Neler Yeni

Mavi Ekran Problemi

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Mert Akbülbül
Herkese iyi akşamlar. Arkadaşlar sistemimde neredeyse her gün mavi ekran problemi alıyorum. Bunu nasıl çözebilirim?

*Bilgisayarım alakasız zamanlarda mavi ekran veriyor, kimi zaman sanki bir kısa devre olmuş gibi kapanıp açılıyor.
*Saat düzgün çalışmıyor, sanırım saat BIOS piliyle alakalı ama ne hikmetse bu saat problemlerinden sonra bu sorunlar başladı o yüzden belki problem anakartta olabilir.(?)
*Bazı zamanlarda sistem çalışmaya devam ediyor ancak oyun ve günlük performans bariz bir şekilde düşüyor, 3-5dk sonra tekrar kendine geliyor.
*USB bağlantılı bir kulaklık kullanıyorum, bahsettiğim ilk zamanlarda kopma yokken sorunun kendini belli etmeye başladığı zamanlardan itibaren bağlantısı kopuyor sonra geri geliyor.

-Kasayı bilgisayarcıya bıraktım. Bana yanlış, bozuk windows sürümü yüklediğimi kendi windows sürümüyle sorunu çözdüğünü söyleyip teslim etti. Ancak ben zaten windowsu orjinal sitedeki imaj ile kuruyordum o yüzden yazılımsal olmadığına eminim diyebilirim. Kasayı teslim aldıktan sonar 8-9gün sorun ya da 1defa ekran alarak kullanmaya devam ettim, şimdi günlük tekrar 4-5 defa ekran vermeye başladı.
-Format attım, daha ilk windows ekranında bile mavi ekran verdi.
-RAM'leri Windows aracı ile test ettim, sorun yok.
-SSD kullanıyorum, HDD'ye de test yaptım sorun yok. Hatta format atarken diğerini çıkarıp sadece birine kurmayı denedim ikisinde de aynı sonucu aldım.

Sistem özelliklerim:
Windows 10 Pro 10.0.18363
i5-5670K CPU
Z87-A Anakart Rev 1.xx
8GB 4*4 RAM
1050Ti Ekran kartı

Bu arada yapmamı istediğiniz test, göndermemi istediğiniz bilgiler olursa hemen ekleyebilirim.
Edit: Başka bir konuda dump dosyalarının paylaşılması istenmiş, ben de ekledim. Bilgisayar saati bozuk olduğu için yeniden eskiye doğru inceleyebilirsiniz.
https://drive.google.com/file/d/1pckPSHEckhhbFMmLMu-Ef1cd-Lc-1rXQ/view?usp=sharing

İyi akşamlar.

Son düzenleme:

LitNyxe

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
134
İsim
Semih Gümüş
Tahminim Büyük ihtimal anakartta bir arıza var kullanabileceğin başka anakart varsa takıp denemeni önerebilirim.

unfaitful

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
muhammet özdemir
Merhabalar saat sorununun bios pili ile ilgili oldugunu söylemek pek mümkün değil eğer zaten bios pilinde sorun olsa bilgisayarın calıssada görüntü alamaz biosa kadar bile ilerleyemezsiniz.Yinede bios pilini değiştirmek çok basit bir işlem ve 2032 piller 5-6 tl bir fiyata sahip içinizi rahatlatmak için değiştirebilirsiniz.Ekran kartınızda işlemcinizde gayet güzel aynı ekran kartını bende kullanıyorum.Bilgisayarcınızın dediği mantığa yatıyor farklı bir windows sürümü sorunu çözebilcektir diye düşünüyorum.

tns1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
46
İsim
Oğuz
Bios pilini değiştirin. bios pili değişince mavi ekran vermeyi bırakan bilgisayarlar olduğu hakkında bir şeyler okumuştum geçmişte.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bios pilini değiştirin. bios pili değişince mavi ekran vermeyi bırakan bilgisayarlar olduğu hakkında bir şeyler okumuştum geçmişte.

Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Muhammed Güler
Herkese iyi akşamlar. Arkadaşlar sistemimde neredeyse her gün mavi ekran problemi alıyorum. Bunu nasıl çözebilirim?

*Bilgisayarım alakasız zamanlarda mavi ekran veriyor, kimi zaman sanki bir kısa devre olmuş gibi kapanıp açılıyor.
*Saat düzgün çalışmıyor, sanırım saat BIOS piliyle alakalı ama ne hikmetse bu saat problemlerinden sonra bu sorunlar başladı o yüzden belki problem anakartta olabilir.(?)
*Bazı zamanlarda sistem çalışmaya devam ediyor ancak oyun ve günlük performans bariz bir şekilde düşüyor, 3-5dk sonra tekrar kendine geliyor.
*USB bağlantılı bir kulaklık kullanıyorum, bahsettiğim ilk zamanlarda kopma yokken sorunun kendini belli etmeye başladığı zamanlardan itibaren bağlantısı kopuyor sonra geri geliyor.

-Kasayı bilgisayarcıya bıraktım. Bana yanlış, bozuk windows sürümü yüklediğimi kendi windows sürümüyle sorunu çözdüğünü söyleyip teslim etti. Ancak ben zaten windowsu orjinal sitedeki imaj ile kuruyordum o yüzden yazılımsal olmadığına eminim diyebilirim. Kasayı teslim aldıktan sonar 8-9gün sorun ya da 1defa ekran alarak kullanmaya devam ettim, şimdi günlük tekrar 4-5 defa ekran vermeye başladı.
-SSD kullanıyorum, HDD'ye de test yaptım sorun yok. Hatta format atarken diğerini çıkarıp sadece birine kurmayı denedim ikisinde de aynı sonucu aldım.

Sistem özelliklerim:
i5-5670K CPU
Z87-A Anakart Rev 1.xx
8GB 4*4 RAM
1050Ti Ekran kartı

Bu arada yapmamı istediğiniz test, göndermemi istediğiniz bilgiler olursa hemen ekleyebilirim.
Edit: Başka bir konuda dump dosyalarının paylaşılması istenmiş, ben de ekledim. Bilgisayar saati bozuk olduğu için yeniden eskiye doğru inceleyebilirsiniz.
https://drive.google.com/file/d/1pckPSHEckhhbFMmLMu-Ef1cd-Lc-1rXQ/view?usp=sharing

İyi akşamlar.
Parcaları tek tek deneyerek bu sorunun cevabını bulabilirsin.

pickpocket

Ventus☪
Moderatör
En İyi Cevap
27
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,923
İsim
Ventus
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Instagram
www.instagram.com/serhatcanavci
Steam
www.steamcommunity.com/id/serhatcanavcii
Twitter
AvciSerhatCan
Facebook
serhatcanavci
Discord
Ventus#1033
Reddit
VentusTR
Gördüğüm kadarıyla anakart hariç bütün parçaları test etmişsin. Windows 7 yükleyip dener misin ? Eğer yine sorun çıkarsa anakart zarar görmüş olabilir. Ama ramlere OC yaptıysan ramlerden de kaynaklı olabilir. Ram hızını 3000 yapıp voltajı 1.2 de bırakmıştım güç yetmediği için oyuna girince kapanıyordu. Sonradan girince farkettim.

Valkry

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
360
İsim
Hasan TEKİNER

Sistem özelliklerim:
i5-5670K CPU
Z87-A Anakart Rev 1.xx
8GB 4*4 RAM
1050Ti Ekran kartı

İyi akşamlar.
1. Bios guncel mi ?
2. Psu Kaç w
3.ekran kartıni sokup dener misiniz?

Jackk_Sparrow

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,537
İsim
Mikail
İlgilendiği Kategoriler