Miningin vergilendirilmesi hk.

LordHasan

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Reaksiyon skoru
9,196
Geçen günlerde Abdullah abinin storysinde görmüştüm gelen her geliri vergilendirin başınız ağrımasın gibisinden bir şeydi tam olarak hatırlamıyorum yanlışım varsa düzeltin.
Burda bu cümlede miningden gelen gelirleri de vergilendirmemiz gerektiğini anlamıştım ben ama bu miningi yapan çoğu kişi vergilendirmiyordur.
Bunun hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cümleyi yanlış anladıysam affola.

İnşallah vergilendirirler. Ekran kartı fiyatlarını görünce elim ayağım titriyor çünkü. Gtx 1650 bile olmuş 2500 lira.

İnşallah vergilendirirler. Ekran kartı fiyatlarını görünce elim ayağım titriyor çünkü. Gtx 1650 bile olmuş 2500 lira.
ama tek minng değil corona var ondanda kaynaklı yani minnig bitse bile bitmiyceğe benziyor.

miningde vergi yok + cripto paralar gizli paralardir isteselerde yapamazlar anca elektrik faturasi alirlar. suan 4 ayda kart parasi cikiyor gerisi kar

YouTubeların başına gelenin bu insanların başına gelmemesinin bir garantisi yok.
Muhtemelen gelirse %18 KDV, %20 gelir vergisi gelir. Belki oran daha fazla veya eksik olur veya yeni bir vergi daha gelir.
YouTubelara geriye dönük 5 yıllık vergi incelemesi de gelmişti.

Eğer mining kazancı sağlayan varsa ödesin vergisini. Şuan görüyorsunuz Youtuber lara 300.000Tl gibi cezalar geliyor. Aynısının yaşanma ihtimali yüksek.

Geçen günlerde Abdullah abinin storysinde görmüştüm gelen her geliri vergilendirin başınız ağrımasın gibisinden bir şeydi tam olarak hatırlamıyorum yanlışım varsa düzeltin.
Burda bu cümlede miningden gelen gelirleri de vergilendirmemiz gerektiğini anlamıştım ben ama bu miningi yapan çoğu kişi vergilendirmiyordur.

Yapılması lazım, çok haksızlık oluyor bu şekilde.
Mesela ülkenin yaklaşık yarısından fazlası gelir vergisi yüzünden yokluğun yokluğunu yaşıyorken o madencilerin yattığı yerden vergi ödemeden para kazanması çok büyük haksızlıktır.

ama tek minng değil corona var ondanda kaynaklı yani minnig bitse bile bitmiyceğe benziyor.
Yok öyle bir şey mining bitince stok yetiştirirler sadece normale göre biraz daha yavaş.

Başın yanabilir örnek bir tane;

Para kazanıyorlarsa versinler vergilerini.
Şahsi fikrim budur

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,177,146
Üyeler
186,854
Son üye
apeiron1903
Geri