Neler Yeni

Çözüldü✓ Mekanik klavyelerde switch lerin farkı nedir?

heroesturkey

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
312
İsim
Murat Gündoğdu
Gençler selam. Membran bi klavye almayı düşünüyordum, lakin dün 800 lira olan klavye bugün 1000liraya çıkmış. Mekanik klavye düşünmeye başladım. Bu switch lerin farkı nedir? Hangisi daha az ses yapar? Video ve yayın işleri ile kendi çapımda keyif için uğraşıyorum, ses yansır mı?

04umut76

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,300
İsim
umut şahin
Gençler selam. Membran bi klavye almayı düşünüyordum, lakin dün 800 lira olan klavye bugün 1000liraya çıkmış. Mekanik klavye düşünmeye başladım. Bu switch lerin farkı nedir? Hangisi daha az ses yapar? Video ve yayın işleri ile kendi çapımda keyif için uğraşıyorum, ses yansır mı?

Kırmızı mekanik tuşlar​

Hissi:
Yumuşak,vuruş yok

Ses Profili:
Sessiz

Artıları:
Doğrusal tuşlar vuruş ya da tıklama olmadığından hızlı tempolu oyun oynayanların favorisi. Böylece hızlı ve ani reaksiyonları minimum dirençle sağlar.

Eksileri:
Aynı geri bildirim ve direnç eksikliği doğruluğunuz düşükse tuşlara kazayla basmak anlamına da gelebilir.

Kahverengi mekanik tuşlar​

Hissi:
Dokunsal vuruş

Ses Profili:
Sessiz

Artıları:
Tuşa basıldığında verdiği "vuruş" hissiyle doğruluğu arttırır ve tuşlara daha güvenle basmanızı sağlar.

Eksileri:
Vuruş direnci sebebiyle biraz daha düşük hız.

Mavi mekanik tuşlar​

Hissi:
Dokunsal vuruş

Ses Profili:
Gürültülü Tıklama

Artıları:
Tuşa basıldığında vuruş hissine ve ayırt edici tıklama sesine sahip bir etkinleştirme. Yazı yazmak ve doğruluğu arttırmak için harikadır. Bazıları tıklamalı sese bayılıyor.

Eksileri:
Daha yüksek direnç sebebiyle biraz daha yavaş reaksiyon süresi. Bazıları için gürültülü olabilir.

DisastrousTR

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
263
İsim
Nurullah Atlı
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji, Oyun. İkinci El, Matematik
Instagram
https://www.instagram.com/nurullah_atl
Steam
https://steamcommunity.com/id/disastroustr
Twitter
nurullah6152
Facebook
1000009873
Discord
Psyco6152#8468
ses ve hissiyat farkı oluyor bazılarının basma ömürleri de farklılık gösterebiliyor swich modelinden modeline değişiklik gösteriyor swich üreticisi ile alakalı bir durum

04umut76

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,300
İsim
umut şahin

Kırmızı mekanik tuşlar​

Hissi:
Yumuşak,vuruş yok

Ses Profili:
Sessiz

Artıları:
Doğrusal tuşlar vuruş ya da tıklama olmadığından hızlı tempolu oyun oynayanların favorisi. Böylece hızlı ve ani reaksiyonları minimum dirençle sağlar.

Eksileri:
Aynı geri bildirim ve direnç eksikliği doğruluğunuz düşükse tuşlara kazayla basmak anlamına da gelebilir.

Hissi:
Dokunsal vuruş

Ses Profili:
Sessiz

Artıları:
Tuşa basıldığında verdiği "vuruş" hissiyle doğruluğu arttırır ve tuşlara daha güvenle basmanızı sağlar.

Eksileri:

Mavi mekanik tuşlar​

Hissi:
Dokunsal vuruş

Ses Profili:
Gürültülü Tıklama

Artıları:
Tuşa basıldığında vuruş hissine ve ayırt edici tıklama sesine sahip bir etkinleştirme. Yazı yazmak ve doğruluğu arttırmak için harikadır. Bazıları tıklamalı sese bayılıyor.

Eksileri:
Daha yüksek direnç sebebiyle biraz daha yavaş reaksiyon süresi. Bazıları için gürültülü olabilir.
knkm bir kaç çeşit daha var da onlar ile ilgili bilgi araştırarak bulursun

heroesturkey

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
312
İsim
Murat Gündoğdu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Kırmızı mekanik tuşlar​

Hissi:
Yumuşak,vuruş yok

Ses Profili:
Sessiz

Artıları:

Eksileri:

Hissi:
Dokunsal vuruş

Ses Profili:
Sessiz

Artıları:

Eksileri:

Mavi mekanik tuşlar​

Hissi:
Dokunsal vuruş

Ses Profili:
Gürültülü Tıklama

Artıları:

Eksileri:
eyw knk. Benim için ideal kırmızı gibi gözüküyor teşekkür ederim.

04umut76

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,300
İsim
umut şahin
rica ederim ben blue ve red kullanıyorum blue çıt çıt sesli red ise sadece tuşa bastığın ses var bence ikiside gayet iyi red alırsan çevrende rahatsız olan insan olmayacaktır

Top Bottom