Milföy Hamurundan Pizza Tarifi

Furkyyy

80+ Platinum
Katılım
16 Ağustos 2020
Mesajlar
15,027
En İyi Cevap
9
Reaksiyon skoru
19,097
Herkese selam dostlar, bu gün sizlere evde yapabileceğiniz bir pizza tarifi vereceğim. Yapımı birazcık uğraştırıyor. Lakin çok fazla değil. Aslında tarif basit. Neyse şimdi malzemeleri tanıtıp tarifin yapılışına geçelim!

Malzemelerimiz;
1 Paket Milföy Hamuru
Salça
Kekik
Tuz
Nane de atabilirsiniz. Seçenek olarak ekledim.
İsteğe bağlı olduğu kadar sucuk
İsteğe bağlı olduğu kadar salam
İsteğe bağlı olduğu kadar sosis
Kırmızı biber
Yeşil biber
Ve rendelenmiş kaşar peyniri (Mozarella ne arasın bizde değil mi :P tabi isteğe bağlı mozarella da kullanılabilir. Bu tamamen yapacak kişinin ve bütçesinin tercihi.)

Şimdi tarifin yapılışına geçelim;

Öncelikle milföy hamurlarımızı çözdürmemiz gerekiyor. Akabinde ise salçalı sosumuzu hazırlayacağız.

Sos tarifi;
Salçayı bir kaseye ekliyoruz. Üzerine yukarıda söylediğim kekik, nane ve tuzu ekliyoruz. Sizin salçanız tuzlu ise ekstradan tuz eklemesi yapmanıza gerek yok. Sonrasında salçamızı biraz açacağız. Bunun için su eklemesi yapıyoruz. Sos ne çok cıvık ne de çok katı olacak. Tam ortasını tutturun. Hamura sürülebilir kıvamda olsun yani. Hatta bununla bile uğraşmayabilirsiniz. Gidip marketten domates sosu temin edebilirsiniz. Ben her şeyi evden yaptırma taraftarıyım. Dışarıya pek güvenmiyorum.

Sosu hazırladık. Şimdi sosu hamura sürüyoruz. Bu işlemden önce hamurun alt tabakasına bir çatal yardımı ile delikler açarsanız sos hamurun iyice içine işleyecektir.
Akabinde sosu sürdükten sonra üzerine sırasıyla malzemelerimizi ekliyoruz. Kişiye bağlı istediğini önce ekleyebilir. Ben burada size bir tarif vermiyorum. İlk önce neyi eklemek isterseniz onu eklersiniz. ^^
Bu işlemi de tamamladıktan sonra geriye kalan tek iş fırına vermek. Fırını ben altlı üstlü 200 derece olacak şekilde ayarladım. Tam dakikayı kestiremiyorum. Siz ara ara kontrol edin bir iki dakika arayla. Yanmamasına özen gösterin.

Evet sevgili dostlarım tarifim buraya kadardı. Aşağıya resimleri ekleyeceğim. Lakin ben şu an tarifi denemedim. O yüzden internetten alıntı yapacağım resimleri. Umarım tarifi beğenirsiniz. Herkese afiyet olsun diyorum.
1614348217888.png

Benim önerdiğim tarif bu şekilde. Lakin üzerinde domates ve fesleğen eklemedim. Ha isterseniz bunun mini boyutunu da yapabilirsiniz. Onun için ise milföy hamurunu ortadan ikiye kesmeniz yeterli olacaktır. Mini boyutunu da ekliyorum;
1614348297311.png

Bu da mini boyutu. Ben her iki türlüsünü de seviyorum.
Evet dostlarım keyifli okumalar dilerim. ^^
 
Bende acıkmıştım gidem de domatesli ekmek yiyem
 
Pizza mizza dinlemem ben türküm lahmacun gömerim diyen arkadaşlar için aynısının lahmacun versiyonu :
 
rendelenmiş kaşar peyniri (Mozarella ne arasın bizde değil mi :p tabi isteğe bağlı mozarella da kullanılabilir. Bu tamamen yapacak kişinin ve bütçesinin tercihi.)
Öncelikle konu için teşekkür ederim. Mozzarella peyniri normal kullanılan kaşar peynirine göre daha geç donar. Daha akışkandır. Bulabilirseniz mutlaka mozzarella peyniri kullanın.
 
Öncelikle konu için teşekkür ederim. Mozzarella peyniri normal kullanılan kaşar peynirine göre daha geç donar. Daha akışkandır. Bulabilirseniz mutlaka mozzarella peyniri kullanın.
Ben teşekkür ederim.
 
Elinize sağlık tüm malzemeler evde var akşam yemeği olarak yapıcam şimdi
 
Herkese selam dostlar, bu gün sizlere evde yapabileceğiniz bir pizza tarifi vereceğim. Yapımı birazcık uğraştırıyor. Lakin çok fazla değil. Aslında tarif basit. Neyse şimdi malzemeleri tanıtıp tarifin yapılışına geçelim!

Malzemelerimiz;
1 Paket Milföy Hamuru
Salça
Kekik
Tuz
Nane de atabilirsiniz. Seçenek olarak ekledim.
İsteğe bağlı olduğu kadar sucuk
İsteğe bağlı olduğu kadar salam
İsteğe bağlı olduğu kadar sosis
Kırmızı biber
Yeşil biber
Ve rendelenmiş kaşar peyniri (Mozarella ne arasın bizde değil mi :p tabi isteğe bağlı mozarella da kullanılabilir. Bu tamamen yapacak kişinin ve bütçesinin tercihi.)

Şimdi tarifin yapılışına geçelim;

Öncelikle milföy hamurlarımızı çözdürmemiz gerekiyor. Akabinde ise salçalı sosumuzu hazırlayacağız.

Sos tarifi;
Salçayı bir kaseye ekliyoruz. Üzerine yukarıda söylediğim kekik, nane ve tuzu ekliyoruz. Sizin salçanız tuzlu ise ekstradan tuz eklemesi yapmanıza gerek yok. Sonrasında salçamızı biraz açacağız. Bunun için su eklemesi yapıyoruz. Sos ne çok cıvık ne de çok katı olacak. Tam ortasını tutturun. Hamura sürülebilir kıvamda olsun yani. Hatta bununla bile uğraşmayabilirsiniz. Gidip marketten domates sosu temin edebilirsiniz. Ben her şeyi evden yaptırma taraftarıyım. Dışarıya pek güvenmiyorum.

Sosu hazırladık. Şimdi sosu hamura sürüyoruz. Bu işlemden önce hamurun alt tabakasına bir çatal yardımı ile delikler açarsanız sos hamurun iyice içine işleyecektir.
Akabinde sosu sürdükten sonra üzerine sırasıyla malzemelerimizi ekliyoruz. Kişiye bağlı istediğini önce ekleyebilir. Ben burada size bir tarif vermiyorum. İlk önce neyi eklemek isterseniz onu eklersiniz. ^^
Bu işlemi de tamamladıktan sonra geriye kalan tek iş fırına vermek. Fırını ben altlı üstlü 200 derece olacak şekilde ayarladım. Tam dakikayı kestiremiyorum. Siz ara ara kontrol edin bir iki dakika arayla. Yanmamasına özen gösterin.

Evet sevgili dostlarım tarifim buraya kadardı. Aşağıya resimleri ekleyeceğim. Lakin ben şu an tarifi denemedim. O yüzden internetten alıntı yapacağım resimleri. Umarım tarifi beğenirsiniz. Herkese afiyet olsun diyorum.
Alıntıyı görüntüle
Benim önerdiğim tarif bu şekilde. Lakin üzerinde domates ve fesleğen eklemedim. Ha isterseniz bunun mini boyutunu da yapabilirsiniz. Onun için ise milföy hamurunu ortadan ikiye kesmeniz yeterli olacaktır. Mini boyutunu da ekliyorum;
Alıntıyı görüntüle
Bu da mini boyutu. Ben her iki türlüsünü de seviyorum.
Evet dostlarım keyifli okumalar dilerim. ^^
👌🏻 8.5/10 veriyorum. 😛
 
Geri
Top