Hocam 75 veya 100 olsa yeter diye düşünüyorum oyun oynamıyorum özellikle yazı okuduğum için gözlerimi yormasın bide internette gezinme ile film izleme için düşünüyorum.Çözünürlük olarak ne düşünüyorsun?
Sorunda orda bende hiç anlamıyorum bana yardımcı olursanız sevinirim.O zaman iş monitör ü alacaksın agam 4k 75hz yeterli olur
Çözünürlük dediğim 1080p 2k ve 4k oluyor.Hocam 75 veya 100 olsa yeter diye düşünüyorum oyun oynamıyorum özellikle yazı okuduğum için gözlerimi yormasın bide internette gezinme ile film izleme için düşünüyorum.
Yazdığım uzun yazıyı okursanız anlayabilir siniz.Sorunda orda bende hiç anlamıyorum bana yardımcı olursanız sevinirim.
Hocam kusura bakma burayı atlamışım, benim işlemci intelin baya eski bi model tam adını bilmiyorum ama ekran kartı Nvidia gforc 1050 ti benim masa üstü 1950.1080, ram 8 gb, anakart asus P5P43TD/USB3. Yardımların için teşekkür ederim.Çözünürlük olarak ne düşünüyorsun?
Çok fazla dizi, film, video izliyor isen paneli IPS seçmen senin için daha uygun olur. Eğer rekabetçi (FPS) odaklı oyunlar oynuyor isen va panel almalısın, oynamıyor isen 144hz bir monitör rahatlıkla işini görecektir.bu arada 144 hz ile FPS de de akıcı bir şekilde oynayabilirsin yanlış anlama.
Bilgisayarın için kaç piksel yani [ 1920x1080, 2560x1440 yani 2k, 33840x2160 yani 4k ] uygun olan çözünürlük ayarını seçmelisin. Bunun içinde işlemci ve ekran kartını buraya yazmalısın. Eğer yanlış bir çözünürlükteki monitörü alırsan darboğaz yapar yani sisteminde takılmalar olur.
O zaman ucuz 1080p çözünürlükte bir monitör alabilirsin. Bilgisayarı yenilenmeyi düşünüyor isen (va) panel öneririm ekstra masraf olmaması için.Hocam kusura bakma burayı atlamışım, benim işlemci intelin baya eski bi model tam adını bilmiyorum ama ekran kartı Nvidia gforc 1050 ti benim masa üstü 1950.1080, ram 8 gb, anakart asus P5P43TD/USB3. Yardımların için teşekkür ederim.
merhabalar bende VA 2 k ve ips 2k monitör arasında kaldım VA yı artık kimse önermiyor İPS inde fazla ışık sızması oluyo tavsiyeniz var mıdır 7 9 k arasında bir monitör içinO zaman ucuz 1080p çözünürlükte bir monitör alabilirsin. Bilgisayarı yenilenmeyi düşünüyor isen (va) panel öneririm ekstra masraf olmaması için.
Bu arada eğer bilgisayarı yenileyip gene 1080p monitör kullanacaksan IPS panel seçmelisin ama dersen ben üst seviye PC toplayacağım, 2k monitör alman gerekeceği için va öneriyorum.
Kendim ips 2k kullanıyorum. Memnunum.merhabalar bende VA 2 k ve ips 2k monitör arasında kaldım VA yı artık kimse önermiyor İPS inde fazla ışık sızması oluyo tavsiyeniz var mıdır 7 9 k arasında bir monitör için
Hocam va panelleri daha mı ucuz oluyor.O zaman ucuz 1080p çözünürlükte bir monitör alabilirsin. Bilgisayarı yenilenmeyi düşünüyor isen (va) panel öneririm ekstra masraf olmaması için.
Bu arada eğer bilgisayarı yenileyip gene 1080p monitör kullanacaksan IPS panel seçmelisin ama dersen ben üst seviye PC toplayacağım, 2k monitör alman gerekeceği için va öneriyorum.
Evet genellikle daha pahalı oluyor, ama markaya göre değişiklik gösterebilir.Hocam va panelleri daha mı ucuz oluyo