Neler Yeni

MINING tahminim sizce olurmu?

Ragnar Adamdır

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,277
İsim
Efecan
Arkadaşlar bu işlere meraklı bi abim var. Kendisi 28 yaşında her neyse arkadaşlar aklındaki olay şu 100.000 TL kredi çekip 5 adet rtx 3080 ve 5 inede çevre birimlerini alıp mining yapmak var (işlemci hariç parçalar yurt dışından gelecek) Şimdi şöyle düşünüyor ekran kartlarına oc yapıp mh/s değerlerini yükseltip , mining yaparkende ekran kartlarının voltajını düşürmek istiyor. Hatta biraz önce Abdullah abide öyle yaptığını söylemişti. Kendi fikrine göre aylık 15 bin kazanıp krediye 8-10 bin arası 12 ay boyunca aylık ödeme yapıp , 1000-1500 tl arası elektrik faturası vereceğini ve kendinede kredi ödenene kadar 3000-4000 kalacağını düşünüyor.
Arkadaşlar hatta yurt dışından geleceği için parçalar daha az kredi çekme şansıda var ve cebine ona bağlı daha çok para girme şansıda var. Şimdi arkadaşlar sorum şu bu hareketi mantıklı olurmu yani değmezmi ekran kartları ne kadar devam edicek ne olucak. Bi sorun çıkarmı bunları cevaplayabilirseniz şahane olur ya. Yani youtubda zaten videolar var ama strateji güzel mi ? .)

Mr. Edri

80+ Platinum
En İyi Cevap
26
Dahası  
Reaksiyon skoru
23,308
İsim
.
Tek anakarta 5 tane bağlayıp yapabilir. Mantıklı ama ucuza getirebilmesi lazım o ekran kartlarını. Ayriyetten eğer eth dibe batarsa aynı şekilde o da batar ve o parayı kolay kolay ödeyeceğini düşünmüyorum

erencavdarr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
635
İsim
Eren Çavdar
Riskli... Ama ben olsam o riske girerdim galiba. En azından kartlar sende kaldığı için bi şekilde kurtarırısın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Yunus Emre Canpolat
İlgilendiği Kategoriler
Ekonomi / Finans
Arkadaşlar bu işlere meraklı bi abim var. Kendisi 28 yaşında her neyse arkadaşlar aklındaki olay şu 100.000 TL kredi çekip 5 adet rtx 3080 ve 5 inede çevre birimlerini alıp mining yapmak var (işlemci hariç parçalar yurt dışından gelecek) Şimdi şöyle düşünüyor ekran kartlarına oc yapıp mh/s değerlerini yükseltip , mining yaparkende ekran kartlarının voltajını düşürmek istiyor. Hatta biraz önce Abdullah abide öyle yaptığını söylemişti. Kendi fikrine göre aylık 15 bin kazanıp krediye 8-10 bin arası 12 ay boyunca aylık ödeme yapıp , 1000-1500 TL arası elektrik faturası vereceğini ve kendinede kredi ödenene kadar 3000-4000 kalacağını düşünüyor.
Arkadaşlar hatta yurt dışından geleceği için parçalar daha az kredi çekme şansıda var ve cebine ona bağlı daha çok para girme şansıda var. Şimdi arkadaşlar sorum şu bu hareketi mantıklı olurmu yani değmezmi ekran kartları ne kadar devam edicek ne olucak. Bi sorun çıkarmı bunları cevaplayabilirseniz şahane olur ya. Yani youtubda zaten videolar var ama strateji güzel mi ? .)

Tabi ki sizin tercihiniz fakat kredi çekmek büyük bir risktir. Kripto Paralar birden yükseldiği gibi düşebilirde, dolayısıyla eğer elinizde bir sermaye yoksa büyük bir risk almış olacaksınız.

S_EDAT

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
132
İsim
sedat ışık
Arkadaşlar bu işlere meraklı bi abim var. Kendisi 28 yaşında her neyse arkadaşlar aklındaki olay şu 100.000 TL kredi çekip 5 adet rtx 3080 ve 5 inede çevre birimlerini alıp mining yapmak var (işlemci hariç parçalar yurt dışından gelecek) Şimdi şöyle düşünüyor ekran kartlarına oc yapıp mh/s değerlerini yükseltip , mining yaparkende ekran kartlarının voltajını düşürmek istiyor. Hatta biraz önce Abdullah abide öyle yaptığını söylemişti. Kendi fikrine göre aylık 15 bin kazanıp krediye 8-10 bin arası 12 ay boyunca aylık ödeme yapıp , 1000-1500 TL arası elektrik faturası vereceğini ve kendinede kredi ödenene kadar 3000-4000 kalacağını düşünüyor.
değiniz şeyi yapmak gayet mantıklı yapılırda amma velakin bu eth hep bu şekil zirvede kalmayacak eğer sürekli bu şekilde kalacağının garantisi olsa yapılır lakin yaptığı şey birazda şans gibi onun yerine daha az riskle sağdan soldan letgo vs yerden +8 gb vram üstü bellekleri toplayıp bi süre kazabilir şuan neredeyse 3 5500xt ile aylık 3 4k arası para geliyor.

Ragnar Adamdır

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,277
İsim
Efecan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Tek anakarta 5 tane bağlayıp yapabilir. Mantıklı ama ucuza getirebilmesi lazım o ekran kartlarını. Ayriyetten eğer eth dibe batarsa aynı şekilde o da batar ve o parayı kolay kolay ödeyeceğini düşünmüyorum
Yani hocam iyi bi anakarta 5 adet bağlayıpta aynı değerleri alma şansımız var 10 15 bin arası masrafdan kurtulmuş oluruz ama kolay kolayda düşecek gibi değil diye düşündüğümüzden aklımızda böyle bi fikir var.

rucukutu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
804
İsim
Emir
Parası olana basit işler bunlar ama parası olmayana kredi çekip bu işlere girecek olanlara riskli. Ben elimdeki sistemde bile denemek için mining yapmıyorum. Karta bir zarar gelirse 8-10 bin çöpe gider

Ragnar Adamdır

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,277
İsim
Efecan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
değiniz şeyi yapmak gayet mantıklı yapılırda amma velakin bu eth hep bu şekil zirvede kalmayacak eğer sürekli bu şekilde kalacağının garantisi olsa yapılır lakin yaptığı şey birazda şans gibi onun yerine daha az riskle sağdan soldan letgo vs yerden +8 gb vram üstü bellekleri toplayıp bi süre kazabilir şuan neredeyse 3 5500xt ile aylık 3 4k arası para geliyor.
Yani hocam şans oyunu gibi ama büyük oynamadıktan sonra bi anlamı kalmıyor 5500xt 5700xt ile 1 sene yapsak ve hayla yüksek değerleri olursa eth in bu sefer keşke daha yüksek ekran kartlarıyla daha yüksek mh/s değerleri ile başlasaydık dicektik bilmiyoruz ya baya da aklımıza sindi valla heycanlanıyorum.

Mr. Edri

80+ Platinum
En İyi Cevap
26
Dahası  
Reaksiyon skoru
23,308
İsim
.
Yani hocam iyi bi anakarta 5 adet bağlayıpta aynı değerleri alma şansımız var 10 15 bin arası masrafdan kurtulmuş oluruz ama kolay kolayda düşecek gibi değil diye düşündüğümüzden aklımızda böyle bi fikir var.
Düşeceğine çok ihtimal vermem ama risk işte.
Sıfır H110 BTC king gibi anakart alıp yapılabilir.

Ragnar Adamdır

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,277
İsim
Efecan
Parası olana basit işler bunlar ama parası olmayana kredi çekip bu işlere girecek olanlara riskli. Ben elimdeki sistemde bile denemek için mining yapmıyorum. Karta bir zarar gelirse 8-10 bin çöpe gider
Yani hocam kendisi zaten mühendis aylık belli bi kazancıda ordan var evlide değil bu daha da yapmamıza itekliyor araştırıyoruz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Riskli... Ama ben olsam o riske girerdim galiba. En azından kartlar sende kaldığı için bi şekilde kurtarırısın.
Aklımıza oda geliyor tabi ki ancak ekran kartlarına bi zarar gelir diye endişeliyiz.

rucukutu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
804
İsim
Emir
Yani hocam kendisi zaten mühendis aylık belli bi kazancıda ordan var evlide değil bu daha da yapmamıza itekliyor araştırıyoruz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aklımıza oda geliyor tabi ki ancak ekran kartlarına bi zarar gelir diye endişeliyiz.
Denemekte fayda var zaten iyi bir maaşı varsa girişimcilikten zarar gelmez

erencavdarr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
635
İsim
Eren Çavdar

mrckrg

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Emre Çekirge
Bu işe kredi çekip ne biliyim elindeki son parayla felan girilmez dostum ETH 2.0 güncellemesiyle neler olacağını piyasada ne değişikller olacağını bilemez bence gereksiz risk 1000TL 2. çeyrekte yeni kartlar çıkacak piyasaya şuan rx 580 ler bile 6000 TL.

Top Bottom