Neler Yeni

Yardım Metamask hesabım çalındı

zerolite

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,350
İsim
Mertcan
İlgilendiği Kategoriler
Kripto
Arkadaşlar, NFT projesi yapıyordum ve bunu tanıtmak için openseanin discorduna girdim orda tanıtım kanalları var attım sonra adminin adı ve # ile biri yazdı gittim kontrol ettim dedim harbi aynı, sonra bu bana taklit bir proje yapıyorsunuz vs dedi. Bende cryptopunk çizim tarzıyla pixel art yapıyordum dedim sanırım ondan. Bana site atıp cüzdan doğrulaması yap dedi, siteyi de güzel yapmış discord adını ve cüzdan adresini bağlıyorsun. Sonra ilerledim kurtarma kelimelerini istedi lan dedim bi b*k var ama o kadarda uğraştık hesap silinmesin dedim gittim yine kontrol ettim harbi isim adminin isimle aynı gittim verdim. Bu discord 1 tane fazladan boşluk koyunca aynı ismi almaya olanak sağlıyor hemde aynı # ile bu adam benim Metamask hesabını aldı içinde para vs yoktu zatende bu NFT projesini başka hesaba taşıdım şimdi asıl sorum bu benim hesapla bir yapabilir mi ?

Borsa Kaplanı

80+ Gold
En İyi Cevap
2
yapamaz kardes, nft falan ugrasma reis belli o isler sanna gelmez

bythmn

80+ Gold
En İyi Cevap
1
En çok bilinen scam durumlardan biri. Bana her gün onlarca benzer mesaj geliyor. Konuya çok hakim değilseniz bilgi edinmeden girişmeyin. Neyse ki cüzdan da bir şey yokmuş. O cüzdandan umudu kesin, herhangi bir işlem de yapmayın.

olci53

80+ Bronze
o cüzdana para attıkca büyük ihtimal otomatik olarak dolandıran kişinin hesaba gidecektir, başka hesap açın

o1FeliX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Görkem Fidan
Hocam bu oltalama ve fake siteyi nasıl yiyebildiniz. bu konu hakkında bir çok kez diyoruz uyarıyoruz

Borsa Kaplanı

80+ Gold
En İyi Cevap
2
1647608444458.png

zerolite

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,350
İsim
Mertcan
İlgilendiği Kategoriler
Kripto
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam bu oltalama ve fake siteyi nasıl yiyebildiniz. bu konu hakkında bir çok kez diyoruz uyarıyoruz
hocam uykuluydum saat 5.30 civarı falandı, o kadar kontrol etmeme rağmen scam'e düşmek beni üzdü. Ancak siteyide support.metamask.com tarzında almış yani neredeyse birebir site. içinde para yoktu zaten o yüzden pekte takmıyorum, tek beni uğraştıran kısım NFT projesindeki bütün NFT avatarları başka bir opensea hesabına taşımak oldu.
Mesaj otomatik birleştirildi:

En çok bilinen scam durumlardan biri. Bana her gün onlarca benzer mesaj geliyor. Konuya çok hakim değilseniz bilgi edinmeden girişmeyin. Neyse ki cüzdan da bir şey yokmuş. O cüzdandan umudu kesin, herhangi bir işlem de yapmayın.
yeni açtım zaten, pek kullandığım bir app değil metamask sadece bu NFT işi için ve metaverse etkinliklerine katılmak için kullanıyordum.

bythmn

80+ Gold
En İyi Cevap
1
hocam uykuluydum saat 5.30 civarı falandı, o kadar kontrol etmeme rağmen scam'e düşmek beni üzdü. Ancak siteyide support.metamask.com tarzında almış yani neredeyse birebir site. içinde para yoktu zaten o yüzden pekte takmıyorum, tek beni uğraştıran kısım NFT projesindeki bütün NFT avatarları başka bir opensea hesabına taşımak oldu.
Mesaj otomatik birleştirildi:

yeni açtım zaten, pek kullandığım bir app değil metamask sadece bu NFT işi için ve metaverse etkinliklerine katılmak için kullanıyordum.
Anladım başka cüzdanla devam edebilirsin. Ama bence temiz bir format at PCye öyle devam et edeceksen.

zerolite

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,350
İsim
Mertcan
İlgilendiği Kategoriler
Kripto
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Anladım başka cüzdanla devam edebilirsin. Ama bence temiz bir format at PCye öyle devam et edeceksen.
Format'in sebebini öğrenebilir miyim ? Herhangi bir program dosya vb yazılım indirmedim. Sorumu agresif algılamayın önemli dosyalar ve klasörler var. Bir program vb indirmeden sorun teşkil eder mi ?

bythmn

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Format'in sebebini öğrenebilir miyim ? Herhangi bir program dosya vb yazılım indirmedim. Sorumu agresif algılamayın önemli dosyalar ve klasörler var. Bir program vb indirmeden sorun teşkil eder mi ?
Yok agresif algılamadım. Format deme sebebim aynı yöntemle başka birinin başına benzer bir olay gelmişti. Klon siteye bilgilerini girdikten sonra site otomatik bir dosya indirmişti o da diğer cüzdanlarının patlamasına sebep oldu. Herhangi bir şey indirmediyseniz sorun olmayabilir ama siz farkında olmadan arkaplanda olmuş da olabilir. Ben garanti olsun diye söyledim tedbir amaçlı. PCniz mac değilse windowsun korumaları bu konular hakkında biraz zayıf kalıyor.

zerolite

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,350
İsim
Mertcan
İlgilendiği Kategoriler
Kripto
Yok agresif algılamadım. Format deme sebebim aynı yöntemle başka birinin başına benzer bir olay gelmişti. Klon siteye bilgilerini girdikten sonra site otomatik bir dosya indirmişti o da diğer cüzdanlarının patlamasına sebep oldu. Herhangi bir şey indirmediyseniz sorun olmayabilir ama siz farkında olmadan arkaplanda olmuş da olabilir. Ben garanti olsun diye söyledim tedbir amaçlı. PCniz mac değilse windowsun korumaları bu konular hakkında biraz zayıf kalıyor.
Kaspersky ile tarama gerçekleştireceğim sağolasın.

Top Bottom