Neler Yeni

mobilet bionik 52 çalışırmı

viecti

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Enes Arslan
Arkadaşlar merhaba öncelikle elimde bir bionik 52 var en az 7 8 sene önce çalıştrılmış deposunda pis benzin vardı onu temizledim benzin musluğunu çıkarıp temizledim daha benzin yok içinde karbüratör temizleteceğim ateşleme sistemini kontrol ettim bir sorun yok buji ve kayış değiştirmem gerekirmi acaba onu bilmiyorum size sormak istedim birde değiştirirsem çalışırmı cevaplarsanız sevinirim

andires42

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Bujiyi silmeniz yeterli.
Yağlı benzin koyun.
Karbüratöre balata temizleyici sıkmanız yeterli temizlik için.
Kayış kötü olsa yine çalışır.
Kopana kadar yolu var.
Yağlı benzini koyun depoyu açın 2-3 sn dursun geri kapatın ve boştayken 30 sn pedallayın. Benzin motorun içine girsin yağlama yapmaya başlasın . Silindirin üst noktalarına yağ ulaşsın.
Sonrasında benzini tekrar açın. Uzun süredir çalışmadığı için zor çalışır iyi pedallamak gerekir. Çalışmayı kolaylaştırmak için karbürstöre balata spreyi sıkabilirsiniz pedalı çevirirken.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Gaz verip motoru boğmayın. Jikleyi kullanın.

viecti

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Enes Arslan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bujiyi silmeniz yeterli.
Yağlı benzin koyun.
Karbüratöre balata temizleyici sıkmanız yeterli temizlik için.
Kayış kötü olsa yine çalışır.
Kopana kadar yolu var.
Yağlı benzini koyun depoyu açın 2-3 sn dursun geri kapatın ve boştayken 30 sn pedallayın. Benzin motorun içine girsin yağlama yapmaya başlasın . Silindirin üst noktalarına yağ ulaşsın.
Sonrasında benzini tekrar açın. Uzun süredir çalışmadığı için zor çalışır iyi pedallamak gerekir. Çalışmayı kolaylaştırmak için karbürstöre balata spreyi sıkabilirsiniz pedalı çevirirken.

Gaz verip motoru boğmayın. Jikleyi kullanın.
cevabın için çok teşekkür ederim gaz kolu takılma yapıyor ona nasıl bir çözüm bulabilirim teşekkürler

andires42

80+ Silver
En İyi Cevap
1
cevabın için çok teşekkür ederim gaz kolu takılma yapıyor ona nasıl bir çözüm bulabilirim teşekkürler
bilmiyorum onu gaz telini karbüratörden kontrol et.

viecti

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Enes Arslan
bilmiyorum onu gaz telini karbüratörden kontrol et.
bujinin ölmüş olma ihtimali varmı ben sadece bujiye takılan kablodaki elektriği kontrol ettim bujinin üzerindeki başlığı ilk çıkarışımda bujinin beyaz kısımlarında yağ damlacıkları vardı önceki sahibi bil yağlı kullanmış olsa gerek

Drsağbırakmayan

80+ Bronze
Buji kablosunda ve buji üstündeki yağı silin aslında uzun süre çalışmayınca silindir içini kontol etmek lazım ama kapalı ortamda durmuş ise yağmur falan görmemişse problem olmaz biraz yağlı olması faydalı olur benzinini normalden 1 tık daha fazla yağlı olsun rölantide çalıştırın 5-10 dk daha sonra son gaz vermeden yarım gaz ile dolaşın çok fazla yüklenmeyin 20-30 Km yaptıktan sonra kendine gelmiş olur

viecti

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Enes Arslan
Buji kablosunda ve buji üstündeki yağı silin aslında uzun süre çalışmayınca silindir içini kontol etmek lazım ama kapalı ortamda durmuş ise yağmur falan görmemişse problem olmaz biraz yağlı olması faydalı olur benzinini normalden 1 tık daha fazla yağlı olsun rölantide çalıştırın 5-10 dk daha sonra son gaz vermeden yarım gaz ile dolaşın çok fazla yüklenmeyin 20-30 Km yaptıktan sonra kendine gelmiş olur
maalesef dışarıda durmuş ama motorun yanında bir sürü plastik plaka var onlar korumuştur diye düşünüyorum bide silindire ne olabilir ki

andires42

80+ Silver
En İyi Cevap
1
bujinin ölmüş olma ihtimali varmı ben sadece bujiye takılan kablodaki elektriği kontrol ettim bujinin üzerindeki başlığı ilk çıkarışımda bujinin beyaz kısımlarında yağ damlacıkları vardı önceki sahibi bil yağlı kullanmış olsa gerek
Bujiyi sök hocam. Kablosunu tak. Silindire değdir. Elinle motoru döndür yada biri binip pedallasın ateşleme sağlamsa buji de kıvılcımlar gözükür. Dikkatbet çarpılma

viecti

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Enes Arslan
Bujiyi sök hocam. Kablosunu tak. Silindire değdir. Elinle motoru döndür yada biri binip pedallasın ateşleme sağlamsa buji de kıvılcımlar gözükür. Dikkatbet çarpılma
tamamdır deneyeceğim

Drsağbırakmayan

80+ Bronze
maalesef dışarıda durmuş ama motorun yanında bir sürü plastik plaka var onlar korumuştur diye düşünüyorum bide silindire ne olabilir ki
Karıncalanma diye tabir edilen bir prüzlenme oluşabiliyor sekmanlar yapışabiliyor

Pedal çevirince veya sağ taraf manyota kapağından çevirince kompresör var mı

Gaz teli su almış küflenmiş olabilir veya karbüratör içindeki gaz pistonun basan yay özelliğini yitirmiş olabilir

viecti

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Enes Arslan
Karıncalanma diye tabir edilen bir prüzlenme oluşabiliyor sekmanlar yapışabiliyor

Pedal çevirince veya sağ taraf manyota kapağından çevirince kompresör var mı
nasıl yani ben marş basdığımda (pedal yok) silindirin dönme sesi geliyor

Top Bottom