Neler Yeni

Meslek Lisesinden Üniversite Kazanılır Mı?

Ratorest

80+ Silver
Bir bilenle konuştur onları dershanedeki rehberlik hocanla falan fikirleri değişir anladığım kadarıyla ailen biraz geri kafalı takılıyor ,1 tane görüşmeyle fikir değişebilirler.
Ben çok ders çalışan birisi değilim ailem eğer Anadolu lisesinde çalışmayıp işsiz kalırım diye korkuyor ama bu sene lgsden düşük alıp arkadaşlarimin yüksek almasi bana çok koydu o yüzden çalışıcam

KaRaM

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
beytullah
şimdiki sistemi pek bilmiyorum ama mühendisliğe ek puan vermiyor meslek lisesi için öğretmenlik için veriyor yani 2006 yılında 60 kişi aynı bölümden mezun olduk sadece 1 kişi öğretmen oldu bilgisayar öğretmenliği kazanmıştı diğer herkes gibi bende başarısız olmuştum düz lise yada anadolu üniversiteleri için daha çok ders imkanı olduğundan dolayı kazanma ihtimalleri daha yüksek oluyo meslek lisesinde meslek dersleri ağırlıklı çalışkan bir öğrenciysen git normal liseye kazanma ihtimalin daha yüksek olmadı 2 yıllık okursun orada meslek yüksek okulu orasıda puan ile alıyor

AlpacinoTR

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
241
İsim
Celal Güzel

ThorJ

80+ Silver
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,785
İsim
alperen
İlgilendiği Kategoriler
Araçlar, Akıllı Telefonlar, Donanım, Dizüstü Bilgisayarlar, Custom ROM
Merhaba arkadaşlar lgsye çalışmadığım dan 320 küsur puan aldım bu sene obpim ortalama bir Anadolu lisesine yetiyordu fakat ailem o liseyi istemedi çevresi v.s ama bu sene puanlar yüksek olduğundan iyi olanlar o liseye gidiyor dedim ama dinlemediler beni meslek lisesine yazdırdilar ve benden üniversitiye gitmemi istiyorlar dershaneye yazıldım. Bende onlara orada üni kazanmam zor nakil ile Anadolu lisesine geçeyim dedim çalışan çocuk her yerde çalışır dediler. Not ortalamam 90 Meslek Lisesinde elektrik bölümünü yazicam Eylül ayında bölüm tercihi oluyormuş size sorum düzenli ve dershane ile Meslek Lisesinde n üni kazanılir mi? Yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler. Bu arada ben ve ailem elektrik mühendisliği bölümünu kazanmami istiyorlar. Bunun için ne gibi yol çizmeliyim
Evet, kazanılır.
Bir arkadaşım Meslek Lisesi mezunuydu ve birincilik kontenjanı ile Hukuk Fakültesine yerleşti bu yıl. Olmayacak şeyler değil, ama özverili çalışma gerekiyor.

KeepHyper

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
133
İsim
Ömer Alp Yurdakul
hocam hiç ama hiç çalışmadan 2 senelik işletme kazandım eğer çalışsaydım daha yüksek bölüm garanti kazanırdım.
Hocam meslek lisesinden işletme kazanıp arkadaşı da aynı yola sürüklemeye çalışmak çok yazık,işletme kazanılıp da övünülecek bir bölüm değil

wolvesina

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,365
İsim
Arda Gezer
Merhaba arkadaşlar lgsye çalışmadığım dan 320 küsur puan aldım bu sene obpim ortalama bir Anadolu lisesine yetiyordu fakat ailem o liseyi istemedi çevresi v.s ama bu sene puanlar yüksek olduğundan iyi olanlar o liseye gidiyor dedim ama dinlemediler beni meslek lisesine yazdırdilar ve benden üniversitiye gitmemi istiyorlar dershaneye yazıldım. Bende onlara orada üni kazanmam zor nakil ile Anadolu lisesine geçeyim dedim çalışan çocuk her yerde çalışır dediler. Not ortalamam 90 Meslek Lisesinde elektrik bölümünü yazicam Eylül ayında bölüm tercihi oluyormuş size sorum düzenli ve dershane ile Meslek Lisesinde n üni kazanılir mi? Yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler. Bu arada ben ve ailem elektrik mühendisliği bölümünu kazanmami istiyorlar. Bunun için ne gibi yol çizmeliyim
Okuduğun her lise Üniversite sınavı konusunda yetersiz kalıcaktı zaten kafana dert olmasın kendin çalış sakın uzun süre ara verme ve üzme kendini bu konu ile zaten iş 2 türlüde sende biticek

Hamster

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
520
İsim
Yiğit Demir
Tabii ki kazanılır fakat lisans kazanman çok çalışman lazım, bende sağlık meslek lisesi mezunuyum ve şuan Uludağ üniversitesi bilgisayar programcılığını kazandım. Diyeceğim şu, güzel bir lisans bölümü kazanman için şimdiden çalışman lazım.

Ratorest

80+ Silver
Hocam meslek lisesinden işletme kazanıp arkadaşı da aynı yola sürüklemeye çalışmak çok yazık,işletme kazanılıp da övünülecek bir bölüm değil
Şimdi babama söyledim naklimi Anadolu lisesine geçeyim diye hayır dedi kızdı :D:D

Onurkotlutok05

80+ Gold
Çalışırsan neden olmasın :D

Yasinko

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
53
İsim
Yasin Kıran
Dostum öncelikle istedikten ve çabaladıktan sonra herşeyi başarabilirsin. Kuzenim meslek lisesi otomobil bölümü mezunu, şuan otomotiv mühendisliği okuyor. Fakat senin durumunda hangi bölümü istediğin çok önemli. Mesela sen elektrik bölümünden devam edeceğim diyorsan üniversite sınavında barajı geçtiğin takdirde eğer herhangi bir elektrik bölümüne gidersen normal anadolu lisesi öğrencisinin aldığı ek puanın 2 katını falan alabiliyorsun, yani eğer bölümün üzerinden devam edeceksen meslek lisesine de biraz odaklan ama dershaneyi salma. :) Fakat ben hukuk, tıp okuyacağım diyorsan 'tabii ki mümkün' dershaneye ağırlık ver. Ve hiçbir şeyi kendinden üstün görme, hayatında başarılar..

Ratorest

80+ Silver
Dostum öncelikle istedikten ve çabaladıktan sonra herşeyi başarabilirsin. Kuzenim meslek lisesi otomobil bölümü mezunu, şuan otomotiv mühendisliği okuyor. Fakat senin durumunda hangi bölümü istediğin çok önemli. Mesela sen elektrik bölümünden devam edeceğim diyorsan üniversite sınavında barajı geçtiğin takdirde eğer herhangi bir elektrik bölümüne gidersen normal anadolu lisesi öğrencisinin aldığı ek puanın 2 katını falan alabiliyorsun, yani eğer bölümün üzerinden devam edeceksen meslek lisesine de biraz odaklan ama dershaneyi salma. :) Fakat ben hukuk, tıp okuyacağım diyorsan 'tabii ki mümkün' dershaneye ağırlık ver. Ve hiçbir şeyi kendinden üstün görme, hayatında başarılar..
Tavsiyen için teşekkürler :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,620
Üyeler
164,882
Son üye
Luxyah
Top Bottom