Emre Zengin
Moderatör
- En İyi Cevap
- 21
Dahası
Tamamdır 1-2 gün bak bakalım mavi ekran vermezse yükle sürücüleri.kurmadım
Tamamdır 1-2 gün bak bakalım mavi ekran vermezse yükle sürücüleri.kurmadım
Yeni minidumpu paylaşır mısın?
Bu yolla BIOS'u bir güncelle hocam:bu sefer neyden acaba![]()
bu ddr5 olan anakartın biosu demiBu yolla BIOS'u bir güncelle hocam:
1) Öncelikle elinde bir tane 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun. Flash belleği FAT32 olarak biçimlendir,
2) Biçimlendirdikten sonra https://tr.msi.com/Motherboard/MAG-B660M-MORTAR/support buradan 7D42vAA BIOS'unu indir. İndirdikten sonra klasöre çıkart ve içindeki E7D42IMS.AA0 dosyasını flash belleğinin içine at.
3) Flash belleğinin içine attıktan sonra bilgisayarı yeniden başlat ve delete tuşuna durmadan bas, BIOS ekranı gelicek, ekran geldikten sonra sol alt tarafta M-Flash modunu göreceksin ona tıkla. Tıkladıktan sonra sistem M-Flash ekranını açıcak, açtıktan sonra E7D42IMS.AA0 adlı dosyayı seçip BIOS'u güncelleyeceksin.
Not: BIOS güncelleme sırasında flash bellek yerinden oynamasın ve elektrik kesilmesin.
Böyle bir video çekmiştim yardımcı olacaktır:
BIOS güncelledikten sonra Windows arama kısmına CMD yazıp yönetici olarak çalıştır. Gelen ekrana sfc /scannow yazıp enter'a bas. Bittikten sonra bilgisayarını yeniden başlat.
tamam 5 miş teşekkürler hocambu ddr5 olan anakartın biosu demi
güncelledimBu yolla BIOS'u bir güncelle hocam:
1) Öncelikle elinde bir tane 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun. Flash belleği FAT32 olarak biçimlendir,
2) Biçimlendirdikten sonra https://tr.msi.com/Motherboard/MAG-B660M-MORTAR/support buradan 7D42vAA BIOS'unu indir. İndirdikten sonra klasöre çıkart ve içindeki E7D42IMS.AA0 dosyasını flash belleğinin içine at.
3) Flash belleğinin içine attıktan sonra bilgisayarı yeniden başlat ve delete tuşuna durmadan bas, BIOS ekranı gelicek, ekran geldikten sonra sol alt tarafta M-Flash modunu göreceksin ona tıkla. Tıkladıktan sonra sistem M-Flash ekranını açıcak, açtıktan sonra E7D42IMS.AA0 adlı dosyayı seçip BIOS'u güncelleyeceksin.
Not: BIOS güncelleme sırasında flash bellek yerinden oynamasın ve elektrik kesilmesin.
BIOS güncelledikten sonra Windows arama kısmına CMD yazıp yönetici olarak çalıştır. Gelen ekrana sfc /scannow yazıp enter'a bas. Bittikten sonra bilgisayarını yeniden başlat.
ben en son srüm vardı diye hatırlıyodumda demekki yanlış hatırlıyormuşumBu yolla BIOS'u bir güncelle hocam:
Senin BIOS sürümünün üstüne 2 yeni sürüm gelmişti hocam. sfc /scannow'u uyguladın mı?bu ddr5 olan anakartın biosu demi
Mesaj otomatik birleştirildi:
t
tamam 5 miş teşekkürler hocam
güncelledim
ben en son srüm vardı diye hatırlıyodumda demekki yanlış hatırlıyormuşum
unuttumSenin BIOS sürümünün üstüne 2 yeni sürüm gelmişti hocam. sfc /scannow'u uyguladın mı?
hocam bu dosyalarla nasıl anlaşılıyor nasıl öğrenebilirimSenin BIOS sürümünün üstüne 2 yeni sürüm gelmişti hocam. sfc /scannow'u uyguladın mı?
Ben WinDBG adlı program inceliyorum. İnternetten rehberlere bakabilirsin.unuttum
hocam bu dosyalarla nasıl anlaşılıyor nasıl öğrenebilirim