Mini itx vs atx anakart

Performans farkı olmaz. Ancak böyle bir anakart almanızı tavsiye etmem, hele ki ATX bir kasaya sahipseniz. Bunun yerine B450 TOMAHAWK MAX alabilirsiniz. Eğer Mini-ITX form faktöründe bir PC toplamak istiyorsanız tabii ki alabilirsiniz.

çok güzel anakarttmış. İyi bulmuşsun hocam. VRM ında ısı absorbe edici blokların olması da artı.

Performans farkı olmaz. Ancak böyle bir anakart almanızı tavsiye etmem, hele ki ATX bir kasaya sahipseniz. Bunun yerine B450 TOMAHAWK MAX alabilirsiniz. Eğer Mini-ITX form faktöründe bir PC toplamak istiyorsanız tabii ki alabilirsiniz.
Nedenki mini itx kötümü micro atx bir kasa alacağım

Nedenki mini itx kötümü micro atx bir kasa alacağım
Bana kalırsa tamamen Mini-ITX bir sistem toplanmayacaksa almaya gerek yok. Ayrıca Micro-ATX kasa alacaksanız Micro-ATX bir anakart alın. Bunu dememin sebebi anakart ne kadar küçülürse o kadar az özelliği oluyor, örneğin daha az fan girişi ve daha az RGB girişi. Bunların bilincindeyseniz alabilirsiniz.

bazı ekran kartlarında matx anakartlar sorun yaratabiliyor sata bağlantılarını felan işgal ediyor
1300 TL'ye x570 var ama hepsiburadada biostar x570 buldum 1150 tl biraz daha verip biostar alsam mi?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bana kalırsa tamamen Mini-ITX bir sistem toplanmayacaksa almaya gerek yok. Ayrıca Micro-ATX kasa alacaksanız Micro-ATX bir anakart alın. Bunu dememin sebebi anakart ne kadar küçülürse o kadar az özelliği oluyor, örneğin daha az fan girişi ve daha az RGB girişi. Bunların bilincindeyseniz alabilirsiniz.
Bunları bilmiyodum gaming gecesinden pc toplayacağım belki ucuza x570 düşer 3600 ile almak istiyorum

Bunları bilmiyodum gaming gecesinden PC toplayacağım belki ucuza x570 düşer 3600 ile almak istiyorum
Böyle yapmanız daha mantıklı ancak X570 chipsetli bir anakart alacaksanız büyük bir ihtimalle ATX boyutunda olur, kasanın da ATX destekleyen bir kasa olması lazım. Bunları atlamayın yeter.

Böyle yapmanız daha mantıklı ancak X570 chipsetli bir anakart alacaksanız büyük bir ihtimalle ATX boyutunda olur, kasanın da ATX destekleyen bir kasa olması lazım. Bunları atlamayın yeter.
Yok onları biliyorum zaten spec 05 alacağım atx destekliyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,185,091
Üyeler
188,032
Son üye
RVP_NONE
Geri