MBR2GPT ile çevierebilirsiniz. En fazla 5 dakikakınızı alır.selam arkadaşlar m2 ssdim mbr kuruluymuş ben bunu minitool programıyla gpt ye çeviricem gigabyte b550m ds3h anakartım var bılgınız olsun işletim sistemı kuruluyken böyle bişey yapsam sistem çalışır mı sizce
www.kursatozcan.com
kral hata veriyor cannot diyorum onu denedimMBR2GPT ile çevierebilirsiniz. En fazla 5 dakikakınızı alır.
acaba yedek hardiskime iso dosyası yazdırıp ordan format atsam gpt disk olurmu ssdim ?ben yapmıştım sistem çalışıyor ama ilerde sorunlara neden olabilir sistem yavaşlaması gibi. format atarak çevirmek en iyisidir. çeşitli programlar var zaten mbr gpt yapan herhangi biriyle yapabilirsin ben googlede bir program bulup cracklemiştim şuan hatırlamıyorum hangi program.
format flash belleği ile de yapabilirsin
format ekranına gel
SHIFT + F10 tuşlarına basın (Bazı bilgisayarlarda Fn + Shift + F10). Ms-DOS komut istemi açılacak sırasıyla:
1. diskpart yazın enter’layın.
2. list disk yazın enter’layın.
3. select disk 0 yazın enter’layın (Burada birden çok disk çıkabilir. Hangi diski seçtiğinize dikkat etmelisiniz).
clean kısmı yazma silinmesini istemiyorsan 5 tekini gpt olarak yaz tamamdır
4. clean yazın enter’layın. (NOT: Bu işlemi yaptığınızda sürücünüz biçimlendirilmiş (format atılmış) olur. Veri kaybı yaşamamak için bu işlemi yapmadan önce verilerinizi yedeklemenizi öneririm)
5. convert MBR yazın enter’layın. (Eğer GPT’ye dönüştürmeniz gerekiyorsa convert GPT yazmalısınız)
![]()
Windows 8, Windows 10 - Windows 7 GPT-MBR Hatası - Kürşat ÖZCAN
Windows 8'i (ya da Windows 10'u) kaldırıp yerine Windows 7 yüklemek istiyorsanız yapmanız gerekenler oldukça basit. MBR sistemi GPT'ye dönüştürün.www.kursatozcan.com
olması gerekir sen yinede format ekranındayken şimdi yükle yazısına gelince yukarda attığım kodları yaz clean de yaz her şey silinsin gpt yap sonra format atkral hata veriyor cannot diyorum onu denedim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
acaba yedek hardiskime iso dosyası yazdırıp ordan format atsam gpt disk olurmu ssdim ?
knk format atmadan denedim dediğin işlem disk listte diski siliyor elimde format usb olmadığı için cekindim yedek harddiskime format isosunu yazdırsam format ekranına gelip dediğini yapsam olur mu ki ?olması gerekir sen yinede format ekranındayken şimdi yükle yazısına gelince yukarda attığım kodları yaz clean de yaz her şey silinsin gpt yap sonra format at
list disk silmez clean kodu siler list disk bilgisayara takılı olan ne kadar harddisk, ssd varsa isim gösterir sende clear yazarsan sıfırlar yani sıfırlamadan da yapabilirsin normalde ama sen yedek al bence sırasıyla kodları gir clear kodunuda gir ardından gpt yap normal format at benceknk format atmadan denedim dediğin işlem disk listte diski siliyor elimde format usb olmadığı için cekindim yedek harddiskime format isosunu yazdırsam format ekranına gelip dediğini yapsam olur mu ki ?
aga sıfırlamadan yaptım olmuyor şimdi iso dosyası indirdim harddiske yazdırıcam shift f10 yaparrak denicem bu sefer sıfırlıcam ama öyle denicemlist disk silmez clean kodu siler list disk bilgisayara takılı olan ne kadar harddisk, ssd varsa isim gösterir sende clear yazarsan sıfırlar yani sıfırlamadan da yapabilirsin normalde ama sen yedek al bence sırasıyla kodları gir clear kodunuda gir ardından gpt yap normal format at bence