Mekanik disk fren balatalar diske sürtüyor

Kemal Salih

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
268
Mekanik disk frenli bir bisiklet aldım. Ümit accure 2756 modeli. Öndeki diskten sürtme sesi geliyor tsssss diye. Ayar falan yapmaya çalıştım ama bir türlü duzeltemedim. Nedeni nedir nasıl düzeltilir yardımcı olursanız sevinirim.

Mekanik disk frenli bir bisiklet aldım. Ümit accure 2756 modeli. Öndeki diskten sürtme sesi geliyor tsssss diye. Ayar falan yapmaya çalıştım ama bir türlü duzeltemedim. Nedeni nedir nasıl düzeltilir yardımcı olursanız sevinirim.
Saçma olucak ama benim aracımda da aynı sorun var (senin bisiklet ama mekanik olarak aynı mantık olduğu için) frene basınca tıss diye ses geliyor internetten araştırdım asbest kullanıyorlarmıştı sesi engelliyormuştu yasaklanınca artık kullanmadıkları için hafiften ses geliyormuş gibisinden bir tık mantıklı geldi doğruluk payını bilmiyorum araç daha 16binde balatayı bitirdiysem helal olsun bana.

Saçma olucak ama benim aracımda da aynı sorun var (senin bisiklet ama mekanik olarak aynı mantık olduğu için) frene basınca tıss diye ses geliyor internetten araştırdım asbest kullanıyorlarmıştı sesi engelliyormuştu yasaklanınca artık kullanmadıkları için hafiften ses geliyormuş gibisinden bir tık mantıklı geldi doğruluk payını bilmiyorum araç daha 16binde balatayı bitirdiysem helal olsun bana.
Ayarı yokmuymuş hocam??
Öyle saçmalık mı olur araç fren yaparak mı gitmeye çalışıyor?
Ayarı var ayar yapın.

Ayarı yokmuymuş hocam??

Ayarı var ayar yapın.
Siz demek istediğimi pek anlamadınız frene bastığım zaman geliyor konu sahibi frene bastığı zaman geliyor diye okudum yanlış anladıysam benim hatam :D

Çok ince bir ayar gerekebilir büyük ihtimal. Eğer ayarla olmuyorsa disk yamuk olabilir.

Emin olmamakla birlikte mekanik disk frenin çalışma prensibinden ötürü olabilir. Benimde mekanik disk frenli bisikletim var ondanda geliyor. Aynı şekilde hidrolik disk frenli bisikletimdende farklı bir ses geliyor. Frenler 0 ses ile çalışmıyor sonuçta 😄

Emin olmamakla birlikte mekanik disk frenin çalışma prensibinden ötürü olabilir. Benimde mekanik disk frenli bisikletim var ondanda geliyor. Aynı şekilde hidrolik disk frenli bisikletimdende farklı bir ses geliyor. Frenler 0 ses ile çalışmıyor sonuçta 😄
Yok sürtünme var direkt arka tekerde çözdüm ama ön tekerde cozemedjm
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Çok ince bir ayar gerekebilir büyük ihtimal. Eğer ayarla olmuyorsa disk yamuk olabilir.
Sıfır aldım bisikleti servisine götürcem bakım yaptirmaya o gune kadar kullanabileyim diye kendim ayarliyayim dedim

Ayarı yokmuymuş hocam??

Ayarı var ayar yapın.
Ayar yapmaya calistim da duzeltemedim

Mekanik disk frenler de yağ oluyordu dolumu vs yapılı mı ?

Yok sürtünme var direkt arka tekerde çözdüm ama ön tekerde cozemedjm

Sıfır aldım bisikleti servisine götürcem bakım yaptirmaya o gune kadar kullanabileyim diye kendim ayarliyayim dedim

Ayar yapmaya calistim da duzeltemedim
Disk sıfır olasada bazen yapabiliyor hocam. Servis çözer sorunu büyük ihtimalle.

Mekanik disk frenler de yağ oluyordu dolumu vs yapılı mı ?
Mekanikte yağ olmaz telle kullanılır. Yağ olan hidrolik.

Disk sıfır olasada bazen yapabiliyor hocam. Servis çözer sorunu büyük ihtimalle.

Mekanikte yağ olmaz telle kullanılır. Yağ olan hidrolik.
Mekanik frenin hem tel olanı var hem hidrolik olanı. :)

Konuyu açan arkadaşa önerim Balataları tutan Kaliperi boşalt. tekeri döndürerek Nasıl rahat duruyorsa öyle sık.
Eğer yine sürterse balatayı kendine çeken altıgen vida var onu açmalısın çok azcık. Böylece balatalar arasında mesafe büyüdüğünden diske sürtmez.

Disk ile balatalar arasında 1 mm boşluk bırak.

Mekanik frenin hem tel olanı var hem hidrolik olanı. :)

Konuyu açan arkadaşa önerim Balataları tutan Kaliperi boşalt. tekeri döndürerek Nasıl rahat duruyorsa öyle sık.
Eğer yine sürterse balatayı kendine çeken altıgen vida var onu açmalısın çok azcık. Böylece balatalar arasında mesafe büyüdüğünden diske sürtmez.

Disk ile balatalar arasında 1 mm boşluk bırak.
IMG_20220918_105202.jpg
hocam şu şey biraz dışarıda gibi sanki sıkmaya calisiyorum ama gitmiyor

Başlığı okuyunca mekanik diski görünce HDD sandım dedim fren balata ne alaka :D

Hocam Aynı Sorun Bende Var Kron XC100 Benim Bisiklet Yüksek İhtimal Diskin Yamuk Benimkide Yamuktu Diski Değşştirip Bayisine Bakıma Götürdüm Düzelttiler

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,609
Üyeler
184,952
Son üye
burakk12
Geri