Çok saolun.
Peki soğutucuyu değiştirmeme gerek var mı?
Anakartını MSI PRO A620M-B AMD A620 AM5 DDR5 6800MHz (OC) M.2 Anakart olarak güncelleyim diyorum. Ne düşünüyorsunuz?
ZOTAC firmasının ısınma, kasma problemi vs olur mu?
Evet edit geliyor,
Zotac, algı olarak bir msi veya bir asus değil ( ama zaten asus ve msi'in belli serileri direkt %10-%20 daha pahalı hem bu iş çekirdek hızına ve soğutmaya bakıyor, Zotac bu konuda gayet iyi bir marka) bu arada iki modelin de mhzsi sitelerdeki veriler doğruysa aynı.
7500f için mutlaka bir kule tipi soğutma gerekiyor (ben sıvı soğutma gereksiz düşünüyorum bu işlemci ve kombinasyon için)
Msi anakart evet tercih edilebilir ama 1tb ssd yükseltmesi veya normal ssd takılacaksa takılması gerekiyor, 500gb yetersiz kalır.
Kasa farkı, pckolikte msi yükseltmesi makul.
Ram, evet pckolikteki cl olarak daha iyi ama vatanda bu mevcut seçilebilir.
Asıl olay 3 taksitte var, pckolikte vade farksız taksit var mı emin değilim.
Gigabyte windforce ısınmasıyla meşhur zaten, zotac 4070 te henüz böyle bir şey yaşamadım duymadım umarım yanıltmaz beni. Forumlarda vs. gigabyte windforce gırla zaten 12 fanlı kasada ısınanı bu forumda mevcut.
Özetle, her iki sistemden mutlaka vatandan olanı tercih etmenizi öneririm.
Sadece ram, anakart ve ssd yükseltmesi bile aynı fiyata geliyor hemen hemen.
Ve kasanız sadece X markanın sattığı bir kasa olmuyor. Bu arada linkteki kasa süper bir kasa değil giriş seviyesi msi kasa.
Her iki siteden özelleştirmeleri yapın veya ilk halleriyle alacaksanız, pckolik 2k pahalı olmasına rağmen ssd1tb ve ram daha iyi clye sahip.
bunları hesaplayıp kendi seçiminiz yapabilirsiniz.
Şu anki tabloda vatandaki sistem indirimli duruyor ve benim önereceğim bu olur.
Vatandaki, msi anakart, 6000mhz 16 gb ram, 1 tb crucial ssd yükseltmesi ile 42.624 tl
pckolik, ilk hali 42k aynı hıza sahip muadil ram, aynı hıza sahip muadil ssd, birebir aynı anakart ve birebir aynı kasa seçersek, 43.524 tl.