Minecraft düşük FPS sorunu [ÇÖZÜLDÜ]

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
2,343
Kaç yıldır oynuyorum, geçen gün yeniden başladım bir hayatta kalma oyununa. Saatlerce oynadım, hiçbir sorun yoktu. Şimdi oyun 20-30 FPS'lere düşüyor dünyaya girer girmez. Hiçbir ayarı değiştirmedim, sorunsuz haliyle aynı. V-Sync kapamayı da denedim ama olmadı.

Dünyada biraz gezin düzelecektir dünyaya girer girmez chunklar oluşturulduğu için bilgisayarınıza yük biniyor hele ki PC eski ise bekleme süresi artabilir

Dünyada biraz gezin düzelecektir dünyaya girer girmez chunklar oluşturulduğu için bilgisayarınıza yük biniyor hele ki PC eski ise bekleme süresi artabilir
PC eski değil. Daha öncesinde böyle bir sorun yoktu.

Oyuna girdikten sonra f3 e bas ve sağda harici ekran kartınınmı onboard ekran kartının mı yazdığına bak bazen yeni driver kurunca ekran kartı ayarları sıfırlanıyor böyle olduysa Minecraft ı harici ekran kartına tanıtman gerekiyor

İlk başta mı böyle oluyor yoksa sürekli mi?
Daha önce bu sorun yoktu, direkt sorunuz oynuyordum. Şimdiyse oyuna girer girmez FPS yerlerde ve birkaç dakika beklememe rağmen düzelmedi. Başka oyunlarda sorun yok.

Optifine kurulumu ?
Değilse kurabilirsin baya bir fps boost sağlıyor ve fps i dengeliyor.
Chunkları kısmayı felanda deneyebilirsin.
Oyun genelindemi fps düşük yoksa başta mı?
Başta ise biraz gezin düzelicektir.

Oyuna girdikten sonra f3 e bas ve sağda harici ekran kartınınmı onboard ekran kartının mı yazdığına bak bazen yeni driver kurunca ekran kartı ayarları sıfırlanıyor böyle olduysa Minecraft ı harici ekran kartına tanıtman gerekiyor
PC'de hiçbir şeyi değiştirmedim diyorum. Oyunu bozacak ya da ayarları değiştirecek bir şey yapmadım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Optifine kurulumu ?
Değilse kurabilirsin baya bir fps boost sağlıyor ve fps i dengeliyor.
Chunkları kısmayı felanda deneyebilirsin.
Oyun genelindemi fps düşük yoksa başta mı?
Başta ise biraz gezin düzelicektir.
Dostum diyorum ki oyun hep böyle değildi, bu akşam oldu nedense.

Daha önce bu sorun yoktu, direkt sorunuz oynuyordum. Şimdiyse oyuna girer girmez FPS yerlerde ve birkaç dakika beklememe rağmen düzelmedi. Başka oyunlarda sorun yok.
Ayarlarıda değişmemişsiniz anlamadım yani ne olabilirki zaten java oynuyorsanız optimizasyon sorunuda var ama ilk sorun yaşamadınız sonra sorun yaşadınız acaba arkada başka şeyler mi çalışıyordu acaba

Ayarlarıda değişmemişsiniz anlamadım yani ne olabilirki zaten java oynuyorsanız optimizasyon sorunuda var ama ilk sorun yaşamadınız sonra sorun yaşadınız acaba arkada başka şeyler mi çalışıyordu acaba
Yani hiçbir şey yok ki. Ben de anlamadım. Ama Launcher'a girerken biraz sorun yaşadım. İlk başta oturum açamadım, sonra kapatıp açtım birkaç kere Launcher'ı öyle düzeldi. Onunla alakalı olabilir mi?

Oynadığın dünya ile alakası olabilir mi ? Yeni Dünya'da mi önceden oynadığın dünyada mı oynuyorsun
Hep oynadığım dünyada.

Yani hiçbir şey yok ki. Ben de anlamadım. Ama Launcher'a girerken biraz sorun yaşadım. İlk başta oturum açamadım, sonra kapatıp açtım birkaç kere Launcher'ı öyle düzeldi. Onunla alakalı olabilir mi?

Hep oynadığım dünyada.
Olabilir o arada belki birşeylere girmiştir kendi kendine birkaç ayarlama fln mı yaptı garip bir durum

Sürüm fln değiştiniz mi?
Javayı güncellediniz mi?
Pc'yi yeniden başlatıp tekrar dener misiniz?
Herhangi bir mod paketi kurdunuz mu?

Oyun kendi kendine chunk ayarını full'lemiş, 32 yapmış. Neden böyle bir saçmalık yaptı bilmiyorum, chunk'ı geri 12'ye düşürünce çözüldü. Teşekkürler herkese.