Mavi Ekran Windows 11 system service exception

vladvlad

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
591
bilgisayarim 1 dakika 20 saniyede aciliyor, bir tane ayar vardi biostan ramleri egitiyormus sanirim onu acinca surekli mavi ekran yiyordum, format attim bir sekilde hallettim ama simdide arada sirada mavi ekran yiyorum.

bu mavi ekrani yedigimde arkada fivem oynuyordum bir yandan dizi izliyordum bir yandan discordda takiliyordum. eger ben bu imzadaki bilgisayar ile bunlari yapamayacaksam ne ile yapicam? (anakart desteklemiyor sanirim ramleri markasini arattim asusun anakart sitesinde ama bulamadim)

Minidump yüklenmemiş

Ekler

• görsel_2025-12-06_201515476.webp
    görsel_2025-12-06_201515476.webp
    14.3 KB · Hit: 13
SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION (0x3B)
KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED (1e)

Bu 2 hatayı görünce midem bulanıyor çünkü birçok nedenden veya saçma sapan bir sebepten kaynaklanıyor olabilir forumda konu da açtım zaten benim laptopumda bu hatayı anakart değişiminden sonra verdi ne yaptıysan çözemedim 2. anakart değiştirince sorun çözüldü ama illaki donanımsal olacak diye bir şey demiyorum sana yapabileceğin şeyleri söyleyim umarım senin sorunun donanımsal değildir yazılımsal olarak çözülür

1- Ekran kartı sürücülerini DDU ile kaldırıp yeniden yüklemek (İntel Arc ekran kartı ddu ile kaldırılıyor mu bilmiyorum)
2-Bios Update
3-Chipset driverını anakartın driver sayfasından güncellemek
4-Ağ adaptörlerini silip yeniden yüklemek
5-Antivürüs programlarını devre dışı bırakmak
6-MemTest ile ramleri uzun süre test etmek
7-Bios restore defaults
8-Rami SSDyi Ekran kartını çıkartıp yeniden takmak
9-Ekran kartı vram testi / stress testi
ve bunun yanında birsürü ıvır zıvır şeyler var ama en önemlileri bunlar eğer çözülmez ise ya İntel Arc ekran kartının uyumsuzluğundan ya ramlerin uyumsuzluğundan ya da donanımsal bir arızadan oluyordur. yapabileceğin başka bir şey aklıma gelirse bu mesaja ekleyeceğim

Son düzenleme:
SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION (0x3B)
KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED (1e)

Bu 2 hatayı görünce midem bulanıyor çünkü birçok nedenden veya saçma sapan bir sebepten kaynaklanıyor olabilir forumda konu da açtım zaten benim laptopumda bu hatayı anakart değişiminden sonra verdi ne yaptıysan çözemedim 2. anakart değiştirince sorun çözüldü ama illaki donanımsal olacak diye bir şey demiyorum sana yapabileceğin şeyleri söyleyim umarım senin sorunun donanımsal değildir yazılımsal olarak çözülür

1- Ekran kartı sürücülerini DDU ile kaldırıp yeniden yüklemek (İntel Arc ekran kartı ddu ile kaldırılıyor mu bilmiyorum)
2-Bios Update
3-Chipset driverını anakartın driver sayfasından güncellemek
4-Ağ adaptörlerini silip yeniden yüklemek
5-Antivürüs programlarını devre dışı bırakmak
6-MemTest ile ramleri uzun süre test etmek
7-Bios restore defaults
8-Rami SSDyi Ekran kartını çıkartıp yeniden takmak
9-Ekran kartı vram testi / stress testi
ve bunun yanında birsürü ıvır zıvır şeyler var ama en önemlileri bunlar eğer çözülmez ise ya İntel Arc ekran kartının uyumsuzluğundan ya ramlerin uyumsuzluğundan ya da donanımsal bir arızadan oluyordur. yapabileceğin başka bir şey aklıma gelirse bu mesaja ekleyeceğim
soyle seyler okuyunca cok korkuyorum hocam ya, o kadar karmasik ve ugrastirici ki.

daha once anakart yaktim, pinlerini yamulttum, psu patlattim. o yuzden travma olustu artik hic ugrasasim gelmiyor. (ozellikle bios ekranini sevmiyorum)
ilk olarak ddu ve bios update yapacagim hocam. sorun devam ederse memtest yapacagim, sonuclarini paylasirim burada.

Yardiminiz icin tesekkur ederim🥰

soyle seyler okuyunca cok korkuyorum hocam ya, o kadar karmasik ve ugrastirici ki.

daha once anakart yaktim, pinlerini yamulttum, psu patlattim. o yuzden travma olustu artik hic ugrasasim gelmiyor. (ozellikle bios ekranini sevmiyorum)
ilk olarak ddu ve bios update yapacagim hocam. sorun devam ederse memtest yapacagim, sonuclarini paylasirim burada.

Yardiminiz icin tesekkur ederim🥰
inanki bende bu hatayı görünce elim ayağım titriyor 2 ayım boşa gitti bunun yüzünden ne bilgisayarımı kullanabildim ne işimi yapabildim bu dediğim şeyleri yap konuyu takipteyim çözülürse yazarsın

bilgisayarim 1 dakika 20 saniyede aciliyor, bir tane ayar vardi biostan ramleri egitiyormus sanirim onu acinca surekli mavi ekran yiyordum, format attim bir sekilde hallettim ama simdide arada sirada mavi ekran yiyorum.

bu mavi ekrani yedigimde arkada fivem oynuyordum bir yandan dizi izliyordum bir yandan discordda takiliyordum. eger ben bu imzadaki bilgisayar ile bunlari yapamayacaksam ne ile yapicam? (anakart desteklemiyor sanirim ramleri markasini arattim asusun anakart sitesinde ama bulamadim)

BIOS'u son sürüme güncelle bakalım.
1) Öncelikle elinde bir tane 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun. Belleği FAT32 olarak biçimlendirin.
2) Buradan 1402 BIOS'unu indirin hocam. https://www.asus.com/tr/motherboard...sk_bios?model2Name=TUF-GAMING-B850M-PLUS-WIFI
3) Sonra indirdiğiniz dosyayı klasöre çıkartın, klasöre çıkarttıktan sonra TUF-GAMING-B850M-PLUS-WIFI-ASUS-1402.CAP adlı dosyayı flash belleğin içine atın.
4) Flash belleğin içine attıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatın ve delete tuşu ile BIOS'a girin. Girdikten sonra Advanced Moda (F7) geçin. Geçtikten sonra üst tarafta Tool sekmesini göreceksin ona tıkla. Tıkladıktan sonra Asus Ez Flash 3 Utility olacak ona da tıkla. Gelen ekranda flash belleğini seç ve içindeki TUF-GAMING-B850M-PLUS-WIFI-ASUS-1402.CAP adlı dosyayı seçip BIOS'u güncelleyin.
Not: BIOS güncelleme sırasında elektrik kesilmesin ve flash bellek yerinden oynamasın.

BIOS'u güncelledikten sonra sadece EXPO'yu açıp kaydedip çık bakalım. Ondan sonra bak bakalım açılma süresinde falan değişiklik ya da mavi ekran gibi problem olacak mı?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,173,824
Üyeler
186,383
Son üye
mami4798
Geri