Neler Yeni

Merkez Bankası %19 Faiz Kararı Nedir?

TeknoPiyon

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,523
İsim
ArtiAnius
Hey hey hey bu çok saçma böyle olmamalıydı merkez bankası faizi yakında düşer bir anda%19 a çıkmasının bir sebebi olmalı

Avolay

80+ Gold

bostrin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
278
İsim
Berat Hamza Abakay
Steam
bostrin
Discord
beNdax#0874
Yani ekonomiyi iyileştirdik deyip, daha da kötü hale getiriyorlar. Doğru mu anladım?
Faiz yükseltince ülkeye döviz girer ve döviz düşer. Bunlar olurken çok hızlı reformlar yapıp ekonomiyi kalkındırmaya başlaman lazım. Yoksa faiz çok çok kötü olur. Hükümet döviz yüzünden çok laf yedi ve biraz ürktü o yüzden doları düşürmek istiyorlar. Eğer önceki gibi olsaydı dolar şuan rahat 10 olurdu ve Çin gibi olurduk ucuz iş gücü oluşurdu üretim yavaştan artardı 10 sene sonra çok güçlü olurduk. ama refah seviyemiz düşük olurdu. Şimdi ise farklı bir tablo yok, kesin sonu biraz geciktiriyoruz o kadar. Potansiyelimiz çok yüksek Genç nüfus çok fazla ama bunları kullanmıyorlar. Bu kafada gidersek Venezuela olmamıza az kaldı

Skynel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,739
İsim
Eren Yeager
Öncelikle benim de yeni araştırdığım bir konu olduğunu yanlışsam doğrusunu bilenin düzeltmesini rica ediyorum ☺️

İnternetten anlayabildiğim kadarıyla %19 Faiz şöyle çalışıyor :
100$ olan Jake TR'de parasını bozdururken 119$lık TL alıyor bu yüzden insanlar parasını Türkiye'de bozdurmayı tercih ediyor böylece ülkeye Dolar giriyor (bir yerde bir şey ne kadar çoksa o kadar değersizdir)

Dolar bu şekilde düşürtülürken aynı zamanda devlet hazinesi boşalıyor.

Ben bunu anladım yanlışsa düzeltin lütfen
Lütfen Beğenmeyi Unutmayın
Cidden böyle bir şey varsa bilerek ülke batırma bu başka bir şey değil.

Hala savunanlar var düşündükçe çıldıracağım.

Skynel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,739
İsim
Eren Yeager
Amaçları o zaten bro
Hocam bunu anlamayan kuzenlerim var bu faizin %19 olduğu ve tam olarak ne yaptığını anlatma sanşın var mı atayım kopyalayıp

Ben yanlış anlamadıysam yurtdışında 100 dolarlık TL ile gelen adam burada 120 dolara bozdurabiliyor yanlış mı anladım.

BatuhanKLC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
854
İsim
Batuhan Kılıç
Valla süper yorumlar :D Hangi faizi soruyosunuz? Nominal mi ? Reel mi ? İhaleli mi ? Kısa dönemde faizleri arttırmak yatırımcı çeker vereyim örneği iyi anlayın. Bir ülke düşünün üretim 0 ama herkesin göbeği şiş yiyo ama tarlada ekin yok. Yiyecek parayı faiz yükseltip alır yurt dışından yabancı yatırım ile. Uzun vaade de çok zararlıdır. Kısa vadede faizden kaynaklanan döviz getirisini doğru kullanırsan faiz karlıdır. Nasıl doğru kullanılır? (Yatırım ile , güven ile , reform yapılarak ). Ucuz iş gücü oluşum süreci gelişmekte olan ülkeler için minimum 20 yıldır 10 yıl falan değil. Gelelim en basit %19 a çıkması ne demek faizlerin. Paranı yatırım hesabına koyduğundan 1 milyon tl nin yıl sonunda vergiler hariç 1 milyon 190 bin tl olması demektir. Ya da yıllık vade oranı ve ödeme planı ile değişir fakat kredi çektiğinde ödeyeceğin paranın karşılık faizidir. Yani faiz arttıkça kredi çekersen ödeyeceğin para da artar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Başka başlıkta forumdaki bilgi kirliliği ile bir yazı yazmıştım. Bu başlık da buna örnek olsun . Başlıkta sorulan soru ile ilgili bilgi almak istiyorsanız sadece up yazabilirsiniz. Ya da rez yazın. Bilgi kirliliği olmasın ki bilgiyi arayan uğraşmasın.

Avolay

80+ Gold
Hocam bunu anlamayan kuzenlerim var bu faizin %19 olduğu ve tam olarak ne yaptığını anlatma sanşın var mı atayım kopyalayıp

Ben yanlış anlamadıysam yurtdışında 100 dolarlık TL ile gelen adam burada 120 dolara bozdurabiliyor yanlış mı anladım.
100 dolar olacak 100 dolarlık TL değil
100Dolar = 119 Dolarlık TL

Valla süper yorumlar :D Hangi faizi soruyosunuz? Nominal mi ? Reel mi ? İhaleli mi ? Kısa dönemde faizleri arttırmak yatırımcı çeker vereyim örneği iyi anlayın. Bir ülke düşünün üretim 0 ama herkesin göbeği şiş yiyo ama tarlada ekin yok. Yiyecek parayı faiz yükseltip alır yurt dışından yabancı yatırım ile. Uzun vaade de çok zararlıdır. Kısa vadede faizden kaynaklanan döviz getirisini doğru kullanırsan faiz karlıdır. Nasıl doğru kullanılır? (Yatırım ile , güven ile , reform yapılarak ). Ucuz iş gücü oluşum süreci gelişmekte olan ülkeler için minimum 20 yıldır 10 yıl falan değil. Gelelim en basit %19 a çıkması ne demek faizlerin. Paranı yatırım hesabına koyduğundan 1 milyon TL nin yıl sonunda vergiler hariç 1 milyon 190 bin TL olması demektir. Ya da yıllık vade oranı ve ödeme planı ile değişir fakat kredi çektiğinde ödeyeceğin paranın karşılık faizidir. Yani faiz arttıkça kredi çekersen ödeyeceğin para da artar.

Başka başlıkta forumdaki bilgi kirliliği ile bir yazı yazmıştım. Bu başlık da buna örnek olsun . Başlıkta sorulan soru ile ilgili bilgi almak istiyorsanız sadece up yazabilirsiniz. Ya da rez yazın. Bilgi kirliliği olmasın ki bilgiyi arayan uğraşmasın.
Yani dediğim şey doğru mu?
100 dolar yatırınca 119 dolarlık Tl mi alınıyor?

BatuhanKLC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
854
İsim
Batuhan Kılıç
Yabancı yatırımcı neden TR deki faize yönelir?( Döviz neden düşer) Yatırımcı kendi parasının nominal değerine bakar TL paritesi karşısındaki ve sonuç şudur. 1.000.000 dolar ın TL karşılığı örn 7.000.000 TL 7.000.000 TL nin yıllık faiz getirisi (yabancıya vergi yok) YILLIK: 1.330.000 TL. Dolar TL paritesi TL lehine bile olsa adam 1 milyon doları ile 190.000 Dolar kazanacaktır demektir bu da muhteşem bir karlılıktır. ( Avrupada covide kadar - faizde olan ülkeler vardı , Amerika'da Faiz 1.40 civarı ) karşılaştırın neden yatırımcı çektiğini görün . yüzde 19 nere , yüzde 1.40 nere?...

Avolay

80+ Gold
Yabancı yatırımcı neden TR deki faize yönelir?( Döviz neden düşer) Yatırımcı kendi parasının nominal değerine bakar TL paritesi karşısındaki ve sonuç şudur. 1.000.000 dolar ın TL karşılığı örn 7.000.000 TL 7.000.000 TL nin yıllık faiz getirisi (yabancıya vergi yok) YILLIK: 1.330.000 TL. Dolar TL paritesi TL lehine bile olsa adam 1 milyon doları ile 190.000 Dolar kazanacaktır demektir bu da muhteşem bir karlılıktır. ( Avrupada covide kadar - faizde olan ülkeler vardı , Amerika'da Faiz 1.40 civarı ) karşılaştırın neden yatırımcı çektiğini görün . yüzde 19 nere , yüzde 1.40 nere?...
Dediğim doğru bu durumda

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,734
Üyeler
161,338
Son üye
dynamicpupil
Top Bottom