Neler Yeni

Çözüldü✓ Mobil GPU'lar ne kadar güçlü?

zsyredia

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Bulut Aydın
Merhaba dostlar,

Snap Dragon 8 Gen 1'le birlikte gelen Adreno 730 grafik birimi ne kadar güçlü?
Evet, tamamen ayrı alanlar için geliştiriliyor fakat bu adreno 730 Pc ekran kartlarında neye denktir ?

Reteekspisi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
484
İsim
sosyeteDİNOZOR
G210 bile daha güçlüdür diye düşünüyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Çünkü çektikleri w farklı

zsyredia

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Bulut Aydın
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
G210 bile daha güçlüdür diye düşünüyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Çünkü çektikleri w farklı
Hocam şöyle bir şey buldum

ne düşünüyorsunuz?

Reteekspisi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
484
İsim
sosyeteDİNOZOR
Doğru olmasının imkanı yok

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Merhaba dostlar,

Snap Dragon 8 Gen 1'le birlikte gelen Adreno 730 grafik birimi ne kadar güçlü?
Evet, tamamen ayrı alanlar için geliştiriliyor fakat bu adreno 730 Pc ekran kartlarında neye denktir ?
Mimarileri farklı öncelikle. Yani yapabilecekleri iş farklı. ARM mimarisine uyarlamazsan neredeyse hiçbir X86 uygulama çalışmıyor bu işlemcilerde.

zsyredia

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Bulut Aydın
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Mimarileri farklı öncelikle. Yani yapabilecekleri iş farklı. ARM mimarisine uyarlamazsan neredeyse hiçbir X86 uygulama çalışmıyor bu işlemcilerde.
Evet, attığım linkte rx 550den daha güçlü olduğu yazıyor. Hadi emülatör kurdum. Rx 550 ile Adreno 730 karşısında aldığım performans %49 daha mı az olacak ?

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Evet, attığım linkte rx 550den daha güçlü olduğu yazıyor. Hadi emülatör kurdum. Rx 550 ile Adreno 730 karşısında aldığım performans %49 daha mı az olacak ?
Adreno 730 da emülatör ile PC uygulaması çalıştırmaya kalkarsan 4-5 kat daha yavaş çalışacaktır. RX 550 de Android oyunu oynatmaya çalışsa o da biraz güç kaybeder. Yani kıyaslaman çok zor.

Ek olarak mobil işlemciler ısınırlar ve soğutmaları yoktur. Çoğu mobil işlemci ısınınca hızını gerekirse yarıya kadar düşürüyor zaten. Pratikte hiçbir zaman tam frekansta stabil çalışmaz.

zsyredia

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Bulut Aydın
Adreno 730 da emülatör ile PC uygulaması çalıştırmaya kalkarsan 4-5 kat daha yavaş çalışacaktır. RX 550 de Android oyunu oynatmaya çalışsa o da biraz güç kaybeder. Yani kıyaslaman çok zor.

Ek olarak mobil işlemciler ısınırlar ve soğutmaları yoktur. Çoğu mobil işlemci ısınınca hızını gerekirse yarıya kadar düşürüyor zaten. Pratikte hiçbir zaman tam frekansta stabil çalışmaz.
GT 1030 Emülatör ile oyunlarda adreno 730 kadar performans verir mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Yusuf
GT 1030 Emülatör ile oyunlarda adreno 730 kadar performans verir mi?
emulatorde eger sirf emulator uzerinden acildigindan dolayi performans kaybi yasaniyor bundan dolayi adreno 730 cok daha performansli calisir ama eger ki emulator dezavantaji olmasa gt 1030 cok daha guclu

zsyredia

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Bulut Aydın
emulatorde eger sirf emulator uzerinden acildigindan dolayi performans kaybi yasaniyor bundan dolayi adreno 730 cok daha performansli calisir ama eger ki emulator dezavantaji olmasa gt 1030 cok daha guclu
Bunu düzeltmenın yolu yok mudur ? Mesela emülatör yerine Bilgisayara android işletim sistemi kursam ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Yusuf
Bunu düzeltmenın yolu yok mudur ? Mesela emülatör yerine Bilgisayara android işletim sistemi kursam ?
tabii ki güncelleme almadan resmi olmayan ve optimizasyon, destek hiç olmadan android kurma yöntemleri illa vardır ama dediğim gibi optimizasyon sıfır bir şekilde kurarsan android performansını alabilirsin ama birsürü sorun çıkar

Top Bottom