Neler Yeni

Mevcut Sistemimi Satıp Yeni Sistem Toplayacağım

Emirkanyvs

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
592
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Sizler için hazır sistem araştırıp, öneri de bulunabilmem için etiketleyebilirsiniz.
Instagram
Emirkanyvs
Herkese merhabalar, günaydınlar.

Mevcut sistem;
Ryzen 5 5600x stok fan,
Asus Dual RX 6650 XT,
Asus B450M Dragon,
Goodram 2x8 16 gb 3200 mhz cl 16,
Kingston Nv2 1 tb ssd,
Rampge Platino 600w,

Yeni sistem düşündüğüm parçalar;
Ryzen 5 7500f Dark Freezer x123,
Asrock RX 6700 XT,
Biostar B650MP-E (Asus B650M-R yada K, MSI PRO B650M-P.),
GSkill 6000 mhz cl 36 ( 6000mhz ve cl değeri
düşük ram önerisi alabilirim.),
Adata Legend gen3 1 tb ssd,
XPG K Mesh Kyber 750w 80+ Gold.

Bağzı parçalar 0 bağzısı 2. el olucak. Size danışmak istediğim konu bütçe çok çok kısıtlı ve bildiğiniz kriterlere uygun ya da az bucuk daha düşük f/p ürünleri paylaşmanızı istememdir. Ayrıca eliniz de 2. el ürünler olur satmak istersiniz iletişime geçebilirsiniz. Özellikle ekran kartı tarafında. Fakat rica ediyorum RX 6700 XT ekran kartından çok düşük modeller tavsiye etmeyelim. Sebebi ise RX 6650 XT'den daha yüksek bir kart olması lazım alacağım yeni sistemde. Bir de hiç incelemedim RX 6700 VE 6650 arasında ki fark kayda değer mi ?

Üstad saygılar @Bünyamina.

Dahası  
Reaksiyon skoru
226
İsim
Melih Baygör
ram 6000 cl30 tercih edersen daha iyi olur. işlemci, ram, anakart üçlüsünü satman daha mantıklı olur gibi, seçtiğin parçalar ile mevcut parçaların arasında çok fark yok. Ekran kartı olarak 2.el 6900xt öneririm. ssd için de gen4 yapman bence daha doğru olur. modern sisteme gen4 yakışır. işlemci olarak ben olsam 7600 tercih ederim. dahili ekran kartı olması bence avantaj, fiyat farkı çok değil.

Emirkanyvs

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
592
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Sizler için hazır sistem araştırıp, öneri de bulunabilmem için etiketleyebilirsiniz.
Instagram
Emirkanyvs
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ram 6000 cl30 tercih edersen daha iyi olur. işlemci, ram, anakart üçlüsünü satman daha mantıklı olur gibi, seçtiğin parçalar ile mevcut parçaların arasında çok fark yok. Ekran kartı olarak 2.el 6900xt öneririm. ssd için de gen4 yapman bence daha doğru olur. modern sisteme gen4 yakışır. işlemci olarak ben olsam 7600 tercih ederim. dahili ekran kartı olması bence avantaj, fiyat farkı çok değil.
Ram de dediğinize katılıyorum ancak dediğim gibi bütçe çok kısıtlı. İşlemci, ram, anakart satıp yenisini alma gibi bir durumum söz konu değil. Çünkü hem satılacağına inancım yok hem de daha uyguna satmak zorunda kalırım. Ekran kartı olarak önerdiğiniz ekran kartını tabi ki isterim fakat dediğim gibi bütçe çok kısıtlı 😄. Ssd 2. el fiyatları ne yazık ki sıfır fiyatlarına çok yakın. Bende bulduğum en uygun ama üzmeyecek bir ssd arayışına girdim, bulduğum ssd de yazmış olduğum ssd. 7600 işlemci için ise öneriniz için teşekkürler. Fakat 7500f arasında performans farkı olmayışı ve gene maaalesef bütçe kısıtlı oluşundan dolayı ona çıkartamam bütçemi. Değerli yorumların için teşekkür ediyorum 😇.

Dahası  
Reaksiyon skoru
226
İsim
Melih Baygör
rica ederim hocanm sistemin malesef ekran kartı limitli. daha önce 6700xt kullanan bir olarak söyleyebilirim ki 6650xt ile 6700xt arasında çok aşırı bir fark yok en azından 6800xt almanı tavsiye ederim. ikinci bir öneri olarakta, işlemciyi satıp 5700x3d alabilirsin. kolay gelsin.

Bünyamina

80+ Platinum
Mevcut sistemin iyi ya. Bence hiç böyle bir şey yapmana gerek yok.

Emirkanyvs

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
592
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
Emirkanyvs

Bünyamina

80+ Platinum
Hocam açıkcası işin biraz da ticaretine giriyim diyorum. O yüzden böyle bir şey yapıyorum. Yoksa sistem yetiyor zaten bana.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Mesajının bildirimi düşmemiş bu arada.
Yani ticaret şöyle olur ya çok ucuza alman lazım ya da mesela 9 taksit peşin fiyatına işlemci ram anakart alacaksın ki değsin. 6650xt den en az benim düşüncem 6800xt gibi bir karta geçmen lazım. İşlemci ram anakart tarafında sorun yok.
Arada oluyor mesajın düşmemesi nedenini bilmiyorum bende.

Emirkanyvs

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
592
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
Emirkanyvs
Yani ticaret şöyle olur ya çok ucuza alman lazım ya da mesela 9 taksit peşin fiyatına işlemci ram anakart alacaksın ki değsin. 6650xt den en az benim düşüncem 6800xt gibi bir karta geçmen lazım. İşlemci ram anakart tarafında sorun yok.
Arada oluyor mesajın düşmemesi nedenini bilmiyorum bende.
Bu takasa girdiğim de cebimden para çıkmayacak ama. Sattığım sistemin parasıyla alacağım tüm bu parçaları. Gene de olumsuz diyorsan senin düşünceni dinleyeyim hocam :).

Bünyamina

80+ Platinum
Bu takasa girdiğim de cebimden para çıkmayacak ama. Sattığım sistemin parasıyla alacağım tüm bu parçaları. Gene de olumsuz diyorsan senin düşünceni dinleyeyim hocam :).
DDR5 e geçmek istersen bak ona bir şey diyemem. Uyguna işlemci anakart ramı kapatırsan süper olur fakat ekran kartını elleme bence gayet iyi. Sistemlerimiz benzer performans gösteriyor. 1080p için on numara sistem diyebilirim. Umarım faydalı olmuştur. 😄

Emirkanyvs

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
592
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
Emirkanyvs
DDR5 e geçmek istersen bak ona bir şey diyemem. Uyguna işlemci anakart ramı kapatırsan süper olur fakat ekran kartını elleme bence gayet iyi. Sistemlerimiz benzer performans gösteriyor. 1080p için on numara sistem diyebilirim. Umarım faydalı olmuştur. 😄
O zaman hiç ellemiyom 😄. Vakti gelince DDR5'e geçeriz madem. Teşekkürler dost.

Bünyamina

80+ Platinum
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,022,304
Üyeler
161,981