Modem DSL kendi kendine yeniden başlıyor

ARDAER

80+
Reaksiyon skoru
74
1-2 gündür düzenli internet kopmaları yaşıyorum tt den ekipler geldi sorunun ana kutuda olduğunu söyleyip düzelttiler ama 2-3 saat sonra durup dururken anlık internet gidiyor modem arayüzüne girdiğimde ise dsl'in yeniden başladığını görüyorum bunun sebebi ne olabilir evime gelen hatta mı bir problem var yoksa modemi mi değişmem gerekli..

Kutudan kendi kablonuza bakın; ekli-bantlı ise, yakla birleştirin. Hatta kutuda ki reglete çakılı ise, kablo ucuna bakın, iyi çakılmamış ya da kablo ucu korozyon olabilir.
Modem hat değerlerinize de bakın hat zayıflamanız 10 üzeri ise, snr 8-9 civarı ve altı mı?
Farklı modem varsa deneyin, modem adaptörü de sorun olabilir, mıuadil adaptörle deneyin.
Ev içi ek, priz, splitter varsa kontrol edin, kablo uçu jakları yenileyin.
Bunlarda sorun yoksa, sizlik bir şey yoktur.

gün içerisinde tt ekipleri ana kutudan evin içine gelen dsl kablosuna kadar cihaz ile kontrol sağladılar ve hatta bir problem olmadığını söylediler, durumun modem kaynaklı olduğuna karar verdik ve yeni bir modem arayışına girdim genel olarak uzun yıllar kullanabileceğim sağlam ve ilerde taşınma durumunda yüksek hızları da kaldırabilecek max 1k civarı modem arıyorum önerilere açığım.

gün içerisinde tt ekipleri ana kutudan evin içine gelen dsl kablosuna kadar cihaz ile kontrol sağladılar ve hatta bir problem olmadığını söylediler, durumun modem kaynaklı olduğuna karar verdik ve yeni bir modem arayışına girdim genel olarak uzun yıllar kullanabileceğim sağlam ve ilerde taşınma durumunda yüksek hızları da kaldırabilecek max 1k civarı modem arıyorum önerilere açığım.
Bende uzun süredir bu sorun vardi yeni modem aldim tam düzeldi dedim yine basladi ayni mevzular. Dunden beri dsl sorunu bi gidiyor bi geliyor. Hala sorunun neyden kaynaklandığını anlamadim.

Geri