te çökmüş disk ve ramden ötürü bir arıza meydana gelmiş
Çözümü: Windows+R tuşuna basıp çıkan kutucuğa cmd yazarak entera bas. Gelen siyah ekrana chkdsk /r yaz. Bir soru veya onay isteme ekranı gibi bir şey gelir ise Y yazıp entera bas. Bilgisayara reset attığında diskini kontrol edecektir.
Üçüncü minidump dosyasına göre;
Bugün saat 12:06 da çökmüş ve yine ram kaynaklı
Çözümü: Windows bas ardından cmd yazıp cmd yi yönetici olarak çalıştır. Gelen siyah ekrana sırasıyla
dism.exe /online /cleanup-image /scanhealth
dism.exe /online /cleanup-image /restorehealth
dism.exe /online /cleanup-image /startcomponentcleanup
komutlarını gir.
Dördüncü minidump dosyasına göre;
Dün saat 10:22 de çökmüş ve ram kaynaklı bir sorun olarak gözüküyor.
Çözümü: Windows+R tuşuna basıp çıkan kutucuğa mdsched.exe yazıp enter tuşuna tıkla
Sorunları, bilgisayarı sonraki başlatmamda denetle de.
Beşinci minidump dosyasına göre;
Bugün saat 11:48 de çökmüş ve sorun üçüncü ve ikinciyle aynı
Çözümü: Diğer adımları yapınca bu sorunun da çözülmesi gerek
Bu adımları uyguladıktan sonra bilgisayarını yeniden başlatıp sonucunu buraya yazar mısın? Umarım sorunun çözülür..
ikinci minidump adımında bunu söylüyor. Bu arada bu gün 3 kere daha mavi ekran yedim ve kodlar yine farklı
Registry FILTER driver EXCEPTION
page fault in nonpaged area
kernel security check failure
not : kernel ve page fauld olan mavi ekranları daha önce hep alırdım, hatta çoğunlukla kernel. ama registry denen kodu ilk defa alıyorum.