Neler Yeni

merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş

BeratUzd

80+
Reaksiyon skoru
16
merhabalar cbü bilgisayar mühendisliği kazanmıştım ama ben istediğim mesleğin makine olduğunu fark ettim ve myp ile dokuz eylül makineye geçmeyi düşünüyorum puanım 460 bölümün tabanı 445 myp ile geçebilir miyim ve myp ile yatay geçişte %30 kontenjan acık yaratıyolarmış diye duydum her üniversite icin gecerli midir

Ben myp ile aynı bölüm olmak üzere farklı bir üniversiteye geçmiştim, %30 kontenjan olayı doğru, özel üniversiteler hariç olabilir ama devlet üniversitesilerinde geçerli diye biliyorum, farklı bölüme geçişte süreç aynı mı bilmiyorum.

Ben myp ile aynı bölüm olmak üzere farklı bir üniversiteye geçmiştim, %30 kontenjan olayı doğru, özel üniversiteler hariç olabilir ama devlet üniversitesilerinde geçerli diye biliyorum, farklı bölüme geçişte süreç aynı mı bilmiyorum.
bende myp ile farklı bölümde aynı bölümde fark etmez diye biliyorum puanın yetiyorsa geçiyorsun diye biliyorum bu arada senin gittiğin yer kac taban puanıydı senin puanın kactı

bende myp ile farklı bölümde aynı bölümde fark etmez diye biliyorum puanın yetiyorsa geçiyorsun diye biliyorum bu arada senin gittiğin yer kac taban puanıydı senin puanın kactı
Biraz geç cevap verdim ama ben 2020 de geçiş yapmıştım, puanım 345 idi geçiş yaptığım üniversitesinin taban puanı ise 313'tü.

Birinci dönemin sonunda olabiliyor galiba. Senden yüksek puana sahip olanlar isterse omlar yerleşir. Yoksa gidersin. Bence rahat gidersin.

peki 445lik yere 460 la girer miyim sence
Çok rahat gireceğini düşünüyorum, bazı üniversiteler 2. Dönem için myp ile geçişi aktif tutuyor ki bu zorunlu değil kendi insiyatiflerine bağlı, bu yüzden üniversitesinin sayfasından duyuruları takip etmek lazım hatta arayıp öğrenci işlerine de durumunu izah edebilirsin onlar daha detaylı bilgi verirler ama olurda kontenjan açmazlarsa sonraki öğrenim yılında sınıf mevcudunun %30'u kadar kontenjan açmaları zorunlu .

Merhaba konudan biraz zaman geçmiş ama kafamda sorular var o yüzden sormak istedim ben de myp ile yatay geçiş düşünüyorum geçmek istediğim bölümün puanı 361 benim puanım ise 383 sizce geçebilir miyim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

peki 445lik yere 460 la girer miyim sence
Siz geçebildiniz mi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,090,198
Üyeler
173,330
Son üye
DefacerFounder