Mavi Ekran Hataları - Windows 10

@ufuk arslan
İlk minidump dosyasına göre;
Bugün saat 12:03 te çökmüş ve ram kaynaklı bir hata olarak gözüküyor
Çözümü: Windows+R tuşuna basıp çıkan kutucuğa cmd yazarak entera bas. Gelen siyah ekrana verifier yaz
Create standard settings seçeneğini seçip sonrakine tıkla. Gelen ekranda Automatically select unsigned drivers seçeneğini seçip sonraki de.
No unsigned drivers were found yazısı gelirse uygulamayı kapatabilirsin. Ama eğer unsigned driver found gibi bir seçenek gelirse windowsun otomatik silip tekrar kurmasına izin ver.

İkinci minidump dosyasına göre;
Bugün saat 12:15 te çökmüş disk ve ramden ötürü bir arıza meydana gelmiş
Çözümü: Windows+R tuşuna basıp çıkan kutucuğa cmd yazarak entera bas. Gelen siyah ekrana chkdsk /r yaz. Bir soru veya onay isteme ekranı gibi bir şey gelir ise Y yazıp entera bas. Bilgisayara reset attığında diskini kontrol edecektir.

Üçüncü minidump dosyasına göre;
Bugün saat 12:06 da çökmüş ve yine ram kaynaklı
Çözümü: Windows bas ardından cmd yazıp cmd yi yönetici olarak çalıştır. Gelen siyah ekrana sırasıyla
dism.exe /online /cleanup-image /scanhealth
dism.exe /online /cleanup-image /restorehealth
dism.exe /online /cleanup-image /startcomponentcleanup
komutlarını gir.

Dördüncü minidump dosyasına göre;
Dün saat 10:22 de çökmüş ve ram kaynaklı bir sorun olarak gözüküyor.
Çözümü: Windows+R tuşuna basıp çıkan kutucuğa mdsched.exe yazıp enter tuşuna tıkla
Sorunları, bilgisayarı sonraki başlatmamda denetle de.

Beşinci minidump dosyasına göre;
Bugün saat 11:48 de çökmüş ve sorun üçüncü ve ikinciyle aynı
Çözümü: Diğer adımları yapınca bu sorunun da çözülmesi gerek

Bu adımları uyguladıktan sonra bilgisayarını yeniden başlatıp sonucunu buraya yazar mısın? Umarım sorunun çözülür..
1624188231218.png

ikinci minidump adımında bunu söylüyor. Bu arada bu gün 3 kere daha mavi ekran yedim ve kodlar yine farklı
Registry FILTER driver EXCEPTION
page fault in nonpaged area
kernel security check failure
not
: kernel ve page fauld olan mavi ekranları daha önce hep alırdım, hatta çoğunlukla kernel. ama registry denen kodu ilk defa alıyorum.

@ufuk arslan
Çözümü: Windows+R tuşuna basıp çıkan kutucuğa cmd yazarak entera bas. Gelen siyah ekrana verifier yaz
Create standard settings seçeneğini seçip sonrakine tıkla. Gelen ekranda Automatically select unsigned drivers seçeneğini seçip sonraki de.
No unsigned drivers were found yazısı gelirse uygulamayı kapatabilirsin. Ama eğer unsigned driver found gibi bir seçenek gelirse windowsun otomatik silip tekrar kurmasına izin ver.

Çözümü: Windows+R tuşuna basıp çıkan kutucuğa cmd yazarak entera bas. Gelen siyah ekrana chkdsk /r yaz. Bir soru veya onay isteme ekranı gibi bir şey gelir ise Y yazıp entera bas. Bilgisayara reset attığında diskini kontrol edecektir.

Çözümü: Windows bas ardından cmd yazıp cmd yi yönetici olarak çalıştır. Gelen siyah ekrana sırasıyla
komutlarını gir.

Çözümü: Windows+R tuşuna basıp çıkan kutucuğa mdsched.exe yazıp enter tuşuna tıkla

Bu adımları uyguladıktan sonra bilgisayarını yeniden başlatıp sonucunu buraya yazar mısın? Umarım sorunun çözülür..
Driver verifier herkese önerilmez. Ayrıca bu işlem biraz karışık.
dostum eğer çökme dediğin şey bilgisayarımın mavi ekran vermesi ise, ben bu gün bilgisayarı 14.43 te sınavıma girmek için ilk defa açtım. ondan önce açık değildi.
Unutmazsam birazdan minidumpları inceleyeyim, hata kodlarından belleklerde sorun var gibi duruyor bir memtest testi yapılabilir.

minidump`ların güncel versiyonu 🤦‍♂️
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Driver verifier herkese önerilmez. Ayrıca bu işlem biraz karışık.

Unutmazsam birazdan minidumpları inceleyeyim, hata kodlarından belleklerde sorun var gibi duruyor bir memtest testi yapılabilir.
yardımcı olursanız gerçekten çok mutlu olurum. sisteme henüz yaklaşık 8 aydır sahibim ve 8 aydır çile çekiyorum. o kadar rahatsız edici bir durum ki... anormal olan şey ise; herkes bir günde maksimum 1 ya da 2 hata alıyorken, ben ortalama 4 kere hata alıyorum. bir kaç dakika arayla üst üste 7 kez hata aldığımı hatırlıyorum. bilgisayarı parçalamamak için zor dayanmıştım.

Yazılımsal bir problem ise @RTX3070 yardımcı olsun bu iş biraz beni aşıyor gibi. Umarım yazılımsal bir sorundur da yeni ram almanıza gerek kalmaz

Yazılımsal bir problem ise @RTX3070 yardımcı olsun bu iş biraz beni aşıyor gibi. Umarım yazılımsal bir sorundur da yeni ram almanıza gerek kalmaz
incehesapla iletişime geçtim sistemi karşı ödemeli olarak onlara yollamamı istediler. şöyle ki ben sistemi aldıktan sonra ayrı olarak farklı bi teknoloji marketten hdd almıştım. mavi ekran kodlarına bakınca bir kaçı hdd den dolayı da olabilir diye şüpheye düştüm. sistemi aldığım yere yollamadan önce hdd nin sorunu olup olmadığını da anlamak istiyorum. örneğin hdd ye bir şey indirirken hata veriyor. bazen yüklü olan uygulamalar silinmiş oluyor. windows disk sorunu bildirimi yollayıp yeniden başlatmamı isteyip onarım yapmamı söylüyor. steamda bir şey indirirken disk okuma hatası, yazma hatası gibi hatalar veriyor. hatta şunu da söylemek gerekirse test etmek amaçlı hdd çıkarıp 2 gün kullanmıştım ve mavi ekran sayısı yoğun bir biçimde azalmıştı. normalde 4 ila 5 hata alırken maksimum 1 hata alıyordum. yani demem o ki büyük ihtimalle hatalarda hdd nin de rolü büyük.

incehesapla iletişime geçtim sistemi karşı ödemeli olarak onlara yollamamı istediler. şöyle ki ben sistemi aldıktan sonra ayrı olarak farklı bi teknoloji marketten hdd almıştım. mavi ekran kodlarına bakınca bir kaçı hdd den dolayı da olabilir diye şüpheye düştüm. sistemi aldığım yere yollamadan önce hdd nin sorunu olup olmadığını da anlamak istiyorum. örneğin hdd ye bir şey indirirken hata veriyor. bazen yüklü olan uygulamalar silinmiş oluyor. windows disk sorunu bildirimi yollayıp yeniden başlatmamı isteyip onarım yapmamı söylüyor. steamda bir şey indirirken disk okuma hatası, yazma hatası gibi hatalar veriyor. hatta şunu da söylemek gerekirse test etmek amaçlı hdd çıkarıp 2 gün kullanmıştım ve mavi ekran sayısı yoğun bir biçimde azalmıştı. normalde 4 ila 5 hata alırken maksimum 1 hata alıyordum. yani demem o ki büyük ihtimalle hatalarda hdd nin de rolü büyük.
Bakıyorum şimdi.

@ufuk arslan

komutlarını gir.

Ayrıca memtest64 yüklesin test etsin.

Bakıyorum şimdi.
Hepsine bakacağım şimdi ilk baktığımdan gördüklerimi söyleyeyim:

Opera kaldırınız.
https://forum.donanimarsivi.com/konu/eksik-ve-bozuk-sys-dosyalarini-onarmak.154935/ Bunu uygulayınız.

Windows aramasına "dxdiag" yazıp sekmelerde hata varsa söylemeniz lazım bir de.

Son düzenleme:
1624190789384.png

dxdiag sekmelerini tek tek atacağım
cmd komutlarını tek tek yapıyorum şu an
1624190833931.png

1624190842657.png

1624190848052.png

1624190858900.png

umarım doğru anlamışımdır

Hepsine bakacağım şimdi ilk baktığımdan gördüklerimi söyleyeyim:

Opera kaldırınız.
https://forum.donanimarsivi.com/konu/eksik-ve-bozuk-sys-dosyalarini-onarmak.154935/ Bunu uygulayınız.

Windows aramasına "dxdiag" yazıp sekmelerde hata varsa söylemeniz lazım bir de.
opera da mı sebep oluyor hatalara ?

Alıntıyı görüntüle
dxdiag sekmelerini tek tek atacağım
cmd komutlarını tek tek yapıyorum şu an
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
umarım doğru anlamışımdır

opera da mı sebep oluyor hatalara ?
Bunlarda sorun yok şu an. Opera tam olarak sebep oluyor diyemem şu anlık kalsın. CMD komutları bitince belki ihtiyaç kalmaz.

Geri