bunun için vds (uzak masaüstü) kiralamanız gerekir sizin bilgisayarına her hangi bir yük olmucaktır.birde arkadaşlar arkadaşlarımın arasından nerdeyse kimse bilgisayarını zorlayıp server açmak istemiyor bir server kiraladığımda server başka bir bilgisayardan vb açılsa biz sadece şifresini vb yazıp girsek böyle bir olay varmı
3 gb yeteceğine mein misiniz maksimum 8 9 kişi gireceğiz ama fazla fazla build yapacağız herhangi bir kasma sıkıntı vbbunun için vds (uzak masaüstü) kiralamanız gerekir sizin bilgisayarına her hangi bir yük olmucaktır.
bence aylık 20-30tl gibi bir ücrete batihost firmasından kiralayabilirsiniz güvenilirlerdir ve bir sorun çıkarmıcaklardır gerekli yardımlarıda kendileri yapar.
2 veya 3gb ram sizin için yeterli olur eğer fazla plugin skript yüklemicekseniz
4gb sunucu kiralamıştım ve yaklaşık 45-50 plugin vardı tam emin değilim sallıyorum ama 25-30 tane de skript vardı belki 5-6 kişi girince çok sıkıntı olmuyordu çok nadir oluyordu.Ama çok fazla yapı vardı arsalar mapler falan normaldi yani ama sizin bir sıkıntı yaşıyacağınızı sanmıyorum 8-9 arkadaş 10tl koysun 10gb'ye güzel bir sunucu kiralayın hiç bir sıkıntı yaşamazsınız3 gb yeteceğine mein misiniz maksimum 8 9 kişi gireceğiz ama fazla fazla build yapacağız herhangi bir kasma sıkıntı vb
bunlara gerek yok kendiniz craftbukkit veya spigot ile kurabilirsiniz ücretsiz şekildearkadaşlarla minecraft survival oynayacağız yaklaşık olarak 7 kişiyiz önerebileceğiniz bir server kiralama sitesi yada ücretsiz bir yer varmı
önceden de açmıyorlardı ama discord sunucularına gidip yardım alabilirsiniz veya siteden destek talebi açabilirsiniz o da olmaz ise whatsapp iletişim numaraları varsa oradan da yazabilirsiniz.Ben daha önce kullanmadım ama kullanan arkadaşlarım memnunduarıyoruz açmıyorlar sizce bir sıkıntı olur mu