Bana kalırsa şu dönemde üniversite okumak fazla abartılıyor. Meslek okumak daha avantajlı. Nedenine gelecek olursak. Staj denen şey aslında tecrübeyi kazandırıyor. Aynı zamanda stajyer olarak işe başlayınca özel sektörde kontağın oluyor. Yani kapı kapıyı açıyor. Öte yandan üniversite mezunu olup deneyimi olmadığı için insanlar iş bulmakta çok zorlanıyor. Keşke biri beni yönlendirseydi de o üniversiteye gitmek yerine meslek lisesinde okusaydım diyorum. Şuan mezunum ve hala iş hayatına giremedim. KPSS'ydi mükakattı uğraşmam gerekiyor. Ben senin aynı hatayı yapmanı istemiyorum. Üniversite okuayacaksan bile meslek lisesinde güzel bir staj ile başlamanı, işi seversen o iş üzerine ikinci öğretim okumanı tavsiye ediyorum.
Öte yandan kız kardeşim bir meslek lisesi mezunu. Şuanda asgari ücret bile olsa bir maaşla çalışıyor. İşini seviyor ve aynı zamanda üniversite okumak istiyor. Ona yukarıda da bahsettiğim ikinci öğretim bir üniversiteyi tavsiye ettim. Özel bir üniversitede( her ne kadar okulların kapanacağını ve parasının boşa gideceğini düşünsemde) okumasını önerdim. Şuan baya bildiğin hayata karşı bir üniversite mezunundan 2-0 önde başlamış bulunmakta. Ben üniversite mezunuyum işsizim, o ise sevdiği işi asgari ücretlede olsa yapıyor. Bu demek değildir ki hep asgari ücret alacaksın. Hayır şuanda mali müşavir olmak istiyor ve önünde hiç engel yok.