Neler Yeni

Mesai ücreti eksik veriliyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Haktan Efe Cüra
Arkadaslar selam sorum baslikta oldugu gibi burgerkingte calismaya yeni basladim ve orda ekip üyeleri yani yeni girenlerin mesaisinin asgari ucretin saatlik ucreti kadar oldugunu ohrendim yani 70tl ve rutbe atladikca mesai ucretinin 10ar tl arttigini ogrendim sizce dogrumu bu nerde arastirsam mesai ucretinin saatlik ucrrtin 1.5xi verildigi soyleniyor yasal olarak hakkimi alabilirmiyim bilen kisiler yazarsa sevinirim

Mert

80+ Silver
Türkiye'de mesai ücreti ödemeyen birçok yer varken sadece bu konu nedeniyle yasal olarak bir şey alabilecek olsan dahi uğraştığına değeceğini sanmıyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Selim Tanır
İşin sonunda kazanacağın, uğraşa verdiğin enerjiye değmez. TC böyle bir ülke yapacak bir şey yok.

🃏JOKER🃏

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,367
İsim
Mert Can Ergün
Tab gıda bünyesinde mi çalışıyorsun ben mesela 2015 yılında girmiştim mesai yaparak asgari ücretten daha fazla alıyordum

zipottik

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
58
İsim
Muhammed Yiğit
Ben çalıştığım yerde geçen ay ilk defa mesaiye kaldım ve saatlik 50 tl yatırdılar :)
Artık mesaiye kalıcak adam ararlar şu saatten sonra

Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Abdükadir
Günlük ücreti bulmak için maaşını 30 a bölmelisin saatlik ücreti öğrenmek için maaşını 225 saate bölmelisin resmi günler hariç mesai ücreti "saat ücreti x 1.5" resmi günler mesai ücreti " saat ücreti x 2" olarak hesaplanır. Ayriyeten şunu gözden kaçırmayın vergi kesintisi sadece asgarî ücrete uygulanmıyor mesai vesaire şekilde gelen kazançlar asgari ücretin üzerine çıktığı için vergi mükellefiyetine giriyor dolayısıyla mesai ücretini kesintili alıyorsunuz. Vergi sisteminde vergi dilimleri var ona göre yüzdelik kesinti yapılıyor internette bakarsanız vergi dilimleri diye görebilirsiniz şu anki asgari ücrete vergi kesintisi uygulanıyor lakin tekrardan iade ediliyor

Top Bottom