Neler Yeni

Mobil sosyal ağ yapmak için hangi dil öğrenilmesi gerekiyor?

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
2023 yılının geç de olsa kendi adıma planlamasını yapıyorum.
Hedeflerim şu şekilde:

1686153885292.png

Python yazdım da Python'a başladım 6 kere ve hep aynı yerde ama cidden aynı yerde bıraktım. Eksiksiz fazlalıksız. Ben bir kod yazdığımda onun karşılığını direkt görmek istediğim için aslında python'dan vazgeçmek istiyorum. Mobil uygulama yapıp sosyal bir ağ kurmak istiyorum. Biliyorum zor. Ama denemekten zarar gelmez. Yani o işler öyle yürümez öyle olmaz demeden ön yargıda bulunmadan bu konuda önerinizi bekliyorum.
Mobil sosyal ağ uygulaması için hangi dili öğrenmem gerek.

ikista

80+
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
81
İsim
Hakan YILMAZ
İlgilendiği Kategoriler
Programalama Dilleri, Yazılım
Sosyal ağ uygulaması için front-end ve back-end taraflarnı geliştirmek gerekiyor. Mobil uygulamanı sadece android veya ios için mi düşünüyorsun yoksa ikisi için de düşünüyor musun? sana tavsiyem çeşitli frameworkleri araştır(cordova, react native, flutter, vuejs vb. ) bu frameworkler ile cross-platform(hem android hem ios için aynı kod ile) frontend kısmını geliştirebilirsin. daha sonrasında backend kısmı için bir webservise(örn laravel kullanabilirsin.) ihtiyacın olucak onu da php diliyle geliştirebilirsin. verileri depoladığın bir database tarzı biryere ihtiyacın olacak onu da mysql ile database tablolalarını oluşturabilir verilerini depolayabilirsin.

Star trek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
952
İsim
Mehmet bozan
Hep aynı yerde bırakıyorsan sıkıntı var. Sıkılmayacağın bir dil dene. O özellik sade Python'da var değil.

Top Bottom