Neler Yeni

Mininge başlamak için en uygun gpu nedir?

asuf

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Mustafa Yakacı
Merhabalar 60000 tl gibi bir bütçem var ve minig rig kurmak istiyorum ama bilgi yetersizliğimden dolayı deneme amaçlı (zarar da ettirse) 10000 tl'lik bir rig kurmak istiyorum. Bunun için en uygun ekran kartı rx580 midir? Kullanmam gereken anakart, işlemci ve ram nedir? Dikkat etmem gereken konular nedir?

En İyi Cevap
6 veya 8 GB Vramli kartları tercih etmeniz gerekiyor.
RX 580 8 GB
RX 570 8GB
RX 5500XT 8 GB
RX 480/470 8GB
Model kartlardan ucuza bulup denemek için alabilirsiniz.
Tek tek kartların mh değerlerine bakmak isterseniz :

Sentetik değerlere göre yaptığı kazımları görebilirsiniz.
Oc+uv ile mh'ı arttırıp güç tüketimini azaltabileceğiniz de ekleyeyim.

İşe girmeden neler kazanacağınızı da hesaplayabileceğiniz siteyi de ekleyeyim:

Banxtre

80+ Gold
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,046
İsim
Batuhan
İlgilendiği Kategoriler
E-Ticaret
RX 580 8 GB
RX 570 8GB
RX 5500XT 8 GB
RX 480/470 8GB

En İyi Cevap

hakanoncul9

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,101
İsim
Hakan Öncül
Instagram
hakanoncul9
Steam
https://s.team/p/cnrp-vkvb/KJTNGHKW
Twitter
hakanoncul9
Discord
https://discord.gg/w4BaEHcVg3
RX 580 8 GB
RX 570 8GB
RX 5500XT 8 GB
RX 480/470 8GB

onr1818

80+ Bronze
10k ya pek rig kurmak mümkün değil ama denemek ögrenmek kurcalamak ugrasmak amacı ile

4k dan 2 tane 8gb rx580 yada 5500xt alsan yada 2 adet 1660s falan alsan 8k buraya gider

kalan 2000 lira ilede 2 kart için riser işine girmeden çift x16 slotlu bir anakart en ucuz işlemci+8 gb ram + 600-700w kaliteli bir psu 1 tanede 16gb flash bellek flash üzerinden lınux bir mınıng ısletım sıstemı ıle sıstemı calıstırırsın elinde mevcut anakart işlemci ram psu vs mevcut ise onu bütçeden düşebilirsin eski parçalar bile olabilir sorun yok

ama 10k suan rig kurmak ıcın yeterli bir para degil mınıng bir anakart 6-8 ekran kartı 2 psu riserları vs vs derken çok para tutuyor suan

2000hs

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
467
İsim
isim
Merhabalar 60000 TL gibi bir bütçem var ve minig rig kurmak istiyorum ama bilgi yetersizliğimden dolayı deneme amaçlı (zarar da ettirse) 10000 TL'lik bir rig kurmak istiyorum. Bunun için en uygun ekran kartı rx580 midir? Kullanmam gereken anakart, işlemci ve ram nedir? Dikkat etmem gereken konular nedir?
3060 ti en performaslı kartlar arasında amdnin kartları o kadar performaslı değil . rx580 li kartları youtubedeki mining yapanlar elinden çıkarmak için çok iyi kart diye diye millet performanını iyi zannediyor ama şu anda 3060 ti gerçekten performans/watt açısından en iyilerden .

asuf

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Mustafa Yakacı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
RX 580 8 GB
RX 570 8GB
RX 5500XT 8 GB
RX 480/470 8GB

Çok teşekkürler. Bilmediğimden soruyorum öğretirseniz çok sevinirim HIVEON ETH ve EZIL ETH'da daha fazla kar olduğunu gördüm attığınız sitede. Onlar nedir, onları kazmak daha mı mantıklı yoksa mh değerlerinde sadece Ethereum'a mı bakayım?
Mesaj otomatik birleştirildi:

10k ya pek rig kurmak mümkün değil ama denemek ögrenmek kurcalamak ugrasmak amacı ile

4k dan 2 tane 8gb rx580 yada 5500xt alsan yada 2 adet 1660s falan alsan 8k buraya gider

kalan 2000 lira ilede 2 kart için riser işine girmeden çift x16 slotlu bir anakart en ucuz işlemci+8 gb ram + 600-700w kaliteli bir psu 1 tanede 16gb flash bellek flash üzerinden lınux bir mınıng ısletım sıstemı ıle sıstemı calıstırırsın elinde mevcut anakart işlemci ram psu vs mevcut ise onu bütçeden düşebilirsin eski parçalar bile olabilir sorun yok

ama 10k suan rig kurmak ıcın yeterli bir para degil mınıng bir anakart 6-8 ekran kartı 2 psu riserları vs vs derken çok para tutuyor suan
İkinci el ekran kartları çok yorgun olur dediler önceden kazım işlemlerinde kullanıldığı için doğru mu acaba bu?

3060 ti en performaslı kartlar arasında amdnin kartları o kadar performaslı değil . rx580 li kartları youtubedeki mining yapanlar elinden çıkarmak için çok iyi kart diye diye millet performanını iyi zannediyor ama şu anda 3060 ti gerçekten performans/watt açısından en iyilerden .
Nvidia engellenemeyecek BIOS güncellemesiyle rtx serisinin hash ratelerini yarıya düşürecek diye duydum. Kendileri kazım için ekran kartı çıkarıyorlar zaten. Bu güncellemeyi engellemek mümkün mü? Sonra elimde rtx 3060 ti'la kalmayayım

2000hs

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
467
İsim
isim
Çok teşekkürler. Bilmediğimden soruyorum öğretirseniz çok sevinirim HIVEON ETH ve EZIL ETH'da daha fazla kar olduğunu gördüm attığınız sitede. Onlar nedir, onları kazmak daha mı mantıklı yoksa mh değerlerinde sadece Ethereum'a mı bakayım?

İkinci el ekran kartları çok yorgun olur dediler önceden kazım işlemlerinde kullanıldığı için doğru mu acaba bu?

Nvidia engellenemeyecek BIOS güncellemesiyle rtx serisinin hash ratelerini yarıya düşürecek diye duydum. Kendileri kazım için ekran kartı çıkarıyorlar zaten. Bu güncellemeyi engellemek mümkün mü? Sonra elimde rtx 3060 ti'la kalmayayım
3060ti zaten yeni bir oyuncu kartı elinizden daha kolay çıkartabilceksiniz . rtx 3060 kartlarda yarıya indirme olacak rtx3060 tide öyle bir şey yok halihazırda piyasada var bu kartlar.

• Beğen
Reaksiyonlar: asuf

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
RX 570 8GB, RX 580 8GB ve RX 480 8GB başlangıç için iyidir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,047,189
Üyeler
166,169
Son üye
Aliyurt19
Top Bottom