Merhabalar, Grafik tasarım öğrenmeye başlamak istiyorum.

Okuyabildiğim yer liseydi öyle matematik fizik o bu şu çalışayım gibi dertler edinmek bana göre değil yani turizm sektöründe çalışıyodum askerden önce ve dil bilgisi hariç okul okumanın bi anlamı yok 7 yaşında ki çocuğa ingilizce öğret o da çalışır benim işimde o yüzden böyle bazı meslekler hariç bana üniversite kısmı saçmalık geliyo bilgiler şu teknoloji çağında internet gibi bir şey varken okuldan daha sağlıklı merak saldığın şeyleri araştırabiliyoken neden okulu için birde farklı konular farklı testler çözmek zorunda kalayıım gibi bir soru geliyor hep aklıma
Okul bir rehberdir

6 7 yıldır grafik tasarım yaparım. kendini videolardan geliştirebilirsin. benim yaptığım gibi programları indirip kurcala. herşeyini öğrenmeye çalış.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

6 7 yıldır grafik tasarım yaparım. kendini videolardan geliştirebilirsin. benim yaptığım gibi programları indirip kurcala. herşeyini öğrenmeye çalış.
mümkünse bu işin okuluna git.

Ben konuyu okumadım ama özetle tavsiye verebilirim.
Grafik tasarım üzerine okumak tamamen boş yapabilirsen portföy ile iş başvurup kapatmaya bak. Üninin belki tek artısı çevre sağlaması olabilir o da muamma, parası iyi ama cinsiyeti kadın olana. Erkekler genelde bu sektörde daha zor iş buluyor. Daha premium işler yaparsan ancak o zaman.

Çevremde kadın erkek her türlü tasarımcı var ama bil bakalım hangi taraf beceriksizliğine rağmen daha fazla kazanıp belki kapısından geçemeyeceğin ajanslara giriyor ? Karşı cinsler.
Cinsiyetçilik olsun diye demedim ama ben şahsen bu durumdan ötürü çok zorluk çektim umarım siz çekmezsiniz.

Öncelikle kurs önemli. Ücretli ve ücretsiz olarak ikiye ayrılıyor. İmkan varsa ikisini birden yapmak. İmkan yoksa ücretsiz kurslar da yeterli olabilir. Bu işlerin çok farklı noktaları var. Sadece Shop yapıp katmanları üst üste koyup tasarım yapmakla bitmiyor. Algı manipülasyonları, renklerin ve yazılardaki vurguların insan psikolojisindeki etkileri vs de işin içine girecek. Ama bunlar profesyonel olarak bu işi yapmaya başladığında sana lazım olacak şeyler.

Çoğu arkadaş gerekli şeyleri söylemiş. Sadece photoshop yetmez illustrator de lazım. Bunun dışında hazır template sunan ücretli/ücretsiz platformlar var. Buralardan hazır template alıp editleyerek hayal gücünü geliştirebilirsin. Bir yerden sonra hazır templatedeki kullanımlar göz aşinalığı yapıyor ve kullanmaya başlıyorsun.

Ben şöyle bir tavsiye vereyim; Günümüzde sosyal medya için grafik tasarım işiyle uğraşan çok kişi var. Özellikle freelancer olarak. Bu nedenle ben Figma programı ile başlamanı öneririm. Figma yı öğrendikten sonra ardından UI/UX teknolojisini ve mantığını öğrenirsen para kazanmak daha kolay hale gelir. Tavsiyem post/story/banner/broşür/logo/afiş tarzı tasarımlar yerine Web sitesi tasarlaman. İlk bakışta zor geliyor fakat öğrendikten sonra ciddi paralar kazanabilirsin. Özellikle bazı platformlarda bu tasarladığın Web site tasarımını satıp, her satıştan kar elde edebilirsin. Çok standart tasarımların 15-20 dolardan 20k satmışlığı var. Aklına takılan bir şey olursa yardımcı olurum.

hasan can keleşin kursları güzel

Okumak önemli ama tasarım bir de yetenek meselesi. O da herkeste yok. Öğrenmeye başladıktan sonra daha iyi anlarsın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,084
Üyeler
183,057
Son üye
Yigitt1
Geri