Faiz yükseltince ülkeye döviz girer ve döviz düşer. Bunlar olurken çok hızlı reformlar yapıp ekonomiyi kalkındırmaya başlaman lazım. Yoksa faiz çok çok kötü olur. Hükümet döviz yüzünden çok laf yedi ve biraz ürktü o yüzden doları düşürmek istiyorlar. Eğer önceki gibi olsaydı dolar şuan rahat 10 olurdu ve Çin gibi olurduk ucuz iş gücü oluşurdu üretim yavaştan artardı 10 sene sonra çok güçlü olurduk. ama refah seviyemiz düşük olurdu. Şimdi ise farklı bir tablo yok, kesin sonu biraz geciktiriyoruz o kadar. Potansiyelimiz çok yüksek Genç nüfus çok fazla ama bunları kullanmıyorlar. Bu kafada gidersek Venezuela olmamıza az kaldı
Öncelikle benim de yeni araştırdığım bir konu olduğunu yanlışsam doğrusunu bilenin düzeltmesini rica ediyorum
İnternetten anlayabildiğim kadarıyla %19 Faiz şöyle çalışıyor :
100$ olan Jake TR'de parasını bozdururken 119$lık TL alıyor bu yüzden insanlar parasını Türkiye'de bozdurmayı tercih ediyor böylece ülkeye Dolar giriyor (bir yerde bir şey ne kadar çoksa o kadar değersizdir)
Dolar bu şekilde düşürtülürken aynı zamanda devlet hazinesi boşalıyor.
Ben bunu anladım yanlışsa düzeltin lütfen Lütfen Beğenmeyi Unutmayın
Valla süper yorumlar Hangi faizi soruyosunuz? Nominal mi ? Reel mi ? İhaleli mi ? Kısa dönemde faizleri arttırmak yatırımcı çeker vereyim örneği iyi anlayın. Bir ülke düşünün üretim 0 ama herkesin göbeği şiş yiyo ama tarlada ekin yok. Yiyecek parayı faiz yükseltip alır yurt dışından yabancı yatırım ile. Uzun vaade de çok zararlıdır. Kısa vadede faizden kaynaklanan döviz getirisini doğru kullanırsan faiz karlıdır. Nasıl doğru kullanılır? (Yatırım ile , güven ile , reform yapılarak ). Ucuz iş gücü oluşum süreci gelişmekte olan ülkeler için minimum 20 yıldır 10 yıl falan değil. Gelelim en basit %19 a çıkması ne demek faizlerin. Paranı yatırım hesabına koyduğundan 1 milyon tl nin yıl sonunda vergiler hariç 1 milyon 190 bin tl olması demektir. Ya da yıllık vade oranı ve ödeme planı ile değişir fakat kredi çektiğinde ödeyeceğin paranın karşılık faizidir. Yani faiz arttıkça kredi çekersen ödeyeceğin para da artar.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Başka başlıkta forumdaki bilgi kirliliği ile bir yazı yazmıştım. Bu başlık da buna örnek olsun . Başlıkta sorulan soru ile ilgili bilgi almak istiyorsanız sadece up yazabilirsiniz. Ya da rez yazın. Bilgi kirliliği olmasın ki bilgiyi arayan uğraşmasın.
Valla süper yorumlar Hangi faizi soruyosunuz? Nominal mi ? Reel mi ? İhaleli mi ? Kısa dönemde faizleri arttırmak yatırımcı çeker vereyim örneği iyi anlayın. Bir ülke düşünün üretim 0 ama herkesin göbeği şiş yiyo ama tarlada ekin yok. Yiyecek parayı faiz yükseltip alır yurt dışından yabancı yatırım ile. Uzun vaade de çok zararlıdır. Kısa vadede faizden kaynaklanan döviz getirisini doğru kullanırsan faiz karlıdır. Nasıl doğru kullanılır? (Yatırım ile , güven ile , reform yapılarak ). Ucuz iş gücü oluşum süreci gelişmekte olan ülkeler için minimum 20 yıldır 10 yıl falan değil. Gelelim en basit %19 a çıkması ne demek faizlerin. Paranı yatırım hesabına koyduğundan 1 milyon TL nin yıl sonunda vergiler hariç 1 milyon 190 bin TL olması demektir. Ya da yıllık vade oranı ve ödeme planı ile değişir fakat kredi çektiğinde ödeyeceğin paranın karşılık faizidir. Yani faiz arttıkça kredi çekersen ödeyeceğin para da artar.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Başka başlıkta forumdaki bilgi kirliliği ile bir yazı yazmıştım. Bu başlık da buna örnek olsun . Başlıkta sorulan soru ile ilgili bilgi almak istiyorsanız sadece up yazabilirsiniz. Ya da rez yazın. Bilgi kirliliği olmasın ki bilgiyi arayan uğraşmasın.
Yabancı yatırımcı neden TR deki faize yönelir?( Döviz neden düşer) Yatırımcı kendi parasının nominal değerine bakar TL paritesi karşısındaki ve sonuç şudur. 1.000.000 dolar ın TL karşılığı örn 7.000.000 TL 7.000.000 TL nin yıllık faiz getirisi (yabancıya vergi yok) YILLIK: 1.330.000 TL. Dolar TL paritesi TL lehine bile olsa adam 1 milyon doları ile 190.000 Dolar kazanacaktır demektir bu da muhteşem bir karlılıktır. ( Avrupada covide kadar - faizde olan ülkeler vardı , Amerika'da Faiz 1.40 civarı ) karşılaştırın neden yatırımcı çektiğini görün . yüzde 19 nere , yüzde 1.40 nere?...
Yabancı yatırımcı neden TR deki faize yönelir?( Döviz neden düşer) Yatırımcı kendi parasının nominal değerine bakar TL paritesi karşısındaki ve sonuç şudur. 1.000.000 dolar ın TL karşılığı örn 7.000.000 TL 7.000.000 TL nin yıllık faiz getirisi (yabancıya vergi yok) YILLIK: 1.330.000 TL. Dolar TL paritesi TL lehine bile olsa adam 1 milyon doları ile 190.000 Dolar kazanacaktır demektir bu da muhteşem bir karlılıktır. ( Avrupada covide kadar - faizde olan ülkeler vardı , Amerika'da Faiz 1.40 civarı ) karşılaştırın neden yatırımcı çektiğini görün . yüzde 19 nere , yüzde 1.40 nere?...