Neler Yeni

Miningin vergilendirilmesi hk.

LordHasan

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Geçen günlerde Abdullah abinin storysinde görmüştüm gelen her geliri vergilendirin başınız ağrımasın gibisinden bir şeydi tam olarak hatırlamıyorum yanlışım varsa düzeltin.
Burda bu cümlede miningden gelen gelirleri de vergilendirmemiz gerektiğini anlamıştım ben ama bu miningi yapan çoğu kişi vergilendirmiyordur.
Bunun hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cümleyi yanlış anladıysam affola.

Techno08

80+ Gold
İnşallah vergilendirirler. Ekran kartı fiyatlarını görünce elim ayağım titriyor çünkü. Gtx 1650 bile olmuş 2500 lira.

fatihmra

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
miningde vergi yok + cripto paralar gizli paralardir isteselerde yapamazlar anca elektrik faturasi alirlar. suan 4 ayda kart parasi cikiyor gerisi kar

Nvidia_GF_FX_500

80+ Silver
En İyi Cevap
3
YouTubeların başına gelenin bu insanların başına gelmemesinin bir garantisi yok.
Muhtemelen gelirse %18 KDV, %20 gelir vergisi gelir. Belki oran daha fazla veya eksik olur veya yeni bir vergi daha gelir.
YouTubelara geriye dönük 5 yıllık vergi incelemesi de gelmişti.

Mr. Edri

80+ Platinum
En İyi Cevap
26
Dahası  
Reaksiyon skoru
23,307
İsim
.
Geçen günlerde Abdullah abinin storysinde görmüştüm gelen her geliri vergilendirin başınız ağrımasın gibisinden bir şeydi tam olarak hatırlamıyorum yanlışım varsa düzeltin.
Burda bu cümlede miningden gelen gelirleri de vergilendirmemiz gerektiğini anlamıştım ben ama bu miningi yapan çoğu kişi vergilendirmiyordur.

Yapılması lazım, çok haksızlık oluyor bu şekilde.
Mesela ülkenin yaklaşık yarısından fazlası gelir vergisi yüzünden yokluğun yokluğunu yaşıyorken o madencilerin yattığı yerden vergi ödemeden para kazanması çok büyük haksızlıktır.

Frenerno

80+ Silver
En İyi Cevap
2
ama tek minng değil corona var ondanda kaynaklı yani minnig bitse bile bitmiyceğe benziyor.
Yok öyle bir şey mining bitince stok yetiştirirler sadece normale göre biraz daha yavaş.

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45

Başın yanabilir örnek bir tane;

kadiks

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,222
İsim
Kadir Bey
Para kazanıyorlarsa versinler vergilerini.
Şahsi fikrim budur

Top Bottom