Neler Yeni

merhaba dostlarım diş hekimliği 2.sınıf öğrencisiyim ama yazılıma tutkum var

-Cenker

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,323
İsim
Cenker Çaylan
Bir yazılımcı olarak söylüyorum , devlete bulaşma. En azından bu ülkede bu sektöre girme. İnternet üzerinden kendini geliştir ve öyle çok üst seviye bir ingilizceye gerek yok. Zamanında TÜBİTAK Mühendislerine neler olduğunu gördük. Yapacakları tek şey seni kendilerine bağlayıp sömürmek olacak emin ol. Türkiye'de çok yazılımcı göremezsin. Gördüklerin ise ya özel şirketlerde veya kendi başına tutunmaya çalışıyor.
peki oradaki dersler temel atmama yardımcı olur mu kardeşim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yeterlidir, zaten bu ülkede yazılımcı olunmaz ve devlete bulaşılmaz. O yüzden dediğim gibi yapın bir köşede bulunsun ve kendiniz bu konuda geliştirin yeter.
temennim o belki ileride lazım olur :)

Redmental

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,183
İsim
RML
peki oradaki dersler temel atmama yardımcı olur mu kardeşim

temennim o belki ileride lazım olur :)
Üniversite dahil sana hiçbir yerde yazılım öğretmezler. Yazılım mühendisliği okumayı hedefliyorum ve okuyan kişilerin yorumu " Mühendisliği iliğimize kadar işleyip , o kadar yoruyorlar ama yazılım kısmında eğitim 0." İnternet üzerinde kurslar satın alabilir veya ücretsiz kurslara bakabilirsin örn. Udemy. Temel atmana yardımcı olur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
100
İsim
Hüseyin
Udemy yazılım alanında içerik üreten türkler çoğaldı son yıllarda. Ben içerikleri hakkında olumlu düşünüyorum. Sizce nasıllar ?

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Biz daha "yazı" yazamıyoruz, devlet "yazılım" diyor.
Umarım istediğin yere gelirsin kral, hayırlısı olsun.

-Cenker

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,323
İsim
Cenker Çaylan
Üniversite dahil sana hiçbir yerde yazılım öğretmezler. Yazılım mühendisliği okumayı hedefliyorum ve okuyan kişilerin yorumu " Mühendisliği iliğimize kadar işleyip , o kadar yoruyorlar ama yazılım kısmında eğitim 0." İnternet üzerinde kurslar satın alabilir veya ücretsiz kurslara bakabilirsin örn. Udemy. Temel atmana yardımcı olur.
peki arkadaşın önermiş olduğu youtube kanalı yardımcı olur mu ben yazılım tam anlamıyla öğrenemeyeceğimi biliyorum zaten kulak doygunluğu olsun yeterli

Biz daha "yazı" yazamıyoruz, devlet "yazılım" diyor.
Umarım istediğin yere gelirsin kral, hayırlısı olsun.
Allah seni de güldürsün kral eyvallah hepimiz inşallah :D

Redmental

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,183
İsim
RML
peki arkadaşın önermiş olduğu youtube kanalı yardımcı olur mu ben yazılım tam anlamıyla öğrenemeyeceğimi biliyorum zaten kulak doygunluğu olsun yeterli

Allah seni de güldürsün kral eyvallah hepimiz inşallah :D
Nerden tutarsan kâr.

-Cenker

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,323
İsim
Cenker Çaylan
Nerden tutarsan kâr.
peki sen bir yazılımcı olarak o derslere bkatın mı ya da nereden başlamam gerek java c# siber saldırı veri koruma hangisini temel niyetine önerirsin

Redmental

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,183
İsim
RML
peki sen bir yazılımcı olarak o derslere bkatın mı ya da nereden başlamam gerek java c# siber saldırı veri koruma hangisini temel niyetine önerirsin
Direkt siber güvenliğe gireceksen kurslar seni daha doğru bilgilendirecektir. Benim bilgiler biraz sıkıntılı gelebilir sana :)

XF17K

80+
Dil öğrenmeyi boş ver, önce kendine alan seç. Dil senin aracın olsun. Örneğin mobil, web, oyun geliştirme, yapay zeka vs. Birçok alana yoğunlaşmak mantıksız. Algoritma geliştirmeyi öğrendikten sonra dil öğrenmek çok basit, çoğu programlama dilinin syntaxı çok benzer.

-Cenker

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,323
İsim
Cenker Çaylan
Dil öğrenmeyi boş ver, önce kendine alan seç. Dil senin aracın olsun. Örneğin mobil, web, oyun geliştirme, yapay zeka vs. Birçok alana yoğunlaşmak mantıksız. Algoritma geliştirmeyi öğrendikten sonra dil öğrenmek çok basit, çoğu programlama dilinin syntaxı çok benzer.
algoritme c# mi oluyor yoksa direkt algoritma mı

Direkt siber güvenliğe gireceksen kurslar seni daha doğru bilgilendirecektir. Benim bilgiler biraz sıkıntılı gelebilir sana :)
peki saolasın hocam :)

Furkan Yurtlu

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
877
İsim
Furkan
1 milyon istihdam projesi ile hayalim olan yazılıma başlamak istiyorum kayıt oldum dersleri seçmek kaldı ingilizcem orta seviye nereden başlamam gerekir şimdiden teşekkürler iyi forumlar
Reis maşallah tıp kazanmışsın bırak bilgisayarı ingilizceni daha iyi geliştir üst seviyeye gel sonra git yabancı ülkede iş ara tıp için oralarda büyük yatırımlar var türkiyedeki gibi değil amacım kendi ülkemi kötülemek değil yanlış anlamasın kimse ama yani orası daha iyi para bakımından bide yaşam bakımından tek sıkıntı kurallar okumadan girme oralara

-Cenker

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,323
İsim
Cenker Çaylan
Reis maşallah tıp kazanmışsın bırak bilgisayarı ingilizceni daha iyi geliştir üst seviyeye gel sonra git yabancı ülkede iş ara tıp için oralarda büyük yatırımlar var türkiyedeki gibi değil amacım kendi ülkemi kötülemek değil yanlış anlamasın kimse ama yani orası daha iyi para bakımından bide yaşam bakımından tek sıkıntı kurallar okumadan girme oralara
haklısın kardeşim de hobi olarak görmek istiyorum

1 milyon istihdam projesi ile hayalim olan yazılıma başlamak istiyorum kayıt oldum dersleri seçmek kaldı ingilizcem orta seviye nereden başlamam gerekir şimdiden teşekkürler iyi forumlar
Dostum tüm dalları deneyip sana en uygun olanı seçmelisin. Bu dalların tamamen farklı yapıları ve eğilimleri var. Yazılımda başlangıç için "C#" önerebilirim. Biraz zordur ama kavrarsan mantığını çözersin. Bir dili kavradıysan , algoritma mantığını çözdüysen programlama dilleri arasındaki tek var syntax farkı (yazılış farkı) oluyor. Siber güvenlikte ise işler daha farklı işlemekte, birazda karakterik olarak yatkın olman gerek siber güvenliğe. Kurnazlık ve ileri görüşlülük gerektiriyor. En iyisi olabilmek içinse karşı tarafın tüm ataklarını bilmelisin ki defans yapabilesin. Ancak siber güvenlik birazda emek istiyor. Bundan mütevellit sana yazılımı önerebilirim. İlerleyen süreçlerde yazılımsız , teknolojisiz bir şey elde edilemeyeceği gibi buna muhtaç kalacağız. Bu muhtaçlıktaki sorunları gidermek adına arkadaşlarında dediği gibi hobi olarak yapabilirsin. Homeoffice işler alarak uzaktan çalışma imkanı sunması da ayrıca rahat. Ancak bunda da dallar var; web, oyun kodlama, android kodlama vs. Makine programlama da buna dahil, yenilikçiliğe açık olmak ve yeni çözümler üretmek gerekiyor. İngilizce ise kesin olarak bilinmeli, en azından B1-C1 seviyesinde. Terimsel ifadeler için ayrıca çalışman gerekebilir. Ayrıca sürekli kendini güncellemeyi de unutma. Aklına takılan soruları sorabilirsin.

Top Bottom