Meslek lisesi bana üniversite kazandırır mı ve Bağcılar meslek hakkında sorum

Hangi liseden mezun olmuştunuz hocam?
Birde Bağcılar meslek kazanırır mı sizce bir kabataslak bakabilimisiniz benim için
Eskişehir Sabiha Gökçen. Üniversite kazanmak tamamen senle alakalı bir şey. Ayrıca bildiğim kadarıyla senin lisende THY'de staj yapma fırsatı var, yerinde olsam üniversite yerine THY'ye girmeye çalışırım.

Hocam adı üstünde, "meslek lisesi"
Burada meslek öğretiyorlar insanlara
Tabii ki üniversite olur ama lisede seçtiğin meslek üzerine oluyor genelde

Lise sınavında kötü yapıp buraya düşmüş biri tabii iyi bir bölüme girebilir ama çok nadir

Hocam adı üstünde, "meslek lisesi"
Burada meslek öğretiyorlar insanlara
Tabii ki üniversite olur ama lisede seçtiğin meslek üzerine oluyor genelde

Lise sınavında kötü yapıp buraya düşmüş biri tabii iyi bir bölüme girebilir ama çok nadir
Lgsde 328 aldım yüksek değil ama kötü diyemem kendi açımdan uçak bakım alanı 350yle alıyor zaten

Kazanman çok zor ama imkansız değil. Okulunun giriş puanına bağlı. 50 puanlık meslek lisesi ile 70 puanlık meslek lisesinin farkları var.

biz okula başlayınca hoca meslek lisesinde Üniversite kazanmanın çok zor olduğunu söylemişti.

Bu tamamen senin çalışmana ve isteğine bağlı.

Kazanman çok zor ama imkansız değil. Okulunun giriş puanına bağlı. 50 puanlık meslek lisesi ile 70 puanlık meslek lisesinin farkları var.

biz okula başlayınca hoca meslek lisesinde Üniversite kazanmanın çok zor olduğunu söylemişti.
Teknik bölümüde olduğumu yeni öğrenmem dışında bir sorun yok fark ediyor mu

Bana kalırsa şu dönemde üniversite okumak fazla abartılıyor. Meslek okumak daha avantajlı. Nedenine gelecek olursak. Staj denen şey aslında tecrübeyi kazandırıyor. Aynı zamanda stajyer olarak işe başlayınca özel sektörde kontağın oluyor. Yani kapı kapıyı açıyor. Öte yandan üniversite mezunu olup deneyimi olmadığı için insanlar iş bulmakta çok zorlanıyor. Keşke biri beni yönlendirseydi de o üniversiteye gitmek yerine meslek lisesinde okusaydım diyorum. Şuan mezunum ve hala iş hayatına giremedim. KPSS'ydi mükakattı uğraşmam gerekiyor. Ben senin aynı hatayı yapmanı istemiyorum. Üniversite okuayacaksan bile meslek lisesinde güzel bir staj ile başlamanı, işi seversen o iş üzerine ikinci öğretim okumanı tavsiye ediyorum.

Öte yandan kız kardeşim bir meslek lisesi mezunu. Şuanda asgari ücret bile olsa bir maaşla çalışıyor. İşini seviyor ve aynı zamanda üniversite okumak istiyor. Ona yukarıda da bahsettiğim ikinci öğretim bir üniversiteyi tavsiye ettim. Özel bir üniversitede( her ne kadar okulların kapanacağını ve parasının boşa gideceğini düşünsemde) okumasını önerdim. Şuan baya bildiğin hayata karşı bir üniversite mezunundan 2-0 önde başlamış bulunmakta. Ben üniversite mezunuyum işsizim, o ise sevdiği işi asgari ücretlede olsa yapıyor. Bu demek değildir ki hep asgari ücret alacaksın. Hayır şuanda mali müşavir olmak istiyor ve önünde hiç engel yok.

Geri