Neler Yeni

ModArt Joker V8.5 alınır mı?

Meter90ss

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
632
İsim
Mete C. E.
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
İsimsiz Kişi
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Ekstra kalanla 16 ram veya
1 tb ssd
Veya kasa
Ya da cebinizde 3 taksit ve vatan güvencesi domainine sahip çıkamayan firmadan uzak durun.
Çok saolun.

Peki soğutucuyu değiştirmeme gerek var mı?
Anakartını MSI PRO A620M-B AMD A620 AM5 DDR5 6800MHz (OC) M.2 Anakart olarak güncelleyim diyorum. Ne düşünüyorsunuz?
ZOTAC firmasının ısınma, kasma problemi vs olur mu?

Meter90ss

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
632
İsim
Mete C. E.
Çok saolun.

Peki soğutucuyu değiştirmeme gerek var mı?
Anakartını MSI PRO A620M-B AMD A620 AM5 DDR5 6800MHz (OC) M.2 Anakart olarak güncelleyim diyorum. Ne düşünüyorsunuz?
ZOTAC firmasının ısınma, kasma problemi vs olur mu?
Evet edit geliyor,
Zotac, algı olarak bir msi veya bir asus değil ( ama zaten asus ve msi'in belli serileri direkt %10-%20 daha pahalı hem bu iş çekirdek hızına ve soğutmaya bakıyor, Zotac bu konuda gayet iyi bir marka) bu arada iki modelin de mhzsi sitelerdeki veriler doğruysa aynı.

7500f için mutlaka bir kule tipi soğutma gerekiyor (ben sıvı soğutma gereksiz düşünüyorum bu işlemci ve kombinasyon için)
Msi anakart evet tercih edilebilir ama 1tb ssd yükseltmesi veya normal ssd takılacaksa takılması gerekiyor, 500gb yetersiz kalır.
Kasa farkı, pckolikte msi yükseltmesi makul.
Ram, evet pckolikteki cl olarak daha iyi ama vatanda bu mevcut seçilebilir.

Asıl olay 3 taksitte var, pckolikte vade farksız taksit var mı emin değilim.
Gigabyte windforce ısınmasıyla meşhur zaten, zotac 4070 te henüz böyle bir şey yaşamadım duymadım umarım yanıltmaz beni. Forumlarda vs. gigabyte windforce gırla zaten 12 fanlı kasada ısınanı bu forumda mevcut.

Özetle, her iki sistemden mutlaka vatandan olanı tercih etmenizi öneririm.
Sadece ram, anakart ve ssd yükseltmesi bile aynı fiyata geliyor hemen hemen.
Ve kasanız sadece X markanın sattığı bir kasa olmuyor. Bu arada linkteki kasa süper bir kasa değil giriş seviyesi msi kasa.

Her iki siteden özelleştirmeleri yapın veya ilk halleriyle alacaksanız, pckolik 2k pahalı olmasına rağmen ssd1tb ve ram daha iyi clye sahip.
bunları hesaplayıp kendi seçiminiz yapabilirsiniz.
Şu anki tabloda vatandaki sistem indirimli duruyor ve benim önereceğim bu olur.

Vatandaki, msi anakart, 6000mhz 16 gb ram, 1 tb crucial ssd yükseltmesi ile 42.624 tl
pckolik, ilk hali 42k aynı hıza sahip muadil ram, aynı hıza sahip muadil ssd, birebir aynı anakart ve birebir aynı kasa seçersek, 43.524 tl.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
İsimsiz Kişi
Hocam süpersiniz. Bende soru bitmiyor malasef :giggle:
Bunlar seçilmesi zorunlu heralde:

Soğutma Sistemleri (Uyumluluğunu Kontrol Ediniz)​

Thermal Macun​

Bunlar hakkında da bilgi verebilir misiniz veya direk şunu seç derseniz onları seçeyim.

Meter90ss

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
632
İsim
Mete C. E.
thermal macun zaten montajda sürüyorlar bunlar webden alınacağı için zaten ezbere takıp gönderebilirler,
işlemci söküp takabiliyorsanız ve yine soğutma fanı kule tipi vs.
siz alın zaten ekran kartı vs parça parça gelecek.
istediğiniz uygun yerden alır, takarsınız.
Kule tipi soğutucuda çok fazla marka model ve öneriler var. Hangisi daha fp buna bakmak lazım.
ama hyper 212, thermalright assassin vs 3-5 model var buralarda fp olarak. Hepsi beta teknoloji ürünü galiba thermalright olanların ilgili satıcıdan alınabilir, hepsiburada vb. üzerinden.
thermal macun önerim, fp olarak yine bakmak lazım en son mx6 kullanıyordum, laptop ile de daha uyumlu diye ama başka bir seriyle güncellenebilir.

bu arada hepsinden önemlisi bence bugün alın geçin, vatandan özelleştirip, yarın fiyatlar uçabilir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
İsimsiz Kişi
thermal macun zaten montajda sürüyorlar bunlar webden alınacağı için zaten ezbere takıp gönderebilirler,
Kule tipi soğutucuda çok fazla marka model ve öneriler var. Hangisi daha fp buna bakmak lazım.
ama hyper 212, thermalright assassin vs 3-5 model var buralarda fp olarak. Hepsi beta teknoloji ürünü galiba thermalright olanların ilgili satıcıdan alınabilir, hepsiburada vb. üzerinden.
thermal macun önerim, fp olarak yine bakmak lazım en son mx6 kullanıyordum, laptop ile de daha uyumlu diye ama başka bir seriyle güncellenebilir.

bu arada hepsinden önemlisi bence bugün alın geçin, vatandan özelleştirip, yarın fiyatlar uçabilir.
Dediğiniz yükseltmeleri yaptım. Montajlayıp göndersinler dedim. Soğutucu ve macunu da seçmedim. Şimdi alıyorum. Elinize sağlık, çok teşekkür ederim.

Meter90ss

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
632
İsim
Mete C. E.
Dediğiniz yükseltmeleri yaptım. Montajlayıp göndersinler dedim. Soğutucu ve macunu da seçmedim. Şimdi alıyorum. Elinize sağlık, çok teşekkür ederim.
hayırlı olsun hocam güzel günlerde kullanın.

alınmaz

Emin Mert

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Emin Mert

hocam vatanla , https://www.itopya.com/hangionur-h0...0-xt-gaming-oc-16gb-16gb-ddr5-1tb-nvme_h28720 bu sistem arasında kaldım hangisini alim

Meter90ss

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
632
İsim
Mete C. E.
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
İsimsiz Kişi
Hocam hangi sistem için yazdınız?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam hangi sistem için yazdınız?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu bitmiş hocam
Kasası da powerboost gözüküyor
Amd isteyene tercih olabilir gpu için. İşlemci amd öneririm ama gpu ben önermiyorum.
Güzel sistemmiş ama kâğıt üzerinde.
Reiz, iptal edip arkadaşın paylaştığı sistemimi alsam? Ne düşünüyorsun? İşlemcisi baya iyi geldi benimkinin yanında :)

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,073,859
Üyeler
170,628
Son üye
TrenDE24000
Top Bottom