Rehber Microsoft Edge Nasıl Kaldırılır

TeknoPiyon

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Reaksiyon skoru
4,569
Merhaba donanım arşivi forum sakinleri sizlere bugün MİCROSOFT EDGE nasıl kaldırılır ondan bahsedicem ilk önce şundan bahsediyim:

tamamen kazımak mümkün değil fakat EDGE yi kaldırmanın bir yolu mevcut , tabii bazıları neden edgeyi kaldırmak isteyelim diye düşünebilir , bunun için çok farklı sebepler olabilir , internette yaptığımız küçük araştırmada gördüğümüz kadarı ile EDGE kullanıcılar tarafından pek sevilmiyor bunun sebeplerinden bazıları :

- Sistemde sürekli geri planda çalışıp bir ajan gibi davranması
- Kullanıcıya hemen hemen hiç kişiselleştirme seçeneği sunamaması sadece işyerleri için olan Enterprise sürümünde bloklanabilmesi ,diğer sürümlerde (Home ve Pro) bu işlemin yapılamaması ve üçüncü parti yazılıma ihtiyaç bırakması

Mİcrosoft EDGE yi Kaldıralım

Bu iş için oldukça küçük bir scriptten faydalanacağız , farklı yerlerde verilen bu scripti Michal Wnuowski kodlamış , scriptin kullanımı oldukça kolay adımların ageçersek:
1. Sayfanın sonundan Gerekli dosyayı indirelim ve zipten çıkartalım sonrasında "Uninstall Edge.cmd" ye sağ tıklayalım ve Yönetici olarak çalıştır diyelim
1613650198538.png

2. Ekranda EDGE kaldırma aşamalarını göreceğiz (üç aşamadır) ve sonucunda "Microsoft EDGE should be Uninstalled" diye bir mesaj belirmesi gerekir
1613650151569.png

3. İşlemi sonlandırmak için bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz , EDGE tarayıcısı sistemden kaldırıldı , fakat görev çubuğundaki simgesi boşluk şeklinde duruyor
1613649639305.png

Buna sağ tıklayın ve görev çubuğundan kaldır deyin fakat sistemin düzgün çalışabilmesi için varsayılan tarayıcınızı Google Chrome , Opera, FireFox yapmayı unutmayın

MicrosoftEdgeUnİnstall
VirüsTotal
DOSYA ŞİFRESİ:D-A

Ekler

• 1613650198538.png
    1613650198538.png
    44.3 KB · Hit: 55
Son düzenleme:
Merhaba donanım arşivi forum sakinleri sizlere bugün MİCROSOFT EDGE nasıl kaldırılır ondan bahsedicem ilk önce şundan bahsediyim:

tamamen kazımak mümkün değil fakat EDGE yi kaldırmanın (Uninstall) bir yolu mevcut , tabii bazıları neden edgeyi kaldırmak isteyelim diye düşünebilir , bunun için çok farklı sebepler olabilir , internette yaptığımız küçük araştırmada gördüğümüz kadarı ile EDGE kullanıcılar tarafından pek sevilmiyor bunun sebeplerinden bazıları :

- Sistemde sürekli geri planda çalışıp bir ajan gibi davranması
- Kullanıcıya hemen hemen hiç kişiselleştirme seçeneği sunamaması sadece işyerleri için olan Enterprise sürümünde bloklanabilmesi ,diğer sürümlerde (Home ve Pro) bu işlemin yapılamaması ve üçüncü parti yazılıma ihtiyaç bırakması

Mİcrosoft EDGE yi Kaldıralım (Uninstall edelim)

Bu iş için oldukça küçük bir scriptten faydalanacağız , farklı yerlerde verilen bu scripti Michal Wnuowski kodlamış , scriptin kullanımı oldukça kolay adımların ageçersek:
1. Sayfanın sonundan Gerekli dosyayı indirelim ve zipten çıkartalım sonrasında "Uninstall Edge.cmd" ye sağ tıklayalım ve Yönetici olarak çalıştır diyelim
Alıntıyı görüntüle
2. Ekranda EDGE kaldırma aşamalarını göreceğiz (üç aşamadır) ve sonucunda "Microsoft EDGE should be Uninstalled" diye bir mesaj belirmesi gerekir
Alıntıyı görüntüle
3. İşlemi sonlandırmak için bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz , EDGE tarayıcısı sistemden kaldırıldı , fakat görev çubuğundaki simgesi boşluk şeklinde duruyor
Alıntıyı görüntüle
Buna sağ tıklayın ve görev çubuğundan kaldır deyin fakat sistemin düzgün çalışabilmesi için varsayılan tarayıcınızı Google Chrome , Opera, FireFox yapmayı unutmayın

MicrosoftEdgeUnİnstall
VirüsTotal
DOSYA ŞİFRESİ:D-A
Güzel olmuş eline sağlık kaydettim yapacağım

Güzel rehber ama en iyi tarayıcıyı neden kaldırıyorsunuz?
dediğim gibi sürekli arka planda çalışıyor ve ajan gibi duruyor sadece bu ile kalsa yetmiyor hiçbir ekleştirme gibi birşeye sahip değil sen izin vermesen bile pdf leri otomatik olarak açıyor buda şüphelendiriyor kaldırmak isteyenler içi yapılmış bir rehber

Microsoft Edge zaten üzgün. Birde o öyle boş boş dururken silmek mi?

Edge kullanıyorum çok memnunum

Onu yeni duydum bende baya zoruma gitti ben şuanlık gx kullanıyorum çoğu yer işaretim fln orda diye ama geçeceğim başkasına en yakın zamanda edge dılında ne önerirsiniz

Geri